Patrick Mortensen gør honnør på Ceres Park (Foto: Matti Kronborg)

Mortensen: Top tre frem for topscorer


| Jonas Roulund |

Patrick Mortensen indtager en flot førsteplads på Superligaens topscorerliste, men AGF’s placering betyder mere, end personlig hæder, fortæller kaptajnen.

Med 13 sæsonscoringer stiler Patrick Mortensen efter en flot titel som ligatopscorer i denne sæson. Det gør han på trods af, at AGF har døjet med at lave mål i åbent spil under Uwe Röslers ledelse.

De Hviie er således det eneste mandskab, der endnu ikke har scoret i modstandernes felt i åbent spil i 2023, vi er næstdårligst af alle hold til at score mål i feltet, og vi er også det mandskab med færrest boldberøringer i modstandernes felt, ifølge Mathias Hansen i podcasten Det Hvide Snit.

Men Mortensen scorer altid på straffe, og derfor er han altså topscorer alligevel. Han har dog prioriteterne i orden, når det kommer til sæsonens vigtigste mål.

Medaljer før topscorertitel

Mortensens mange mål har bragt AGF op på en fjerdeplads, og der er ingen tvivl om, hvad målsætningen er for klubben: Bronzemedaljerne skal i hus!

Og det er også målet for Mortensen:

– Selvfølgelig vil det være stort at blive topscorer, men hvis jeg skulle vælge mellem en medalje eller en topscorertitel, så ved folk, hvad jeg vil vælge, og det er en medalje til klubben. Men det går lidt hånd i hånd. Hvis jeg scorer flere mål, er der større sandsynlighed for, at vi når vores fælles mål, udtaler Mortensen således til Discovery+.

Mortensen scorede senest for fire kampe siden, da vi spillede 1-1 med Randers FC. Målhøsten fortsætter forhåbentligt på søndag, hvor FC Nordsjælland venter klokken 18 på Right to Dream Park.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.