Legendernes tid på Fredensvang
Der var legendetræf i weekenden på Fredensvang, hvor over 50 AGF-legender mødtes til en dag fyldt med nostalgi, røverhistorier og knusende hårde tacklinger.
Legendernes tid er en storslået Hollywood film fra 1994. med blandt andet Brad Pitt og Anthony Hopkins i hovedrollerne.
Som AGF-fan kunne jeg godt føle, at der faldt lidt stjerne drys af på mig fra flere AGF-legender denne smukke lørdag på Fredensvang, hvor solen forsigtigt kiggede frem mellem skyerne.
Dagen begyndte med overværelsen af U17-ligakampen mellem AGF og Lyngby BK. Her fik vi en flot 3-1 sejr at se med mål af Luka Callø Carstensen og Frederik Emmery Søgaard gange to.
Herefter driblede legenderne selv ud på Bane 4 til en træning, hvor de aldrende herrer viste, at vinderinstinktet bestemt stadig er i behold.
Stephan Petersen: Det er gået op og ned
Humøret blandt publikum var højt efter AGF’s U17 drenge satte det sidste søm i kisten imod Lyngby.
Administrerende direktør Jacob Nielsen og bestyrelsesformand Lars Fournais småsluderede med Steffen Rasmussen, Danny Olsen og Stephan Petersen.
Bag målet stod Rieper-brødrene (Marc og Mads Rieper) sammen med Flemming Povlsen og smilede.
Jeg fangede hurtigt Stephan Petersen til en lille snak. Han lignede sig selv, stadig lige så ungdommelig og sympatisk.
– Det er gået sådan lidt op og ned, siden jeg stoppede i AGF. Det var jo egentlig her, jeg havde min storhedstid eller min bedste tid som spiller, fortæller den 37-årige køgegenser, som spillede i AGF fra 2010-2017.
– Da jeg stoppede her og tog til Silkeborg, begyndte det jo lige så stille at gå ned af. Der kom en del skader, og alderen begyndte at trykke. Fra AGF og til jeg stoppede (i HB Køge) handlede det mere om at nyde det at spille fodbold, end det handlede om at jage noget, som det har været i hele karrieren, fortæller Petersen, som stoppede karrieren i 2021.
Det bedste ved AGF var det hele
Hvad var det bedste i din AGF tid? Et oplagt spørgsmål til tidligere spillere i klubben, og Petersens svar varmer i mit GF-hjerte.
– Det jeg husker tilbage på var selve klubben, fankulturen, byen, ja – det hele!, siger den tidligere kantspiller, som skiftede fra Farum til Aarhus i januar 2010.
– Det var stort for mig at gå fra Nordsjælland til AGF som er en kæmpe klub og selvfølgelig den største jeg har spillet for. Jeg tror egentligt bare, det var det hele, selv om der var meget kaos, har det altid været så fedt at være her, fortæller Petersen, som især nød den store opbakning og opmærksomhed, der var omkring fodbolden i Aarhus.
– Fansene har altid været noget helt særligt, og selvom vi rykkede i første division, så har de jo altid været der. Det er jo det, der er så specielt ved den her klub. Den afsked jeg fik, da jeg stoppede i klubben, den sidder også stadig dybt i mig, og det er noget, jeg ofte tænker tilbage på med et smil, fortæller Petersen, som i dag arbejder som pædagog på en folkeskole.
– Det giver mig noget, måske ikke helt det samme som fodbold, men det at jeg kan hjælpe nogle unge mennesker, lidt ligesom jeg gjorde i slutning af karrieren på fodboldbanen, siger Stephan P.
Han fik 225 kampe og scorede 35 mål i den hvide trøje. Han var med til to nedrykninger, men var også med på det hold, der nåede pokalfinalen i 2016.
Halvguden fra Grenå er stadig stolt som få
Steffen Rasmussen står og griner, da jeg fanger ham. Jeg har på forhånd spurgt, om han vil give en kommentar til KSDH og få taget et billede.
– Bare du klipper ham ud, griner Steffen Rasmussen og peger hen imod en smilende Stephan Petersen.
Den tidligere GF-keeper er i højt humør, og han tænker stadig tilbage på sin tid på banen med glæde. Han er i dag en del af AGF’s legendekorps, og det betyder også noget, fortæller den 40-årige herre.
– Det er jo kæmpe stort at blive en del af historien. At man kan blive det i en klub som AGF, som har så flot en historie, det er et privilegie, som ikke er mange forundt. Der er ikke mange klubber, der kan mønstre det, og det bliver man stolt over, fortæller han.
Steffen Rasmussen har haft en lang AGF-tid fra 2002-2018, og ligesom Stephan Petersen, var Steffen Rasmussens AGF-tid turbulent, med store op- og nedture, evige trænerfyringer, op´- og nedrykninger og en tabt pokalfinale. Målmanden var i mange år også AGF-anfører.
Det blev til ikke mindre end 418 kampe, hvilket også er klubrekord samt et enkelt legendarisk mål mod AaB.
Efter sit hovedstødsmål til 2-2 imod AaB på udebane fik han kælenavnet Halvguden fra Grenå. Se målet her:
Steffen Rasmussen er i dag sælger ved OK, hvor han primært sælger smørremidler til industrien.
Danny Olsen husker kammeratskabet
En anden legende, der også gjorde sig godt i den hvide trøje er Danny Olsen. Han spillede i klubben fra 2014 til 2017 og husker tilbage på mange gode momenter i Aarhus.
– Jamen noget af det, jeg husker bedst, er det kammeratskab, jeg synes, vi havde på vores hold. Det bliver jeg bare bekræftiget i, når jeg kommer tilbage her, og man er sammen med Steffen Rasmussen, Martin Jørgensen og Stephan P, fortæller den nu 37-årige legende.
– Der var bare rigtig mange gode mennesker omkring denne her klub, da jeg var her. Jeg nyder altid at komme tilbage på Fredensvang, fortæller vores tidligere midtbanemand, som sluttede karrieren i Hobro i 2019.
– I dag arbejder jeg som fodboldagent, hvilket jeg har været i snart fire år. Så jeg prøver at finde de største talenter, vi har i Danmark og hjælpe dem på vej i deres karriere, fortæller Olsen.
Chefen himself
Selve træningen foregår med cirka 40 gamle legender på banen. Martin Jørgensen, Mads Rieper, Frank Pingel er der. Nonbo, Johnny Vilstrup, Allan Reese, Thorninger, Henrik Mortensen og mange flere. Nostalgi for alle pengene.
Der er ingen slinger i valsen hos legendetræner Peter Rudbæk. Han har er et smil på læben, men er stadig lige så seriøs som dengang, han sikrede medaljer og pokal til AGF.
Peter Rudbæk sikrede AGF en pokaltitel i 1996 og sølvmedaljer samme år. Året efter i 1997 blev det til bronze, inden holdet blev spredt for alle vinde.
Rudbæk var AGF-træner fra 1993-2000 og er en af de mest succesrige trænere i klubben. Han er desuden årets træner fra 1996
Selve træningen er fordelt på tre hold, der skal sende bolden rundt uden at forsvarene rører den. Særligt aktiv er Allan Reese og Martin Nielsen, der ryger ned i flere glidende tacklinger.
Der bliver spillet på små mål seks mod seks og til sidst på 11-mands mål.
Under hele forløbet kan man konstant høre Frank Pingel, der ytrer sig om alt. Jeg kan samtidig se, at hverken Danny Olsen, Stephan Petersen eller Frederik Krabbe har mistet farten i fusserne.
Resultatet af kampen må stå hen i det uvisse, men mon ikke de fleste af legenderne også primært har glædet sig til tredje halvleg.
For at blive indstillet som medlem i AGF Legenderne skal man have endt sin aktive karriere i klubben og enten have spillet 100 førsteholdskampe, optrådt på A-landsholdet som AGF’er eller vundet DM/DBU’s landspokalturnering med klubben.
Mange af legenderne rundede i øvrigt weekenden af med Superligakampen på Ceres Park i søndags.
Flere AGF Nyheder
-
Rösler efter HSV: – Vi fik nogle gode præstationer
-
Udvidet stemningsafsnit til AGF – BIF
-
Power efter HSV: – Vi fik det ud af kampen, vi ville
-
HSV – AGF: Paddy viste skarpheden på ny
-
Blog: Slagkraftig affære i remis mod Viborg
-
AGF ærgrer sig: Stadionforsinkelse kan ikke indhentes
-
Mølgaard tilbage på græs
-
Reportage: Med nerverne uden på tøjet i Viborg
-
Viborg FF – AGF: Spillerstatistikker og kampens spiller
-
Lyden AGF: Tid til ny angriber?