Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

Reportage: Bech på pletten, da fansene viste internationalt niveauSøndag aften spillede AGF lige op med FCM, efter en fodfejl fra Bailey og et sent mål af Tobias Bech. På lægterne var der fabelagtig opbakning og fed søndagsfeeling langt hen ad vejen. 

Så sidder vi her igen. I bussen på vej til udekamp – denne gang mod Ikast-drengene på Heden, der kommer lige fra en torsdagskamp. Kan vi gøre det? Ja, vi kan, er overbevisningen i fanklubbens bus denne søndag eftermiddag på vej til MCH Arena.

Tro på noget stort

Transfervinduet er netop overstået, og vi ser, at der er to nye mand med i dagens kamptrup – unge Julius Beck samt hollandske Mats Knoester. Kan vi mon forvente at se dem debutere allerede?

– Mon ikke, de bare er med på bænken i dag, og så skal Akoto vise sit værd?, siger min sidemand, og det erklærer de fleste sig enige i på sæderne omkring os. Vi skulle blive klogere…

Der er god stemning og lækkert vejr til dagens strabadser – lad os så hente tre point og sætte midtjyderne af!

Storslået aarhusiansk tifo og opbakning

Vi lander på klapsædet og får hurtigt forsynet os med den obligatoriske frankfurter med brød, ketchup og remo, og så sætter vi ellers i sang – hurtigt beviser vi, at aarhusianerne er stærkere på lægterne end det, fusionskonceptet fra Herning kan præstere, og capoen styrer slagets gang på hele stadion fra start i dag, selvom vi er på udebane.

Den nye fanfraktion – Den Aarhusianske Ungdom – får også markeret sig på tribunen i selskab med SFA og Nysir, og vi mærker pulsen stige frem mod kampstart – lad os nu slutte ugen af med manér!

– AGF er ikke som de andre, vi holder fast i fodbolden, vi kender, AGF er ikke som de andre, en ægte fodboldklub på egne hænder!, runger ud over stadion, og entusiasmen spreder sig ud til alle de hvidklædte folk.

Der resterer cirka 10 minutter til kampen starter, og nu rejses blå flag som tifo over os, mens Sweet Caroline lyder ud af højtalerne. Og så begynder det – en velkoordineret tifo suppleret af romerlys sætter gang i festen – og i kampen. 

AGF-fans fyrer den på lægterne.
Foto: Kronborgfotos

90 minutters feberstemning

I kampens indledning er der bare knald på fansene, og når jeg ser mig omkring på udebaneafsnittet, ser jeg næsten samtlige folk give den maks gas og bidrage til stemningen. Det sker, på trods af, at De Hviie bestemt ikke har gang i en smuk, flydende fodboldkamp på grønsværen…

– Jyllands Hovedstad!, larmes ud over MCH Arena, som et statement om, at vi ejer ikke bare Aarhus, men hele Jylland.

En imponerende kulisse på en sen søndag aften. Vi får dog lige et tryk nedad, da Peacock-Farrell vælger at servere kuglen til midtjyderne efter knap en halv times spil.

Bailey Peacock-Farrell og Frederik Tingager.
Foto: Kronborgfotos

Fem minutter inde i anden halvleg kommer en ny rullende tifo hen over os, mens sangen “Vi står her nu igen” brager løs fra vores afsnit kombineret med en ny omgang pyroteknik, som får fansenes arbejde til at se superflot ud.

Capoen kommer med opfordringer til, hvornår vi skal op med hænderne, hvornår vi skal tage hinanden om skulderen, eller hvornår vi skal have halstørklæder i vejret. Alt dette foregår, mens spillet på banen langsomt forbedres, og vi får debut til hr. Knoester. 

Mats Knoester dirigerer sine medspillere i sin debut mod FC Midtjylland d. 3. september 2023.
Foto: Matti Kronborg

Til sidst henter vi også det ene point på mål af Tobias Bech, og så går vi amok!

Vigtigt point efter en rodet affære. På lægterne var der dog aldrig tvivl om sejrherrerne. Hold da op, hvor kan De Hviie fans levere varen!

Vi sejler hjemad i busserne efter en stor energiudladning. Stemningen er ambivalent – man ville gerne have hentet tre point, men folk er samtidig fint tilfredse med ikke at tabe.

Nu er der tid til at hvile ud frem mod storkampen mod arvefjenderne fra Brøndby den 17. september. Der skal den have fuld gas igen! Vi ses på tribunen!

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle