Foto: Kronborgfotos

Mortensen: – Selv for mig var kampen lidt kedelig


| Jonas Roulund |

AGF hentede i går en snæver 0-1 sejr over Silkeborg IF, og Patrick Mortensen stod efterfølgende med en ambivalent følelse omkring præstationen.

De Hviie fik skabt yderligere hul ned til ligaens 6. plads i går, da man hentede tre point i Søhøjlandet, men det var nu ikke på baggrund af en specielt overvældende præstation.

Det medgav Patrick Mortensen da også efter kampen, da han blev spurgt ind til AGF’s overordnede udtryk.

– Selv for mig var kampen lidt kedelig, så jeg tænker nok også, det var tilfældet for folk der så med, siger anføreren, som fik fuld spilletid på JYSK Park.

Patrick Mortensen retter på sit AGF-anførerbind.
Foto: Matti Kronborg

– Jeg synes, vi skulle have haft mere ud af vores omstillinger, hvor vi ikke får nok ud af mulighederne. Silkeborg er gode til at få os spillet dybt, og da vi så har føringen, føler vi os egentlig komfortable med at stå i vores organisation, og de skaber vel også kun et par chancer i løbet af kampen. Men vi har jo helt klart noget at arbejde på fremad banen, fortæller Mortensen.

Tre vigtige point

Selvom AGF fortsat har langt op til de medaljegivende placeringer i Superligaen, så var det vigtigt at få en sejr med hjem fra besøget i Silkeborg. Håbet er nemlig fortsat at lukke hullet op til FCK, FCM og BIF på de øverste pladser.

– Vi tager tre point med, hvilket er vigtigt for moralen. Hvis vi gerne vil være med, der hvor det er sjovt, så har vi brug for pointene. De øverste hold skal jo helst ikke stikke af, fortæller Mortensen.

En vindblæst Patrick Mortensen fejrer sejr i Aalborg med AGF's fans
Foto: Matti Kronborg

Han understreger, at man altid kan tage noget med fra sine kampe, og i denne – lidt kedelige – omgang, er det positive, at man mentalt og organisatorisk klarede opgaven godt i Silkeborg.

– Det kan være et mentalt hårdt game at blive i kampen, når man ikke har bolden så meget, men jeg synes, at den defensive præstation er noget, vi skal tage med. Det værste som fodboldspiller, det er jo at forsvare – man vil jo hellere angribe og score mål, men vi gjorde det godt i forhold til at holde koncentrationen og blive i opgøret mentalt, fortæller anføreren.

Sejren bringer AGF op på 33 point efter 21 spillerunder. Det er seks point mere end Silkeborg på 6. pladsen og tre point færre end FC Nordsjælland på ligaens 4. plads.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.