Randers FC – AGF optakt: De Hviie skal tilbage på sporet


| Jonas Roulund |

Hestene skal berides søndag eftermiddag foran et smukt, udsolgt udebaneafsnit på lægterne. Lad blot AGF’s Brøndby-kamp gå i glemmebogen ved at sikre den femte ubesejrede kamp mod RFC i træk.

Kampfakta: Randers FC vs. AGF

Spilletidspunkt: Søndag den 24. september kl. 16.00

Spillested: Cepheus Park, Viborgvej 92, 8920 Randers.

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt (Linjedommere: Victor Skytte og Nikolaj Christensen).

VAR-dommer: Mikkel Redder (AVAR: Jakob Mastrup).

Følg kampen her: Twitter: AGFFodbold samt på 6’eren.

Hashtag: #rfcagf #sldk #ksdh #ultratwitteragf

AGF skal børste seneste spillerunde af sig, og hvilken bedre mulighed får de for det, end mod lokalrivalerne fra Randers FC? Lillebror er kommet halvskidt fra start og indtager 10. pladsen, mens De Hviie – inden den uduelige kamp mod BIF – var ubesejret i seks kampe i streg – hvis man medtager Conference League-sejren over Club Brugge.

Fire point skiller de to mandskaber – nu skal der laves hul til de øvrige top seks-kandidater!

Randers FC – AGF indbyrdes kampe

Siden Randers’ indtog i Superligaen i 2004 har de to mandskaber mødt hinanden 41 gange. I de første år var det de små føl, som havde overhånden til stor frustration for AGF og Aarhus, men på det seneste er der heldigvis kommet styr på den tendens.

De seneste fem kampe har således resulteret i to sejre, to uafgjorte og et enkelt nederlag.

I alt er det blevet til 10 sejre, 13 uafgjorte og 18 nederlag mod Kronjyderne, og kampene mellem Randers FC og AGF er ofte kendetegnet ved stor dramatik og hårde dueller.

I de seneste fem kampe er der således uddelt 27 gule kort, mens der i gennemsnit er scoret to mål per kamp. Kun 12 af de 41 indbyrdes kampe er endt med en sejr på mere end ét mål.

Status på AGF

AGF har hentet 12 point i otte kampe, og det kunne være blevet til flere, hvis man havde formået at holde hovedet koldt i afgørende situationer. Lidt mere kynisme mod OB og Silkeborg havde sikret sejre i de kampe, mens Peacock-Farrells fejl og efterfølgende brydertag på Kvistgaarden blev fatalt for sidste uges Superligadyst. 

Bailey Peacock-Farrell udvises mod Brøndby IF. 17. september 2023.
Foto: Matti Kronborg

Nu venter Randers på udebane, og her har AGF faktisk en ganske behagelig statistik at forholde sig til – De Hviie er nemlig ubesejrede på udebane i denne sæson, hvor man har spillet uafgjort med OB og FCM og vundet over Hvidovre IF.

Uden Peacock-Farrell skal Hansen tage handsken op, og mange har store forventninger til den rutinerede keeper. Vi må se, om han griber chancen og sætter sig på målmandstronen i AGF på ny. 

Jesper Hansen redder bolden mod BIF. 17. september 2023
Foto: Matti Kronborg

Herudover bliver det interessant at se en midtbanekonstellation uden Nicolai Poulsen og Mads Emil Madsen. Magnus Knudsen må være selvskreven, mens Julius Beck virker til at stå foran folk som Zach Duncan og Frederik Brandhof i kampen for spilletid på midten. Umiddelbart giver det en mere boldspillende midtbane, men er det en god ting mod de fysisk stærke randrusianere? Det får vi at se på søndag.

Status på Randers FC

Efter fem spillerunder havde kronjyderne blot skrabet to point sammen, men Rasmus Bertelsen har tilsyneladende fået styr på sine heste, og det er lykkedes at hente seks point i de seneste tre kampe.

De vil som altid være sultne efter tre point mod AGF, og der er som sædvanligt på travbanen lagt i kakkelovnen til en hårdtspillet kamp med mange dueller.

Fire forskellige målscorere har stået for randrusianernes mål i de seneste tre kampe, og her er dermed tale om en mere bredt funderet offensiv i forhold til AGF’ernes.

Det er altså et typisk Randers-mandskab, der bygger på fællesskab, sammenhold, fight og duelspil, som vil prøve at få spillet over på deres præmisser mod et AGF-mandskab, som skal holde hovedet koldt og bolden på jorden, hvis det ikke skal gå op i tilfældigheder det hele.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Jesper Hansen har rutinen til at gå ind og spille “som han plejer”, selvom han nu har siddet ude i en hel del kampe. Alligevel bliver det interessant at se, hvordan han tackler situationen, og hvad det betyder for AGF’s spil nedefra, når den 38-årige keeper erstatter Peacock-Farrell.

Det vil også være vildt ikke at nævne Patrick Mortensen – otte kampe, fire mål og to assists gør ham til holdets topscorer, og forbindelsen med Beijmo er bare blevet bedre og bedre, så lad blot dette samarbejde sprudle videre mod Randers. 

Patrick Mortensen og Felix Beijmo jubler over scoringen mod Lyngby, d. 27. august 2023
Foto: Matti Kronborg

Sidst, men ikke mindst, skal vi se en ny midtbanekonstellation på arbejde, og såfremt det bliver Knudsen og Beck, så bliver det særdeles spændende at følge de unge herreres take på sådan en fysisk modstander – bliver de kyst, eller vil de dominere med deres tekniske kunnen?

Randers FC:

19-årige Filip Bundgaard har lavet en enkelt assist og scoret to ui denne sæson, og han er et af de helt store salgsemner for Kronjyderne i den kommende tid. Bundgaard har været udtaget til det danske U21-landshold og er allerede i gang med sin femte Superligasæson. Den teknisk stærke offensivspiller bliver derfor manden, der skal dæmmes op for, når hestene slippes løs søndag eftermiddag.

Skader & Karantæner:

Karantæner:

AGF: Nicolai Poulsen og Bailey Peacock-Farrell (Karantænefare: Felix Beijmo og Mikael Anderson ved gult kort for en middel forseelse).

Randers FC: Ingen. (Karantænefare: Oliver Olsen ved gult kort for middel forseelse).

Skader:

AGF: Yakob, Hvidt, Madsen.

Randers FC: Lauenborg, Kallesøe.

Bud på startopstillinger:

AGF (3-4-2-1): Hansen – Mølgaard, Tingager, Knoester – Beijmo, Knudsen, Beck, Kahl – Anderson, Duelund – Mortensen.

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kopplin, Dammers, Høegh, Olsen – Coulibaly, Bjørkengren, Enggard, Agyiri – Egho, Bundgaard.

Se hele AGF’s kampprogram her >

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.