Foto: Kronborgfotos

Mortensen: Indskifternes power smittede af


| Jonas Roulund |

Patrick Mortensen sendte et point til Aarhus i går aftes, da han udlignede i det 89. minut mod Randers FC. Det tog dog lang tid, inden GF’erne for alvor fik sat gang i offensiven, og det ærgrede anføreren efter kampen.

Ni kampe – fem mål – to assists. Ja, det kan godt være, at Patrick Mortensen har rundet de 34 år, men målnæsen er fortsat frisk, hvilket han igen beviste i går, da han sendte et straffespark i nettet til 1-1 mod Randers FC.

Hjemmeholdet havde bragt sig foran efter 34 minutters spil i en kamp, der krævede god tålmodighed fra AGF’erne, forklarer Patrick Mortensen.

– Vi spiller et nyt system og har skader og karantæner, så der var nogle nye relationer og en modstander, der gør det godt, så det krævede noget tålmodighed, men når alt kommer til alt, så skaber vi sådan set de chancer, der skal til. De kom først mod slutningen, men de kom, og det kunne snildt have givet os tre point i dag, fortæller anføreren, som spillede sammen med Janni Serra på toppen i gårsdagens 3-5-2-formation.

Patrick Mortensen og Janni Serra i kamp på udebane.
Foto: Kronborgfotos

– Det er meget naturligt at spille med Serra. Det skaber også en anden dynamik, at vi er to deroppe, men vi ville gerne have mere ud af det. Det handler om relationer, og det er noget, der skal bygges op over tid, forklarer han.

Indskifterne gjorde forskellen

Efter en ret jævnbyrdig 1. halvleg dominerede AGF spillet efter pausen, men boldomgangen var til tider for langsom, og der var langt mellem chancerne. Det blev der dog lavet om på, da unge Jacob Andersen og Mathias Sauer kom på banen i løbet af de sidste 10 minutter.

– Indskifterne gør en positiv forskel. De kommer med noget power og tro, som smitter af på alle andre. Der kunne man se, hvad vi gerne vil stå for, fortæller Mortensen, som var tæt på at tilføje en assist til statistikken, da han spillede Jacob Andersen fri i de døende minutter.

Jacob Andersen i løbeduel.
Foto: Kronborgfotos

– Det var fedt at se, dem der kom ind gøre det så godt. Det havde været fantastisk for Jacob at score. Han laver et vanvittigt flot indhop, fortæller kaptajnen.

1-1 resultatet sikrer AGF endnu en uge i top seks, hvor der nu er et point ned til Lyngby på 7. pladsen, mens der er fem point op til de metalgivende pladser. Her indtager Brøndby 3. pladsen med 18 point. Med resultatet er AGF nu ubesejret i de indbyrdes opgør med Randers i fem kampe i streg.

– Vi får point på en svær udebane, og vi ved, at hvis der er et hold, de gerne vil slå, så er det os, så det er da vigtigt, at vi får et point med, slutter Mortensen.

Man skal tilbage til oktober 2021 for at finde seneste AGF-nederlag til Randers. Her blev det 1-0 på Cepheus Park på selvmål af Frederik Brandhof. Siden er det blevet til to sejre og tre uafgjorte mod kronyderne.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.