• Forside
  • AGF Nyheder
  • Mortensens fremtidsdrømme: Min første tanke er, at jeg ikke skal gå fodboldvejen

Foto: Kronborgfotos

Mortensens fremtidsdrømme: Min første tanke er, at jeg ikke skal gå fodboldvejen


| Jonas Roulund |

Patrick Mortensen åbner i et interview med podcasten Hvid Røg op for, hvad tiden efter fodbold skal byde på.

34-årige Patrick Mortensen har siden 2019 banket mål ind for AGF som topangriber og anfører.

Kontrakten med De Hviie løber til sommeren 2025 – måske bliver den forlænget, men som aldrende fodboldspiller og familiefar begynder tankerne måske også at køre i forhold til, hvad tiden efter fodbold skal bringe.

Patrick Mortensen fremviser en trøje med teksten "Mortensen 2025", efter offentliggørelsen af sin kontraktforlængelse
Foto: Matti Kronborg

Derfor spørger Sture Sandø og Michael “Jøden” i podcasten Hvid Røg ind til, hvad fremtiden bringer, når støvlerne en dag skal stilles på hylden for AGF’s nuværende topscorer.

– Min første tanke er, at jeg ikke skal gå fodboldvejen. Jeg tror, at jeg er for meget familiemenneske til, at jeg igen skal være væk fra min kone og mine børn i weekenderne. Min kone har ofret en del efterhånden, så de der få weekender om året, hvor man har fri, det er for mig helt magisk. At kunne stå op med mine børn og ikke skulle noget, bare hygge med dem, det betyder meget, fortæller Mortensen.

En menneskekender

Kaptajn Mortensen har spillet 174 kampe og scoret 77 mål i den hvide trøje – og i denne sæson topper han klubbens topscorerliste med sine syv mål. Det er desuden blevet til tre assists, så der er intet der taler for, at Mortensen skal på pension lige foreløbig.

Patrick Mortensen gør honnør efter et straffesparksmål på Ceres Park.
Patrick Mortensen gør honnør på Ceres Park (Foto: Matti Kronborg)

Alligevel har han gjort sig lidt tanker om, hvilket profession, der kunne fange hans interesse, når karrieren en dag skal indstilles.

– Jeg kunne godt se mig i en anden funktion i en fodboldklub. Men jeg har også en lille drøm om at komme ind og arbejde inden for Politiet og arbejde med børne- og ungdomskriminalitet. Jeg føler selv, at jeg er en god menneskekender, og en som kan med mange og på den måde kan jeg dele lidt ud, så jeg tror, jeg ville være god til at komme igennem til nogle unge og arbejde med noget forebyggelse af en eller anden art, fortæller han i podcasten Hvid Røg.

Patrick Mortensen scorer til 0-1 i Hvidovre, 6/8/23
Foto: Matti Kronborg

Mortensen har netop været med Superligatruppen på træningslejr i Marbella, hvor han imponerede Rösler ved at forbedre sin præstation i den traditionelle løbetest sammenlignet med sidste vinter.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.