Patrick Mortensen gør honnør på Ceres Park (Foto: Matti Kronborg)

Mortensen rørt til tårer: En følelsesmæssig rutsjebanetur


| Jonas Roulund |

AGF-topscorer Patrick Mortensen lod tårerne få frit løb efter den vanvittige kamp, der udspillede sig på Ceres Park i går.

Mortensen fik desværre ikke Superliga-topscorertitlen, men han fik så meget andet. Et kæmpe comeback, en stor fankulisse og fantastisk holdpræstation gennem hele sæsonen. Følelserne kom derfor uden på tøjet, da han efter kampen blev interviewet til 6’eren:

– Jeg tror, det er første gang, jeg græder på TV. Det er bare helt vildt. Hold kæft, en sæson. Hold kæft, en første halvleg. En rutsjebanetur uden lige af følelser. Jeg er så glad på klubbens og fansenes vegne. Det er stort, siger Mortensen, som nåede 16 mål i sæsonen, og dermed ender som to’er på topscorerlisten.

Vi skulle vise os som de mænd, vi er

I går lignede det ellers ikke en kamp, hvor angriberen ville skinne igennem efter en frygtelig første halvleg, men det hele endte jo alligevel godt – to Duin-scoringer og en enkelt fra Mortensen vendte alting på hovedet i løbet af kampens sidste kvarter.

– Vi havde ikke noget at tabe, da vi går ind til pause. Så vi skulle bare vise os, som de mænd vi er, og så er det vigtigt, at vi gik på de rigtige tidspunkter i forhold til vores pres. For som første halvleg slutter af, så bliver vi alt for passive. Der synes jeg, vi er vanvittigt gode, fortæller han og kaster roser efter sin angrebskollega:

– Og så er jeg vanvittigt lykkelig for Jelle Duin. Jeg under ham det så meget efter en svær sæson for ham, fortæller Mortensen.

Han erkender, at holdet internt have endnu højere drømme end bronzemedaljerne i slutspillet, men er alligevel tilfreds med den samlede sæson:

– Vi ville gerne have haft noget højere oppe, og det gik vi også efter, men det er helt vildt, når man er nede 0-3. Jeg er tom for ord og vanvittigt stolt af holdet, sagde en grædefærdig Mortensen således efter slutfløjt.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.