Foto: Kronborgfotos

Mortensen: Stolt over udtrykket efter pausen


| Jonas Roulund |

AGF og FCK delte i porten i gårsdagens Superligabrag, og Patrick Mortensen var efterfølgende glad for hjemmeholdets forandrede udtryk efter pausen.

Det var gæsterne fra København, der kom bedst fra land i søndagens opgør på Ceres Park, men efter pausen fik AGF lagt et flot tryk på de forsvarende mestre. Et tryk, der udmøntede sig i et føringsmål med godt et kvarter igen.

Desværre nåede Rasmus Falk akkurat at udligne inden dommerens slutfløjt, og så endte det hele 1-1.

– Det er tungt lige nu, men jeg er stolt af den måde, vi svarer igen i 2. halvleg. Vi kommer fortjent foran, vi har nogle gode muligheder. Men vi må også bare give cadeau til FCK. De har en evne til at blive i kampen, uanset hvordan det ser ud, sagde Mortensen, der håber at kunne bygge på herfra.

– Vi skal se på det positive. Det var en godkendt præstation langt hen ad vejen, og nu skal vi arbejde videre herfra for at hente de nødvendige sejre, forklarede kaptajnen.

Janni Serra jubelscene på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

To halvlege – to kampe

De fleste fans sad med bange anelser, da mandskaberne gik til pause i går, for der havde stået FCK på det meste, og AGF havde ikke truet Kamil Grabaras mål en eneste gang.

Det var dog forandret efter pausen, hvor Uwe talte med store ord i omklædningsrummet.

– Uwe var ikke tilfreds i omklædningen i pausen. Der var ting, der skulle justeres, og vi skulle turde at spille mere. Vi taber boldene for hurtigt i første halvleg, og så bliver det på FCK’s præmisser, forklarer Mortensen, som fik løsnet op for det hele i 2. halvleg.

– Vi spiller med mere mod, mere passion, og vi kommer lidt længere frem på banen og slipper håndbremsen. Det giver lidt momentum, siger anføreren.

Janni Serra og Eric Kahl jubler.
Foto: Kronborgfotos

En halvtræls statusmelding

AGF-kaptajnen pådrog sig et gult kort undervejs i opgøret, da han gik ned i en hård tackling langt væk fra eget mål. Men det er det, der skal til en gang i mellem, må man forstå.

– Jeg rammer jo egentlig bolden, og så rammer jeg ham med mit støtteben. Jeg havde brug for lige at få folk op af stolene og vise os lidt frem for at få lidt tænding på tingene, forklarer angriberen.

Holdklynge på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Med den forestående landskampspause kan Mortensen og truppen nu gøre status efter at have mødt alle Superligamandskaber en gang. AGF er placeret på en 7. plads med et point op til Lyngby på 6. pladsen. Der er til gengæld hele otte point op til Silkeborg på ligaens 3. plads.

– Det har ikke været godt nok. Med en sejr her, så havde det set bedre ud. Jeg er lidt ærgerligt over, at vi står her med den følelse for med en sejr eller to mere, så havde det set fornuftigt ud. Men vi går ikke i panik over den nuværende situation, siger Mortensen.

Næste Superligaopgør venter først den 22. oktober klokken 14 ude mod Lyngby BK.

 

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.