Skip to main content


Foto: Matti Kronborg

Nicolai Poulsen: – Ikke til den store guldmedalje


| Thomas Vedel |

Nicolai Poulsen kalder gårsdagens sejr i Silkeborg for “en opgave løst”, og erkender også at det nok ikke spillemæssigt var til den helt store guldmedalje.

AGF havde inden gårsdagens kamp mod Silkeborg endnu ikke fået en sejr i en kamp af betydning i 2024. Det har de nu, og det er en kæmpe forløsning både for spillere og fans.

Top 6 var på forhånd sikret, men skal AGF byde ind i kampen om medaljer og Europa-kvalifikation via Superligaen, skal man holde kort snor i topholdene. Og med sejren er AGF trods alt “kun” ni point efter tredjepladsen.

Det var dog ingen skøn fodboldopvisning fra De Hvide, må man nok desværre erkende. Kampen mindede i høj grad om forårspremieren i Vejle, hvor AGF også var sjældne gæster foran hjemmeholdets mål, og faktisk blev AGF kun noteret for ét skud på mål på JYSK Park i går.

Oppe mod et urutineret centerforsvar som havde lukket otte mål ind i de tre forrige kampe, kan man som fan selvfølgelig godt blive lidt bekymret over AGF’ernes manglende evner til at skabe flere chancer. Det lader dog ikke til at bekymre hverken spillere eller vores tyske cheftræner, når der afgives interviews til pressen.

Professionelt – ikke til guldmedaljer

Det skortede på store oplagte målchancer til De Hvide i Silkeborg i går, men sejren og de tre point var det vigtigste, slår Nicolai Poulsen fast i et interview med AGF TV efter kampen.

– Den første sejr i foråret, det har vi tørstet lidt efter. Det var ikke til den store guldmedalje i dag i forhold til det spillemæssige, men vi var sindssygt professionelle, konstaterer “Polle” og fortsætter:

– Inden vi gik til kampen i dag, der vidste vi hvor vigtig den var i forhold til at få en sejr, og det fik vi, så opgaven er løst.

Poulsen afslører også, at det betød meget for spillerne at kunne give AGF’s mange fans en tiltrængt sejr:

– Det er jo mega fedt at kunne komme ud allerede i opvarmningen og mærke hvor meget opbakning der er til klubben og os spillere. Det giver os helt vildt meget ekstra energi, siger Poulsen og slår fast at det også betød noget at kunne sende fansene glade hjem:

– Det snakkede vi også om allerede inden kampen. At kunne give dem der står bag målet en sejr. Og det fik vi gjort, så vi fik løst opgaven i dag. Det er jo det det handler om i fodbold – at få løst opgaven og komme hjem med tre point, og det gjorde vi i dag.

Nicolai Poulsen og holdkammeraterne ser nu frem til at slutte grundspillet af på hjemmebane mod Hvidovre i 22. spillerunde. Her venter en modstander, som mange fans forventer AGF besejrer sikkert og komfortabelt hjemme på Ceres Park.

AGF skal også have tre point for at holde trit med topholdene, men Hvidovre er et såret dyr som kæmper for overlevelse, og på banen har de fået mere vind i sejlene i de seneste kampe.

En sejr mod bundproppen er absolut ikke givet på forhånd, selv om AGF er storfavoritter og på papiret har et bedre mandskab. Som den engelske fodboldlegende Brian Clough engang sagde: “Vi havde et godt hold på papiret. Desværre blev kampen spillet på græs”.

Se hele interviewet med “Polle” på AGF TV

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle