AGF-tifo på Right to Dream Park (Foto: Matti Kronborg)

Reportage: AGF’erne dominerede Right to Dream Park


| Steen Erhard |

Så kom vi nærmere tiden, hvor vi får afklaret, om medaljehåbet blot er en drøm. Med gårsdagens resultat er alle medaljer i spil. Jeg var til stede på et halvtomt Right to Dream Park og så det ske.

FCK’s nederlag og Viborgs sejr betød, at vi skulle vinde, for at holde fast i muligheden for medaljer. Vi greb ud efter chancen, stod højt på banen, når der var mulighed for det, og med lidt større effektivitet i afslutningerne havde vi scoret to eller tre mål. Men OK, FCN brændte også to gigantiske chancer, hvor Mr. clean sheet Hansen suverænt blokerede den ene, mens den anden blev sendt køkkenvejen af modstanderne.

FCN må ærgre sig over, at der kun var 4600 tilskuere, hvor mere end 1000 stod på udebaneafsnittet og sørgede for stemningen. Jeg interviewede seks fans og en hund(!), som trofast følger os , når vi er på udebane på Sjælland.

Begejstring og brøl

Alle seks var begejstrede for vores mod med et offensivt pres, efter en indledning, hvor FCN i 20 minutter havde bolden mest.

Herefter overtog vi spillet og 1-0 ved halvleg var fuldt fortjent. Med lidt mere skarphed havde vi fået en kasse mere.

I pausen var en fan, bosiddende i Søborg og en anden, som havde taget bussen fra Aarhus nervøse for, om vi ville parkere bussen i anden halvleg. Vi gjorde det i perioder, men i andre sekvenser stod vi højt på banen, og både Bisseck og Yakob kunne have lukket kampen på store chancer. Vi holdt stand i den anden ende, og i slutfasen kunne ingen på stadion høre hjemmeholdets fans.

Vores brølede til gengæld af begejstring, og både hunden og dens ejer indrømmede, at deres skepsis overfor, om vi ville vove noget for at udbygge føringen, var uberettiget.

AGF fans i Farum
Foto: Matti Kronborg

To fans fra henholdsvis Sorø og Kalundborg var enige om, at vi for tredje kamp i træk havde været det bedste hold, og det var befriende, at vi fik de tre fortjente point denne gang.

På vejen ud af stadion fik vi måske den største anerkendelse, da en kontrollør sagde:

– Det var fortjent, hvor spiller I dog god fodbold.

Dét gjorde vi. Og med lidt hjælp fra en stresset Diomande foran det frie mål i anden halvleg, fik vi en vigtig sejr – og samtidig fik vi bevist, at vi har en fantastisk fangruppe, der gør udebaner til hjemmebaner overalt i det ganske land.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.