• Forside
  • AGF Nyheder
  • Rekordjæger Jesper Hansen glæder sig over fansene: – Eminente siden jeg kom

Jesper Hansen (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Rekordjæger Jesper Hansen glæder sig over fansene: – Eminente siden jeg kom



Den 17. februar får vi endelig lov at se AGF spille om point igen, når de åbner forårssæsonen mod AaB på Aalborg Portland Park. Udebaneafsnittet er fyldt op, og holdets målmand, Jesper Hansen, glæder sig over at ‘den hvide mur’ igen er til stede, når han i foråret blandt andet har en personlig rekord at jage.

I en snak med Jesper Hansen, efter træning på Fredensvang, kom vi ind på, at der er udsolgt på udebaneafsnittet i Aalborg. Den rutinerede målmand tager i den forbindelse hatten af og mener, at AGF-fansene fortjener stort cadeau.

– Jeg læste det godt, da det blev meldt ud. Over fjorten dage før vi skal spille, er der allerede kæmpe opbakning. Jeg synes bare, det har været eminent, lige siden jeg er kommet. Selv i den hårde periode i foråret sidste år – der synes jeg, fansene var gode til at støtte op, hvor det gik ad helvede til for at sige det lige ud, fortæller Jesper Hansen, og uddyber med yderligere ros til fansene.

– Og så er det bare eskaleret her i efteråret, hvor vi havde fire hjemmekampe med sammenlagt over 60.000 på lægterne. Det skaber bare en fed stemning, når der er de der 15.000+. Så der er ikke andet for, end at sige stor cadeau til fansene – især også på udebane. De står dernede – den hvide mur – det er fedt!. siger målmanden.

Lige i hælene på Mogens Krogh

Her i foråret får Hansen også muligheden for at indhente Mogens Kroghs rekord for flest clean sheets i Superligaen. Hovedpersonen selv har sat sig ganske pænt ind i tingene og ved godt, hvad han skal præstere, nu hvor rekorden er blevet offentligt kendt.

– Ja, det er jo et mål, og den (rekorden red.) er blevet lidt mere offentlig nu. Mange er bevidste omkring den. Jeg tror, at jeg mangler fire styks, og jeg har 12 kampe til at slå den procentmæssigt ift. Mogens Krogh. Så jeg skal holde målet rent i en tredjedel af kampene i de næste 12 kampe, hvis jeg spiller dem. Det er klart et mål for mig, og det kunne være fedt at få det med, fortæller 37-årige Hansen.

I skrivende stund har Mogens Krogh 126 clean sheets, fordelt på 371 kampe. Det betyder, at han har holdt buret rent i 34% af sine kampe. Jesper Hansen kan notere sig 123 clean sheets på blot 358 kampe, hvilket giver ham et minimalt, procentmæssigt forspring med rent bur i 34,4% af kampene.

“Vi skal op og score nogle flere mål”

AGF har nu gennemgået et transfervindue, hvor nye spillere er kommet til, og man har sagt farvel til en håndfuld spillere, der havde længere udsigt til spilletid. Jesper Hansen er fortrøstningsfuld omkring de nye spillere og håber, at særligt Duelund kan bidrage til holdets mangler i det offensive.

– Jeg synes, efter de træninger vi har haft med de nye, at jeg ser positivt på det. De spillere, der har forladt klubben, har selv søgt væk. Så jeg synes, at det ser spændende ud. Vores fokus ligger meget på den sidste tredjedel, hvor vi skal op og score nogle flere mål og kreere noget mere. Jeg håber, at de nye kan komme ind med det. Især Duelund, som er den mere offensive type af de nye, kan komme ind og bidrage med nogle af de ting, siger Hansen.

Og han ved, hvad han taler om, idet de to har en fælles fortid i FC Midtjylland.

– Jeg kender Mikkel rigtig godt fra FC Midtjylland-tiden, inden han kom til udlandet. Han er en spiller, der kan være kreativ, og som kan levere point med mål og assists. Så, det håber jeg, vi kan få at se. Det ser spændende ud, med de tilføjelser der er kommet. Det gør, at vi kan holde en god startellever med kvalitet og så få noget impact ind fra bænken også, siger Jesper Hansen.

Duelund og Hansen var begge med til at vinde guld med FC Midtjylland i sæsonen 17/18, inden Duelund blev solgt til Dynamo Kiev for i omegnen af 25 millioner kroner.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.