Foto: Matti Kronborg

Reportage: En stormfuld awaytur til AalborgForventningens glæde var til at tage og føle på, da over 1000 AGF-fans besteg busser, tog og øvrigt fartøj og besatte Aalborg Portland Park på årets mest stormfulde dag.

Næsten 100 dage skulle der gå fra den ene Superligakamp til den næste for AGF, men ENDELIG var vi tilbage!

AaB – AGF… Den Jyske Klassiker… Et traditionsrigt opgør med traditionsrige fanklubber, og vi var i dén grad også klar til at lade spændingsboblen briste, da vi satte os i busserne mod Harald Jensens Vej fredag eftermiddag efter at have ventet i nervøsitet i forhold til, om kampen overhovedet ville blive afviklet efter de grelle meldinger om stormen Otto.

Den susende, syngende bustur

Men vi kom jo afsted – en fantastisk fredagskamp i vinterferien – det kunne ikke være bedre!

Fanklubbens busser blev fyldt med forventningsfulde GF’ere med flag, trøjer, halstørklæder og hvide windbreakere – klar til at stå imod det blæsevejr, der måtte komme.

Stemningen var som altid i top med dejlige Ceres-øl, Helmig på anlægget og masser af “skønsang” med rå aarhusiansk dialekt. Wauw, hvor har det været savnet!

– Jeg tror, kampen bliver 2-0 til AGF. Jeg tror på, at Patrick Mortensen scorer en, og så scorer Sigurd Haugen det andet, siger min medfan på sædet ved siden af og tager endnu en Top fra tasken.

Troen og håbet må vi aldrig miste som GF-fans!

Efter et stop lidt uden for lillebrorbyen Randers, stiger stemningen i takt med, at vi nærmer os 9000, hvor meldingerne er, at Otto har gjort sit indtog for fuld musik. “Bare GF gør det samme”, bliver der mumlet fra bagsædet i bussen…

Elektrisk stemning på stadion

Og så kom vi frem… En time før kampstart er fansene allerede godt på vej ind på Aalborg Portland Park, og den gyngende stemning skyldes ikke bare det heftige indtag af lækre håndbajer, men også de skrålende GF’ere!

Der uddeles gensynskrammere og highfives, når gamle kendinge opdager hinanden rundt omkring på udebaneafsnittet, og ølkrusene stødes sammen i en uendelighed, mens huer og halstørklæder viftes i luften for at markere, at “Her kommer DE HVIIE!”

”Vi står her nu igen”, ”Eeeeyy, heey, Aarhus GF”, ”Jyllands Hovedstad”  og mange andre af de gamle kendinge bliver hevet frem fra melodikassen, og selvom stormen gør sit for at dæmpe festen, så fortsætter fansene i én uendelighed. Man står plantet midt i det hele med en ren lykkefølelse, om end selve spillet på banen ikke just opmuntrer til fest.

MEN ligesom fansene, så står spillerne imod modvinden i første halvleg, og så kommer den elektriske, euforiske hjørnesparksscoring jo fra Mikael! 8’eren høvler sit hjørnespark direkte i kassen efter 64 minutters spil, løber ud til os på fanafsnittet og gør honnør.

Her må undertegnede erkende, at tingene begynder at stå lidt sløret, for alt går pludselig op i tornadojubel, pilsnersprøjt, krammere og ja – FÆLLESSKAB!

Wauw, hvor har man savnet at opleve en AGF-scoring på et stadion. Det sitrer i alle, og glæden lyser ud af samtlige mine medfans på lægterne!

Den latente nervøsitet og den store forløsning

Efter scoringen gik vi selvfølgelig ind i den klassiske AGF-tid, hvor holdet pludselig bakkede tilbage og nervøsiteten for, om føringen nu også ville holde kunne mærkes.

Heldigvis viste bundholdet fra Nordjylland, hvorfor de ligger, hvor de gør, idet de aldrig formåede at true Hansens mål, men derfor blev minutterne frem mod dommer Putros’ slutfløjt alligevel en typisk GF-oplevelse, hvor man sad på nåle og næsten ikke turde kigge på kampen.

Slutfløjtet kom, og SÅ kunne vi igen gå amok i euforiske jubelscener, der bød på krammere, håndklask, grin og glædesgråd. Ja tak, Aarhus! Vi gjorde det! En aktuel fjerdeplads og gode kort på hånden i forhold til at nå top seks, der afgøres om fire spillerunder!

Store oplevelser og minder blev skabt i Aalborg, men vi lukker selvfølgelig vores øjne i smukke Aarhus, og busturen hjem foregik med skarpe mandagstræner-analyser akkompagneret af gode mængder gyldne væsker, så et stormende natteliv også kunne få besøg, da busserne ankom til Byernes By ud på aftenen.

Tak Mikael. Tak Aarhus. Vi er TILBAGE!

Iagttagelser og betragtninger: Clovis Lukunku

Tekst: Jonas Roulund

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.