Lyngby BK – AGF optakt: En ny begyndelse


| Jonas Roulund |

Søndag eftermiddag tager Lyngby BK imod AGF på Sjælland, hvor De Hviie skal forsøge at genstarte sæsonen med et sejrsrygstød, der sender holdet tilbage i det forjættede topseks-land.

Kampfakta: Lyngby BK vs. AGF

Spilletidspunkt: Søndag den 22. oktober kl. 14.00.

Spillested: Lyngby Stadion, Lundtoftevej 53, 2800 Kongens Lyngby.

Dommer: Mikkel Redder (Linjedommere: Daniel R. Krogstrup og Danny Kolding).

VAR-dommer: Michael Tykgaard (AVAR: Deniz Yurdakul).

Følg kampen her: Twitter: AGFFodbold samt på TV3 Sport eller Viaplay.

Hashtag: #lbkagf #sldk #ksdh #ultratwitteragf

En landskampspause har givet Uwe Rösler og resten af AGF’erne tid til lige at trække luft ind efter en resultat- og spillemæssig hård periode, som efterlader mandskabet på en 7. plads i tabellen.

Søndagens modstander fra Lyngby går ind til opgøret siddende på den forjættede sjetteplads efter en overraskende god sæson hidtil – dog med et 5-0 nederlag til Silkeborg som seneste minde fra Superligaen.

Der er dermed lagt op til sekspointskamp tidligt søndag eftermiddag på Lyngby Stadion. Kan AGF generobre pladsen i top seks, eller skal krisestemningen tage over?

 Lyngby BK – AGF indbyrdes kampe

Der er altid lavtscorende, tætte kampe på menuen, når AGF møder Lyngby. Vi skal faktisk helt tilbage til 2017 for at finde seneste kamp med en to-målssejr – dengang blev det 0-2 til sjællænderne på mål af Kim Ojo og Michael Lumb.

Heldigvis har aarhusianerne dog overhånden med 24 sejre, 15 uafgjorte og 17 nederlag – og søndag kan man hente den sjette sejr i træk over de kongeblå!

Den sejr ville lune, da AGF ikke har vundet en Superligakamp siden netop Lyngby gæstede Ceres Park i august måned.

Status på AGF

Uha, hvor man håber, at Uwe Rösler har fået banket noget selvtillid, tempo og sprudlende angrebsspil ind i De Hviie i denne landskampspause.

Efter en god start på sæsonen, hvor det lignede, at man ville fortsætte topspilstakterne fra seneste sæson, så det desværre gået ned ad bakke. Det er således kun blevet til seks point i de seneste seks ligakampe, og man er derfor akkurat snublet ud af top seks, som er den helt store målsætning for sæsonen.

Årsagerne kan være mange – skader, karantæner, manglende transfers – facit er, at Rösler skal have Beijmo-Mortensen-kombinationen til at fungere igen, hvis det skal blive til sejr søndag eftermiddag.

Patrick Mortensen og Felix Beijmo jubler over scoringen mod Lyngby, d. 27. august 2023
Foto: Matti Kronborg

En kombination vi så sprudle i seneste opgør mod Lyngby, hvor Knudsen smed en flot tværaflevering afsted til Beijmo, der elegant flugtede bolden ind i potten på Mortensen, som med pandebrasken bragte hjemmeholdet i front.

I den modsatte ende skal Knoester-Tingager-Mølgaard-banden stå fast – her har Knoester været udfordret, men forhåbentligt er han ved at vænne sig til holdets spillestil.

Slutteligt vil manges øjne være rettet mod målmandspositionen – Jesper Hansen har ikke været voldsomt overbevisende i Peacock-Farrells karantænefravær, og det tyder på, at nordireren er tilbage mellem stængerne, når holdet indtager Kongens Lyngby.

Bailey Peacock-Farrell i AGF-trøjen på Fredensvang.
Foto: AGF.dk

Status på Lyngby BK

Lyngby fik en ordentlig nedtur før landskampspausen, da Søhøjlandets drenge fra SIF bankede de kongeblå med hele 5-0. Ellers har holdet faktisk haft en solid defensiv.

Målscoreren lyder på 13-17, hvilket minder meget om AGF’s 12-14 målscorer – med den forskel, at Lyngby har formået at vinde fire kampe mod AGF’s tre – killer-instinktet bliver dermed afgørende i søndagens dyst med to mandskaber, som risikerer at låse hinanden taktisk i deres 3-5-2-formationer.

Søndagens hjemmehold har ikke formået at score mod AGF i holdenes seneste fire møder, der alle er endt 1-0 til århusianerne. Det er kun sket én gang tidligere, at Lyngby har ramt en stime uden mål mod en klub på mere end fire kampe – det skete mod OB i perioden 1992-1994 – lad da bare AGF gå efter at slå den rekord.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Hansen eller Peacock-Farrell? Et spørgsmål, Uwe Rösler er ved at være træt af at blive stillet. Men det er nu noget af det mest interessante for tiden – for hvem vælger cheftræneren, nu hvor begge keepere er tilgængelige igen? Og hvordan påvirker presset præstationerne? Hansen har virket en anelse usikker/nervøs i sine seneste kampe, mens Peacock-Farrell har kostet dyrt i nogle af sæsonens hidtidige optrædener, så duellen er tæt.

I den anden ende skal offensiven forløses, og i første omgang skal man have hul på Beijmo-Mortensen-forbindelsen igen. I seneste opgør mod Lyngby fes Beijmo op og ned ad sidelinjen og var en konstant trussel mod gæsternes forsvar, så forhåbentligt kan vi få sat den arbejdsivrige svensker i scene på samme vis søndag eftermiddag.

Felix Beijmo svinger højrebenet for AGF mod Silkeborg.
Foto: Matti Kronborg

Lyngby BK:

Andri Gudjohnsen skiftede til Lyngby i sommerens transfervindue, og han har fået en glimrende start i Superligaen. Islændingen har således scoret i fire af de seneste fem kampe – man har dermed fundet en stærk erstatning for Alfred Finnbogason, der rejste til belgisk fodbold i august.

En detalje ved Gudjohnsen er, at han kan blive den blot tredje Lyngbyspiller til at score i tre Superligahjemmekmpe i træk i 15 år, hvis han kommer på måltavlen søndag eftermiddag. Kun Mayron George (2017) og Alfred Finnbogason (2023) har formået dette tidligere – men lad dem blot få lov at holde deres rekorder for dem selv.

Skader og karantæner:

Karantæner:

Lyngby BK: Ingen. (Karantænefare: Kolbeinn Finnsson).

AGF: Ingen. (Karantænefare: Mikael Anderson og Felix Beijmo).

Skader:

Lyngby BK: Parfait Bizoza.

AGF: Kevin Yakob, Mikkel Duelund, Benjamin Hvidt og Mads Emil Madsen.

Bud på startopstillinger:

Lyngby BK (3-5-2): Kikkenborg – Gregor, Muniesa, Bjelland – Storm, Rømer, Corlu, Chukwuani, Finnsson – Gytkjær, Gudjohnson.

AGF (3-4-2-1): Peacock-Farrell – Mølgaard, Tingager, Knoester – Beijmo, Knudsen, Poulsen, Links – Anderson, Bech – Mortensen.

Se hele AGF’s kampprogram her >

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.