Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

Nyd julen med minder om 24 udenlandske AGF’ere


| Jonas Roulund |

Julen er en tid med masser af hjertevarme og kærlighed. Det er også en tid, hvor man kan stoppe op og tænke tilbage på tiden, der er gået. Hos KSDH.dk har vi brugt december på at mindes nogle af de spillere, der har været med til at sætte deres helt særlige aftryk på AGF. 

Podcasten Lyden AGF har gennem hele december leveret et afsnit per dag i en julekalender med udenlandske AGF-spillere, der har været i klubben siden år 2000.

Nu kan du nyde samtlige 24 afsnit, mens du venter på aftenens store julemiddag.

Niklas Backman dirigerer sine tropper.
Foto: AGF/Ole Nielsen.

Husker du… De islandske vulkaner

I julekalenderen kan du både mindes folk som Mustafa Amini, Benny Feilhaber, Davit Devdariani, Mustapha Bundu, Mate Vatsadze og mange flere. Et af de mest dominerende folkefærd på listen er dog vore nordiske brødre – islændingene.

Her stifter vi både bekendtskab med Kari Arnason, der blandt andet deltog i de jyske mesterskaber i bob i sin tid i AGF – men tabte til en ældre enarmet kvinde.

Jon Dagur Thorsteinsson har selvfølgelig også en låge i julekalenderen – den iltre tekniker havde sine op- og nedture i klubben og huskes blandt andet for sin udvisning i Larne-opgøret på Ceres Park.

Elmar Bjarnason dukker også op – en hårdtarbejdende kantspiller, der scorede AGF’s mål nummer 1000 i Superligaen. Derudover scorede han i begge pokalsemifinaler mod AaB, der bragte De Hviie i pokalfinalen i 2016.

De vilde fodbold-CV’er

Der har også været store briter forbi Fredensvang – i hvert fald af navn.

Mark Howard kom til klubben fra Brøndby IF. Englænderen havde et flot fodbold-cv, da han var vokset op gennem ungdomsrækkerne i Manchester United. Han blev blandt andet kåret til AGF’s lækreste spiller i sæsonen 2010/2011. I AGF endte tiden ulykkeligt med uvenskaber – særligt med Peter Sørensen, og han har siden udtalt, at han blev mobbet ud af klubben.

En anden stor engelsk stjerne – og måske den største, der nogensinde er blevet hentet til klubben – er selvfølgelig Jack Wilshere. Han nåede ikke at vinde en eneste kamp i den hvide trøje, men merchandise-shoppen har nok nydt godt af, at man skrev kontakt med englænderen, som har vilde præstationer at vise frem fra sin tid i Arsenal, hvor det blandt andet blev til en masterclass mod Barcelona og et af de smukkeste mål nogensinde mod Norwich.

De alsidige svenskere

Grahn, Sana – og så Backman. Svenskerne har også haft deres besøgelsestid i AGF – omend med varierende succes.

Tobias Grahn fik en stormomsust karriere, og i AGF gik der både byture og egotrip i den, som fik holdkammeraten Stig Tøfting til at reagere i sin bog “No Regrets” – “Han er egocentreret ad h… til. Typer som Tobias sætter sig selv højere end klubben”, skriver Tøfting blandt andet.

Sana kunne levere noget af det x-factor, som holdet ellers ikke havde meget af, men han kunne også falde helt ud af kampene og endte med at tage hjem til Sverige for at komme tættere på sin søn.

Niklas Backman på træningsbanen.
Foto: AGF/Ole Nielsen.

Og så er låge nummer 24 selvfølgelig fyldt med lækkerier – her møder vi Niklas Backman, som fortsat er at finde i klubben i rollen som U17-træner. Han fik en hård afslutning på karrieren med sine hovedskader, men nåede i dén grad at markere sig som en leder og en ægte AGF’er, inden fodboldpensionen.

Du kan høre hele molevitten lige her:

Med dette ønsker hele KSDH.dk-redaktionen alle en glædelig jul!

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle