Skip to main content


Foto: AGF.dk

Mød bestyrelsen: Katja Moesgaard – anfører på banen og i erhvervslivet


| Jonas Roulund |

KSDH.dk har taget en snak med AGF’s kvindelige bestyrelsesmedlem, Katja Moesgaard, som med en lang erhvervs- og sportskarriere bag sig i dag varetager vigtige topposter, der kræver overblik og ambitioner hver eneste dag.

55-årige Katja Moesgaard har prøvet lidt af hvert – lige fra en flot ishockeykarriere, der blandt andet førte EM-bronze med sig, til marketingchef hos Nike Danmark og en post som administrerende direktør i DBU, mens hun også har været forbi FCK som COO fra 2018-2020. Bestyrelsesarbejdet er sideløbende blevet varetaget i en række organisationer og i dag altså også i AGF, hvor hun i oktober 2022 tiltrådte som bestyrelsens eneste kvindelige medlem.

Vi har interviewet Katja til KSDH TV for at blive klogere på, hvem der egentlig sidder og hiver i trådene – for de fleste kender Jacob Nielsen, Stig Inge Bjørnebye og Lars Fournais – men mange andre er med omkring bordet, når de store beslutninger skal træffes i vores elskede klub, og det kan du blive klogere på i dette interview.

80-20 ledelsesstrategi

Hun har leveret resultater for Nike, DBU og FCK og har stor erfaring inden for oplevelsesøkonomi og sportsbranchen. Sideløbende med erhvervskarrieren var Katja Moesgaard endda også anfører for landsholdet i ishockey i 90’erne. I dag er Katja Moesgaard CEO i Brandr, Mindshare, hvor hun har ansvaret for datadrevet brand activation, og så er hun en del af flere bestyrelser – heriblandt Lokale & Anlægsfonden, Spot Festival og siden oktober 2022 – AGF A/S. Derudover er Katja forperson for Kvindedivisionsforeningens bestyrelse.

Et flot CV og en masse god erfaring, som nu kan anvendes i AGF-regi.

– Jeg kan bruge en masse erfaring fra min egen sportskarriere, når jeg varetager ledelsesjob i dag. Der er et sammenhold og en vilje til at nå nogle mål sammen, og som anfører skulle jeg tage ansvar overfor resten af mine holdkammerater på trods af, at jeg var den yngste på holdet. Derudover havde landstræneren en ledelsesstrategi, som jeg har taget med mig videre. Den hedder 80/20. 80 procent af tiden skal man udføre sine opgaver, som man får besked på, men 20 % af tiden skal der være plads til selv at træffe beslutninger, være kreativ og udfordre. Det giver et åbent rum for udvikling, som de, jeg har ledet, har rost mig for, fortæller Katja Moesgaard, der nåede 80 kampe for det danske kvindelandshold i ishockey fra 1987 til 1996.

– Sportsligt kan jeg slet ikke forstå, hvorfor man ikke får point for at lave en assist. Den, der laver afleveringen er lige så meget værd, som den der scorer – det kan man jo også overføre til erhvervslivet, fortæller AGF’s eneste kvindelige bestyrelsesmedlem.

Til dagligt er Moesgaard bosat i København, hvor hun både er født og opvokset.

Du kan se hele vores interview med Katja lige her:

En “magisk” klub

Selvom Katja aldrig har boet i Aarhus, så har hun byen kær. I sin tid hos Nike var hun nemlig ofte på besøg for at opsætte butikker og lave kampagner, og her blev hun forelsket i Smilets By. Da hun først kom i kontakt med AGF’s ledelse angående en mulig bestyrelsespost, var det derfor ikke svært at takke ja.

– Hvis man kigger på klubben som helhed, så er det jo en fantastisk klub med et stort hjerte, og der er et kæmpe opland. Vi står foran at skulle have et nyt stadion, så jeg synes der er en masse ingredienser til at gøre klubben endnu mere unik, end den er i forvejen. Så synes jeg også, det er interessant, at man har et kvindehold. Der er rigtig mange spændende elementer. Og frem for alt, betyder det noget for mig, at hjertet er det rette sted. Jeg synes Aarhus er en rigtig dejlig by, og jeg synes, det er en fed klub, og det er det, jeg har mærket, det år, jeg har været med – det er magisk!, fortæller Katja, som mærker en forskel fra sin tid hos Superligarivalerne i FCK.

– I FCK var jeg direktøren, der rapporterede til bestyrelsen. Det var en meget kompetent bestyrelse, men de havde flere forretningsområder. I AGF er man mere koncentreret omkring klubben og klubbens faciliteter. Man er lidt mere på bolden i AGF, end jeg oplevede det i FCK. Her er også mandagstrænere i bestyrelseslokalet, fortæller hun.

Moesgaard har særligt i DBU arbejdet meget med billetstrategi, hvor hun styrkede organisationens kommercielle fundament, og med det store stadionprojekt i pipeline, får vi brug for hendes kompetencer i de kommende år, når formindsket kapacitet vil udfordre den del af organisationen.

– Drømmen er, at jeg får sat mit mærke i AGF ved at medvirke til at skabe en endnu mere attraktiv klub forstået på den måde, at vi har fået et stærkt fansetup, vi har øget vores gennemsnitlige tilskuerantal, så vi kan fylde vores nye stadion, vi har en fed merchandisekollektion, som bliver udsolgt med det samme, og vi spiller med blandt de bedste og spiller europæisk. Og så har vi også et kvindehold, som får langt mere opbakning og som performer sportsligt. Vi har i hvert fald to hold, der spiller med i Mesterskabsspillet hvert år. Vi har alle muligheder for at lykkes med det. Der er et kæmpe potentiale, og jeg elsker at være en del af det, fortæller Moesgaard.

Sådan foregår bestyrelsesarbejdet i AGF

Det er oftest Lars Fournais 0g Jacob Nielsen man møder, når “AGF’s ledelse” bliver citeret eller interviewet. og det er sjældent at vi får indsigt i, hvordan bestyrelsen egentlig arbejder, men Katja tager os med ind  bestyrelseslokalet.

– Det er vigtigt, at skelne mellem driften og bestyrelsesarbejdet. Bestyrelsen udstikker retningerne og sætter dagsordenen i tæt samarbejde med Jacob Nielsen og hans team, så man hele tiden har en god armslængde til beslutningerne i dagligdagen. Vores opgave er langt mere at blive orienteret om, hvordan det går, og så kigge på, hvordan vi udvikler os. Performance og transformation. Det bruger vi meget tid på. Både at være med i nutiden og kigge ind i fremtiden. Det er jo virkelig aktuelt i den periode, jeg har været med, fordi vi har besluttet tingene omkring akademi og nyt stadion,. Det er en ekstremt interessant tid at være med i, forklarer hun.

Bestyrelsen består af syv medlemmer: Lars Fournais (fmd), Jesper Ganzhorn Ørskov (næstfmd.), Kim Larsen, Uffe Jakobsen, Simon Schiølin, Erik Meineche Schmidt og Katja Moesgaard. De bidrager hver især med forskellige kompetencer, forklarer Katja:

– Vi fordeler arbejdet i bestyrelsen efter relationer og kompetencer. Hvis det handler om udvikling af fan- og datastrategi, så har jeg noget erfaring, men hvis det handler om noget inde på rådhuset, så kan der være andre, der har nogle kontakter. Så vi fordeler det efter erfaring og netværk. Men vi kører aldrig solo i bestyrelsen – vi arbejder tæt sammen med Jacob Nielsens team og er meget aktive på projekterne. Især fan- og data/billetstrategi står over for en stor udvikling, fordi vi har en situation i dag, en situation om et par år, og en ny situation i 2026, så der ligger store opgaver i forhold til det, fortæller Moesgaard, der runder vores interview af med et godt råd til de, der måtte have en drøm om at indgå i bestyrelsesarbejde i deres egen karriere.

– Kom i gang hurtigt i de bestyrelser, hvor man nu en gang kan få foretræde, når man ikke har så meget erfaring. Man skal lære at være i det her bestyrelsesrum, så man skal hurtigt engagere sig. Det kræver lidt erfaring, og jo før man går i gang jo bedre. Det handler om at øve sig – at træne, fortæller Katja Moesgaard.

Hele interviewet kan også høres via vores podcastkanal lige her:

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle