Foto: Kronborgfotos

Reportage: En våd walk og en succesrig sæsonpremiereAGF sejrede i den regnvåde premierekamp mod de gamle rivaler fra Vejle på mål af nyindkøbte Tobias Bech. Vi stod tidligt op og nød det hele med Aarhus Walk, AGF-andagt, Rösler-power talk og meget andet godt. Her er en reportage fra sæsonens første Superligakamp på Ceres Park. 

Duelund blev meldt klar, Bech stod skarpt og TK skulle erstatte Bisseck, da AGF i søndags tog imod Vejle Boldklub til det 36. opgør mellem de to traditionsklubber. Jeg er personligt selv for ung til at kunne huske de gæve 70’ere og 80’erre, hvor drengene fra Nørreskoven var med blandt Danmarks bedste hold, men der var nu alligevel noget særligt over denne dag.

Aarhus Walken var længe ventet, og jeg havde selvfølgelig iklædt mig den nye hjemmebanetrøje for at stå skarpt til vandringen mod Ceres Park. Desværre ville vejrguderne det ikke, som AGF ville, og bløde stråler stod ned fra den grå himmel fra start til slut af dagens arrangement.

Alligevel var humøret højt, da jeg til lyden af Den Evige Nedtur entrerede dagens hviie begivenheder.

Identifikationen stråler

Traditionen tro mødes jeg med vennerne på Ingerslev Boulevard fyldt med sommerfugle i maven. Sommeren har været lang, og NU må Superligaen gerne tage sin begyndelse, så vi igen kan grine, græde og kramme i fælles front med AGF-logoet på brystet og Ceres-håndtaget i favnen. Et hurtigt regnslag omkring kroppen, og så er vi ellers klar!

– Det er en must win i dag, siger min kammerat, mens vi skåler og skråler med på “AGF’er”, som Jøden og de andre Aarhus-rappere bræger ud fra scenen for enden af græsplænen.

Aarhus Walk 2023 med koncerter og talks på Ingerslev Boulevard.
Foto: Kronborgfotos

Her er højt humør og efter en smuk tur i kirke, kan vi tage opstilling ved Stadion Allé. Flagene vajer i luften, der er tyk af forventninger og forhåbninger oven på seneste sæson. Bronzemedaljerne er forrest i vores erindringer, og “næst’ år” kan det blive til endnu mere!

Lige her, lige nu, mærker man virkelig, hvad det vil sige, at være AGF-fan.

Det handler om så meget mere, end at se bolden rulle. Det handler nemlig om at stå flere tusinde mennesker samlet i alle aldre og synge med på “I troede vi var døde og borte” og alle de andre bangers. Det handler om kærlighed, fællesskab og identifikation. For som borgmester, Jacob Bundsgaard siger, kort før walkens start:

– En by er jo bare en samling huse, hvis der ikke er noget at være fælles om. Og i Aarhus er vi fælles om AGF!”

Og så træder han frem. På toppen af byens tage. Den Store Leder – Uwe Rösler – dukker op fra en altan øverst oppe i en lejlighed på Stadion Allé og sætter årets Aarhus Walk i gang med en kraftfuld tale til det hvidklædte folk i regnslag.

– Uwe! Uwe! Uwe!, råber folket – ååååh vi elsker den tysker.

Velforsynede med bajere fra den lokale kiosk i Odensegade kan vi sætte i gang til lyde af fanklubbens stortromme – nu går vi i krig!

Det hvid-blå-hav bølger afsted gennem gaderne. Folk kigger ud og klapper fra vinduerne. Vi nærmer os det store slag. Velkommen tilbage til Superligaen, mine damer og herrer!

Forløsningens kunst

Så er jeg på Ceres Park igen til et nyt eventyr. Det betyder selvfølgelig også, at den klassiske stadionplatte står på menuen for mig med ketchup og remoulade. Yuuum, det smager så lækkert – det smager af sejr!

De fleste holder sig godt inde under tribunen her en time før kampstart, da regnen fortsat siler ned. Godt, at det nye stadion er på vej!

Efterhånden som vi nærmer os kampstart, siver folk dog alligevel ud på de nedre pladser, og snart mærkes den velkendte stadionstemning på ny – så mange drømme og forhåbninger, der gennem tiden har løbet gennem det her stadion… hold da op. Lad os håbe, vores hviie krigere kan indfri dagens forventning om tre point mod oprykkerne!

– Hvor er det skønt at høre, at de er gået tilbage til de aarhusianske bands som opvarmning, råber jeg til min sidemand, inden vi stiller os klar til at skråle Malaga en sidste gang. En kæmpe tifo udfolder sig med teksten “Jagtsæson” – og vi er SÅ klar til at starte jagten!

Jagtsæson-tifo på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Kampen giver os mange positive indikationer, synes jeg. AGF spiller langt bedre end Vejle. Tobias Bech debuterer med en kasse, og Ceres Park går amok over at se en debutant lægge så godt ud i sin første officielle kamp for klubben. 

Tobias Bech jubler på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

AGF har flere chancer til at gør det til 2-0. Holdet leverer, og det samme gør fansene med sange, hvor der bare er ordentligt smæk på. ”COME ON GF!”, mens man hopper samlet.  

Bænken ser bedre ud end forrige sæson, og Mikael Anderson kommer sprudlende ind i 2. halvleg. Til gengæld slutter det hele lidt skuffende, da VB i undertal formår at true hjemmeholdet, og vi når lige at få den klassiske AGF-følelse, hvor man sidder helt ude på kanten af stolen til sidste sekund.

Og så kommer det.

Slutfløjtet! Jihaaa – vi havde alt at tabe i dag, men holdet kæmper en sejr hjem, og det vidner om kvalitet, selvom det blev lidt vakkelvornt mod slutningen.

Vi får klappet spillerne af banen og stryger hurtigt hjemad. Vi skal hjem og gøre os klar til Belgien. Det her må betegnes som en god opvarmer til Club Brügge, der venter torsdag. Lad os håbe på lidt bedre vejr sydpå!

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.