• Forside
  • AGF Nyheder
  • Mortensen: – Frygten for at fejle bliver større end gevinsten ved at prøve

Foto: Kronborgfotos

Mortensen: – Frygten for at fejle bliver større end gevinsten ved at prøve


| Jonas Roulund |

AGF’s anfører, Patrick Mortensen, stod med en blandet følelse efter gårsdagens sejr over Hvidovre IF. Kaptajnen brændte et straffespark, holdet spillede skidt, men der kom trods alt tre point på tavlen.

Patrick Mortensen havde indtil i går leverede 20 mål på 20 straffesparksforsøg i træk i Superligaen.

Men pludselig kom oprykkernes målmand i vejen, og det 21. spark endte som et brændt et af slagsen.

En underlig følelse at stå med, fortæller den 34-årige spidsangriber.

– Jeg havde jo forberedt mig på, at på et eller andet tidspunkt skulle det ske. Og sådan er det. Men det var sgu mærkeligt at stå derinde. Det var lidt surrealistisk. Lige efter tænkte jeg: Jeg plejer jo at løbe derud og juble, og vi plejer at være foran 1-0, siger Mortensen, der har nettet ni gange i indeværende sæson.

Patrick Mortensen trasker væk med ryggen til (Foto: Nicklas Jacobsen / KSDH.dk)

– Men omvendt, så prøver jeg mentalt at tage det som en fed udfordring. Når man kommer op i alderen og har prøvet mange ting, så gælder det om hele tiden at finde noget motivation og noget drive, og der er nogle gange nogle ting, der kan være svært, og så gælder det om at vende det til noget positivt. Nu tager jeg det som en udfordring, at jeg skal op på hesten igen, siger kaptajnen.

Fiaskofrygtere eller successøgere?

Gårsdagens opgør var bestemt ikke en fryd for øjet, og der var langt mellem de gode momenter for De Hviie.

Det mentale aspekt spiller en stor rolle i fodbold, og Patrick Mortensen mener sågar, at man er havnet i en situation, hvor psyken spiller AGF’erne et pus for tiden.

– Vi er lidt tyndede for tiden, og der skal ikke så meget til at få os lidt ud af momentum. Vores fans begynder at buhe lidt, vi laver lidt fejl hist og pist, og frygten for at fejle bliver større end gevinsten ved at prøve, og det er der, vi har mere at arbejde på, forklarer angriberen.

Foto: Kronborgfotos

De tre point holder AGF inde i kampen om top fire, hvor FC Nordsjælland lige nu indtager pladsen over De Hviie.

– Man skal også huske at glæde sig over de små sejre. Vi står trods alt med seks point efter de seneste to kampe, som ikke har været kønne. Så vi er glade, men vi er ikke glade helt inde i hjertet, fordi vi godt ved, at der er så meget mere at komme efter, fortæller Mortensen, som nu ser frem til en lille Superligapause, indtil pokaleventyret tager fart i Farum den 29. marts. Her står Mortensen igen klar, hvis der skal sparkes straffespark.

– Det ser jo okay ud, hvis jeg scorer de næste 20, så jeg er klar næste gang. Jeg har sagt til de andre, at bare fordi jeg brænder, så skal de ikke tro, at de overtager den tjans, fortæller Mortensen.

Pokalkampen mod FC Nordsjælland i Farum spilles klokken 17 Langfredag.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.