Foto: AGF.dk

Phil Mansfield bliver Head of Performance i AGF


| Jonas Roulund |

AGF’s engelske performance coach, Phil Mansfield, får ny titel i forbindelse med en organisatorisk ændring i klubben.

Et nyt setup skal styrke performance- og transitionsarbejdet på Fredensvang.

Phil Mansfield bliver ny Head of Performance, mens U19 kobles endnu tættere sammen med Superligaholdet i den kommende tid.

42-årige Mansfield kom til AGF i efteåret og har ageret performance coach i klubben, men nu får han altså udvidet sine opgaver.

Som Head of Performance bliver han daglig leder for de fysioterapeuter, fysiske trænere, mentaltrænere og læge, der er tilknyttet både Superliga og akademiet.

– Phil har mangeårig erfaring med at optimere alle de fysiske og mentale mekanismer i et præstationsmiljø, og i de måneder, han har arbejdet med truppen og staben, har han overbevist os om, at han har de rette kompetencer til at udvikle klubben på dette område, hvor han får til opgave at etablere procedurer, kvalitetssikring og sammenhæng på det sundhedsmæssige, fysiske og mentale område omkring både Superliga og akademiet, siger sportschef, Stig Inge Bjørnebye til AGF.dk.

Sportschef, Stig Inge Bjørnebye, kigger sig omkring.
Foto: Kronborgfotos

Mansfield har en baggrund som selvstændig konsulent, hvor han blandt andre har hjulpet professionelle cykelryttere og fodboldspillere til at optimere deres performance.

– Selvom jeg kun har været kort tid i AGF, har jeg fået klubben ind under huden, og jeg elsker den passion, der omgiver AGF. Det er en spændende udfordring at få mulighed for at bruge min viden og erfaring til at gøre vores præstationsmiljø endnu stærkere og skabe de mest optimale betingelser for, at vi i fællesskab lykkes, siger Phil Mansfield til klubbens hjemmeside.

U19-holdet i samling inden kamp.
Foto: Kronborgfotos

Ny struktur

Udover Mansfields nye rolle, så knyttes U19 og Superliga-holdet også tættere sammen.

I denne sæson har U19-holdet trænere to gange om ugen på samme tid som Superligaholdet for at gøre transitionen nemmere, men fremover vil holdene i endnu højere grad blive knyttet sammen.

– Nu kobler vi de to hold endnu tættere sammen, så U19-spillerne i endnu højere grad kommer til at kunne spejle sig i det kravbillede, der er på førsteholdet. Vi har en klar strategi om at udvikle spillere, der kan gøre en forskel på førsteholdet og bidrage til at generere transferindtægter, fortæller Bjørnebye til AGF.dk.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.