Grafik: KSDH.dk.

Nykøbing FC – AGF optakt: Pokalen er vigtig i AGF


| Jonas Roulund |

Nykøbing FC venter i 3. runde i Oddset Pokalen. En oplagt mulighed for at tanke selvtillid og vise sig frem for nogle af breddespillerne i AGF.

Kampfakta: Nykøbing FC vs. AGF

Spilletidspunkt: Torsdag den 29. september kl. 19.

Spillested: Lollands Bank Park, Poul Martin Møllersvej 8, 4800 Nykøbing Falster.

Dommer: Simon Duerlund Rasmussen (Linjedommere: Danny Kolding & Amir Šabic).

Følg kampen her: Twitter: AGFFodbold samt på TV3+/Viaplay.

Hashtag: #nfcagf #oddsetpokalen #ksdh #ultratwitteragf

AGF’s seneste rigtigt fede pokaloplevelse ligger efterhånden nogle år tilbage. 2016 er året, vi alle husker, hvor den hviie fest i Fælledparken blev fulgt op på stadion, hvor Duncan scorede, og det var ganske tæt på en overraskende titel til De Hviie. Sidste år sluttede rejsen i 4. runde med et 0-2 nederlag til FC Nordsjælland. Her havde De Hviie besejret AB og Vatanspor inden Diomande og Nygren stoppede festen med deres mål på Ceres Park.

Pokaleventyr kan noget helt særligt, og torsdag aften giver AGF den endnu et skud, når 2. divisionsholdet Nykøbing FC er værter.

Nykøbing FC – AGF indbyrdes kampe

Nykøbing FC er en fusionsklub, som blev dannet i 1994. Her var navnet Nykøbing Falster Alliancen, og overbygningen bestod af B1921 og B1901. I 2013 fik klubben det nuværende navn – Nykøbing FC.

Holdet har siden rumsteret i 1. og 2. division, og der er derfor ingen indbyrdes opgør mellem NFC og AGF. Nykøbing FC spillede 1. division fra 2016 til 2020 og igen fra 2021 til 2023, hvor de rykkede ned i 2. division.

Til gengæld har De Hviie mødt B1901 flere gange i 60’erne, 70’erne og 80’erne. Senest i 1982. Derudover har AGF mødt 01’erne en enkelt gang i Pokalturneringen – i 1973 blev det til et 0-1 nederlag til AGF.

Status på AGF

AGF drager til Nykøbing Falster efter et par lidt sløje spillerunder i Superligaen, hvor et rødt kort mod Brøndby gjorde arbejdsbetingelserne svære, mens Randers-kampen heller ikke blev en velspillet affære.

Det skal der rettes op på torsdag aften, men Rösler vil næppe lade et fuldt reservehold gå på banen.

Der arbejdes fortsat på at spille nye folk som Knoester, Beck, Bech og Serra ind på holdet, så det er oplagt, at disse får chancen fra start.

Samtidig har De Hviie historisk set haft udfordringer mod lavere rangerende hold, når der er blevet skiftet for meget ud – tænk bare på B93, Kolding IF og Marstal/Rise-kampene…

Mats Knoester varmer op, forud for sin debut mod FC Midtjylland d. 3. september 2023.
Foto: Matti Kronborg

Så vi må forvente en god blanding af normale startere, boblere og unge gutter, som alle vil have stor motivation for at vise sig frem og tanke selvtillid.

Poulsen skal nok få en del minutter efter at have misset søndagens kamp mod Randers, mens Tingager bør være starter i forsvaret for at sikre stabilitet bagtil.

Interessant bliver det at se, om Hansen, Hutters eller Peacock-Farrell starter i buret. Herfra er buddet, at Bailey får chancen på ny for at holde ham i gang, selvom Hansen skal vogte Superligamålet mod Viborg.

Bailey Peacock-Farrell (Foto: AGF.dk)

Status på Nykøbing FC

2. divisionsholdet ligger nummer fem i 2. division og tabte forleden 0-1 til Aarhus Fremad på hjemmebane. I seneste spillerunde hentede de et point dybt inde i overtiden mod Thisted. Seneste sejr er mod topholdet fra Esbjerg fB – her vandt NFC 3-4 på udebane.

Holdet har hentet tre sejre i otte kampe. Tre er endt uafgjort, mens to er tabt. De har scoret 12 mål i otte kampe og lukket 11 ind. NFC er altså til at tale med i begge ender for de fleste 2. divisionshold, og bør således også være det for AGF.

Målscorerne fordeler sig bredt, men Chukwuemeka Nnamani stikker dog ud – han ligger nummer tre på topscorerlisten i 2. division efter at have leveret fem mål i otte kampe.

I Pokalturneringen har NFC slået 3. divisionsholdene Greve og AB Tårnby 1-2 og 0-2 for at nå 3. runde.

Klubben har tidligere drillet Superligamandskaber som FCK (3-0) og OB (1-1 – sejr efter straffespark) i pokalen, men er dog aldrig nået længere end 4. runde i turneringen.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Hvis Jacob Andersen og Mathias Sauer får chancen fra start, så bliver det spændende at se, om de kan fortsætte, hvor de slap og bidrage med samme energi og intensitet, som de bragte som indskiftere mod Randers FC.

Foto: Kronborgfotos

Herudover vil det blive interessant at holde øje med boblerne til A-kæden – Serra, Beck, Bech, Brandhof og hvem der ellers kunne blive udvalgt til spilletid.

En pokalkamp er oplagt til at tanke selvtillid, men man kan også få et ordentligt dyk, hvis det ikke går som håbet – og potentielt spille sig længere væk fra en startplads i Superligaen.

Nykøbing FC:

Chukwuemeka Nnamani er NFC’s topscorer med fem mål i otte kampe i denne sæsons 2. division. Den 21-årige angriber har været en del af FC Nordsjællands akademi, men rykkede i 2022 til Nykøbing Falster.

Han får nok svære betingelser mod et formentligt stærkere AGF-forsvar, men målene plejer at komme fra ham, så det er her, man skal holde øje, når underdogsene kører deres omstillinger afsted.

Skader & Karantæner:

Karantæner:

AGF: Ingen

Nykøbing FC: Ingen.

AGF: Yakob, Hvidt, Madsen, Duelund.

Nykøbing FC: Ingen.

Bud på startopstillinger:

AGF (3-4-2-1): Peacock-Farrell – Akoto, Tingager, Knoester – Andersen, Poulsen, Beck, Kahl – Bech, Sauer – Serra.

Nykøbing FC (3-5-2): Brogaard – Angus, Jensen, Gärtig – Høholt, Iversen, Bredahl, Delvin, Madsen – Nnamani, Nyman.

Se hele AGF’s kampprogram her >

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.