Optakt: AGF – Brøndby IF: Skal den ubesejrede stime fortsætte?


| Jonas Roulund |

Superligaen genoptages søndag aften med et ægte arvefjendeopgør mod de gulblusede fra Vestegnen. Skal der leveres en fest på linje med seneste kamp mellem de to traditionsklubber, der sendte bronzen til Aarhus?

Kampfakta: AGF vs. Brøndby IF

Spilletidspunkt: Søndag den 17. september kl. 18.00

Spillested: Ceres Park, Stadion Alle 70, 8000 Aarhus

Dommer: Mikkel Redder (Linjedommere: Heine Bonne Sørensen og René Risum).

VAR-dommer: Sandi Putros (AVAR: Steffen Beck Bramsen).

Følg kampen her: Twitter: AGFFodbold samt på TV 3 Sport

Hashtag: #agfbif #sldk #ultratwitteragf #ksdh

AGF holder fødselsdag, når Brøndby gæster Ceres Park søndag aften, og hvilken gave det ville være, hvis De Hviie hiver tre point til kontoen. Det vil i så fald være syvende kamp i streg uden nederlag, hvis man tæller 1-0-sejren over Club Brugge med. Samtidig er der jo også altid noget særligt over arvefjendeopgøret mellem AGF og BIF. 80’ernes og 90’ernes storkampe vil vække mange minder, mens der i nyere tid igen er kommet intensitet og drama over opgørene – både på- og uden for banen. Fanopbakningen er nemlig ikke til at tage fejl af, og det ligner, at spillerne møder ind til et udsolgt stadion på søndag.

Tre point skiller mandskaberne – Brøndby på tredjepladsen. AGF som nummer fem. Lad os få byttet rundt på det på søndag. Let’s go, Aarhus!

AGF – Brøndby IF indbyrdes kampe

Seneste sæson sluttede på dramatisk vis med et stort comeback af AGF, som fik Kevin Yakob udvist i første halvleg og kom bagud 0-3, inden det hele vendte ved hjælpe af Jelle Duins vilde indhop.

De seneste fem indbyrdes kampe har resulteret i tre uafgjorte og to 1-0 sejre til Brøndby. Der skal dermed nye boller på suppen i denne omgang.

Historisk har gæsterne også overtaget med deres 48 sejre, mens AGF har trukket sig sejrrigt ud 22 gange, når de to hold har mødt hinanden i Superligaen. 22 gange har holdene delt pointene mellem sig.

En interessant pointe at tage med er, at AGF, FCK og Brøndby er de tre klubber, som har leveret flest clean sheets i denne sæson. Tre gange i de første syv spillerunder har holdene formået at lukke af bagtil, og det kan dermed tyde på en lavtscorende affære på søndag.

 

Status på AGF

I Aarhus er man inde i en ganske fin stime. Dog savner man kynismen foran mål, og der er tabt nogle point undervejs, fordi holdet ikke har fået udnyttet de gode perioder til at lukke kampene. 

Forsvarssituationen er interessant, idet Knoester, Anker og Akoto nu har haft tid til at falde til, men alt tyder nu på, at det er hollandske Knoester, som får chancen fra start i venstre forsvarsside, mens Mølgaard og Tingager beholder deres foretrukne positioner.

Mats Knoester varmer op, forud for sin debut mod FC Midtjylland d. 3. september 2023.
Foto: Matti Kronborg

På midtbanen er Mads Emil Madsen ude på ubestemt tid, så Magnus Knudsen og Nicolai Poulsen skal højst sandsynligt igen vise sig frem. Det har også fungeret ganske godt indtil nu – den boldsikre Knudsen, og den hårdtarbejdende Polle udgør et fornuftigt miks. Madsens skade kan også være en åbning for unge Julius Beck, som netop har ageret anfører på U19-landsholdet. Rösler er i hvert fald ikke afvisende for, at Beck kan få debut mod Brøndby.

Offensivt skal der slutprodukt på fra flere, men vi må tage hatten af for Mortensen, der allerede har leveret fire mål og to assists i sæsonens syv kampe, og forbindelsen med Beijmo, der smækker indlæg ind til angriberen fungerer bedre og bedre. Det bliver også en nøgle søndag aften, at det samarbejde fungerer. På modsatte wingback er Links tilbage fra sin skade, men Kahl har måske gjort sig fortjent til at fortsætte som starter i denne omgang.

Patrick Mortensen jubler efter en scoring på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Status på Brøndby IF

Søndagens gæster er ligeledes inde i en god stime. Her har de gule vundet de seneste fire Superliga-kampe, hvilket er deres bedste stime siden 2021/2022, hvor det lykkedes at vinde hele ni kampe i træk.

Dog er stemningen på Vestegnen fortsat, at man ikke har nået sit topniveau, men der er positivt nyt for Brøndby, da topscorer Vallys er blevet meldt klar til kampen. Han havde pådraget sig en skade, da han var i aktion for det danske landshold.

Ellers er det værd at nævne, at Brøndby – ligesom AGF – er gode i luftspillet, hvor de er blandt de mest scorende på hovedstød. Til gengæld lukker de også størstedelen af deres mål ind via dødbolde, så her kan AGF gøre ondt på søndagens modstander.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Knoester bliver interessant at følge, såfremt han starter inde i forsvarets venstre side. Den velkendte stærke AGF-defensiv har fået en rystetur i denne sæson, hvor Hansen, Bisseck og TK er udskiftet, og det bliver en nøgle til et godt resultat, at tremandskæden står imod, når gæsterne buldrer afsted med deres offensive kræfter.

Herudover skal vi igen se Beijmo ramme Mortensen med sin sukkerfod, og så må vi forvente, at holdet har arbejdet med at gøre Links/Kahl skarpere på indlæg, så der også kan komme en trussel fra modsatte side.

Felix Beijmo svinger højrebenet for AGF mod Silkeborg.
Foto: Matti Kronborg

Brøndby IF:

Ohi skal holdes nede, såfremt AGF skal have de tre point, og så kan Kvistgaardens fart blive et problem for særligt Knoester og Tingager. Her kræves god opbakning, og relationen i forsvarskæden vil blive testet. 

Mandskabet kommer med stor selvtillid, og det bliver derfor to hold, som gerne vil have bolden – hvem der vinder kampen om boldbesiddelsen kommer an på de centrale midtbanespilleres evner – her vil vi se en nøgleduel mellem Poulsen/Knudsen og Wass/Greve.

Skader & Karantæner:

Karantæner:

AGF: Ingen. (Karantænefare: Felix Beijmo ved gult kort for en middel forseelse, Nicolai Poulsen ved gult kort for en middel forseelse).

Brøndby IF: Ingen.

Skader:

AGF: Yakob, Hvidt, Madsen, Brandhof.

Brøndby IF: Tshiembe.

Bud på startopstillinger:

AGF (3-4-2-1): Peacock-Farrell- Mølgaard, Tingager, Knoester – Beijmo, Knudsen, Poulsen, Kahl – Anderson, Duelund – Mortensen.

Brøndby IF (3-4-3): Pentz – Heggheim, Alves, Rasmussen – Klaiber, Wass, Greve, Divkovic – Evjen, Omoijuanfo, Kvistgaarden.

Se hele AGF’s kampprogram her >

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.