Foto: Kronborgfotos

Den store efterårsevaluering: U17 og U19 på rette vej


| Rasmus Fisker |

AGF’s ungdomshold er gået på vinterferie, og det er tid til at gøre status på U17 og U19, der har udviklet sig meget gennem sæsonen.

Første halvdel af sæsonen er overstået for De Hviie young guns. U19 indtager ligaens 8. plads, mens U17 overvintrer på 6. pladsen.

U19 lukkede første halvdel af sæsonen med et nederlag, mens U17-drengenes kamp blev aflyst på grund af snevejr.

KSDH fik en snak med Niki Zimling om kampen imod FCK og fik i samme omgang en status på første halvdel af sæsonen.

U19-holdet jubler.
Foto: Kronborgfotos

AGF mødte rigtig stærk modstander

Fredag skulle AGF’s U19-hold møde FCK, der ikke er et hvilket som helst hold.

Holdet deltager for tredje gang  i UEFA Youth League, som vel bedst kan beskrives som ungdommens Champions League for U19.

Holdet har lavet fine resultater ved blandt andet at smadre Galatasaray ude 5-1 og slå Bayern München hjemme samt Manchester United ude.

I U19 drenge ligaen ligger holdet også helt med i toppen, og derfor skulle det unge AGF-mandskab være klar i 90 minutter mod fredagens modstander.

U19-holdet på vej i kamp.
Foto: Kronborgfotos

Kampens forløb

U19-drengene var uden deres normale frontmand Stefen Erwan Tchamche, der var i karantæne for to gule kort imod Vejle. Noah Have var til gengæld på banen og spillede en fin kamp.

AGF holdt sig til deres game-plan fra start og havde flere gode muligheder for at komme foran i første halvleg. De to gange hvor De Hviie slækkede lidt på koncentrationen, blev det dog straffet benhårdt med scoringer.

FCK’erne har den kynisme der gør, at de bare slår kampen ihjel.

Efter pausen kom AGF ud med en god indstilling til tingene og et godt udtryk, men Amin Chiakha lukkede reelt kampen med sin scoring til 3-0.

Frederik Emmery fik dog pyntet lidt på resultatet med sin reducering til 1-3.

Niki Zimling opsummerede kampen overfor KSDH på denne måde:

– Vi kommer ud med et godt udtryk og får scoret, men det var fortjent nok vi tabte, desværre. Jeg synes godt, med de kvaliteter vi bragte i spil i kampen, at vi kunne have drillet dem lidt. Drengene arbejder stenhårdt efter planen, men man skal score i sine gode perioder, forklarer cheftræneren.

U19-trænerstaben.
Foto: Kronborgfotos

FCK er tre’er i U19-ligaen med 29 point, men har spillet tre kampe færre end FC Midtjylland, som fører rækken med 30 point. AGF har 20 point efter 13 kampe og ligger altså midt i tabellen på 8. pladsen.

Kampfakta

Spillested: Valby Idrætspark 2450 København SV

Spilletidspunkt: Fredag den 8. december kl. 14

Resultat: 3-1

28: Amin Chiakha (FCK)

41: Roberto Risnæs (FCK)

68: Amin Chiakha (FCK)

71: Frederik Emmery (AGF)

Holdopstillinger:

AGF: Jonathan Jørgensen Hutters, Mikkel Kannegaard, Luka Callø Carstensen (63: Frej Elkjær Andersen)  Rasmus Düring, Bertram Zacho (63: Oskar Skou Haugstrup) Noah Strandby Oliver, Marco Olsson Valdes (68: Frederik Emmery)  Noah Have (73: Frederik Munk) Martin Mai, Lukas Falk Hansen, Sölvi Stefánsson.

FCK: Andreas Dithmer, Hjalte Bidstrup, Tristan Andrew Fynbo Birch, Amin Chiakha, Thomas Jørgensen (76: Andreas Clasen) Nicolai Reintoft Blicher (46:Ozzy Neo Jönsson)  Oliver Højer (61: Tryphose Aimé Queyrell Alexi Tchicamboud) Cornelius Olsson, Hunor Vajk Németh, Roberto Risnæs (61: Jonathan Moalem)

Dynamisk transitionsmiljø

U19-drengene startede sæsonen fremragende. Efter et udenederlag i åbningskampen imod Silkeborg, blev det til fire sejre imod FCM, Randers Freja, AaB og Esbjerg.

Holdkortet talte også spillere som Jacob Andersen og Mathias Dahl Sauer, som nu er en fast del af førsteholdstruppen i AGF og har fået spilminutter i både pokaltuneringen og i superligaen.

Mathias Sauer og Jacob Andersen jubler over Sauers mål mod Ishøj. 2. november 2023.
Foto: Matti Kronborg

Herefter fulgte fire kampe, der endte uafgjort med efterfølgende straffesparkskonkurrence om et ekstra point.

Det skete imod Lyngby, FCN, Brøndby og OB. Desværre lykkedes det kun én gang at trække det længste strå i den straffesparksdisciplinen.

Holdet røg herefter helt væk fra vindersporet med fire nederlag i streg mod Sønderjyske, AC Horsens, Vejle og til sidst FCK.

Niki Zimling opsummerer den første halvdel af sæsonen således:

– Det, jeg er glad for, er, at vi er konkurrencedygtige i alle kampe. Der er ikke en kamp, hvor vi ikke er konkurrencedygtige, og med lidt coolness havde vi også fået flere sejre, forklarer cheftræneren.

Der er dog en ting som både U17-cheftræner Niklas Backman og U19-træner Niki Zimling kan være godt tilfredse med. Det er det rul, der er, hvor flere spillere kommer op fra U15 til U17 og fra U17 til U19.

Det gør sig gældende helt op til førsteholdet, som med de føromtalte Jacob Andersen og Mathias Sauer, men også med Jonathan Hutters og Luka Callø Carstensen.

Det er efter devisen; Er man god nok, så spiller man.

Mathias Sauer hyldes af fansene, efter sine to mål mod Ishøj. 2. november 2023
Foto: Matti Kronborg

Det er et miljø, som Niki Zimling omtaler således:

– Det er et dynamisk transitions-elitemiljø. Det er rigtig godt på vej, og det fungerer rigtig godt, fortæller Zimling.

Mange unge

AGF U19 har i store dele af sæsonen spillet med et særdeles ungt hold af young guns.

Det knyttede cheftræner Zimling også en kommentar til.

– Vi spiller med mange unge på holdet, som er førsteårs U19 og andenårs U17. Vi er konkurrencedygtige, selvom vi spiller ungt, og det er jeg meget tilfreds med. Det skal dog ikke lyde som nogen form for undskyldning, at vi spiller ungt. Vi prøver at modne dem, vi prøver at gøre dem klar så hurtigt som muligt, fortæller Zimling, som ser frem til forårets kampe.

– Til foråret står der en masse U17-drenge klar, som bliver rykket op og træner med permanent i U19 træningerne. Det bliver helt sikkert spændende at følge de unge talenter næste år, fortæller han.

Mål til U19 drengene imod FCN
Foto: Rasmus Fisker

Første turneringskamp i 2024 for U19 er den 17. februar mod arvefjenderne fra Brøndby IF.

U17 viste karakter efter ydmygelse på Fyn

Vi har selvfølgelig  ikke glemt status på U17-drengene.

Desværre blev den sidste udekamp imod Lyngby aflyst, da sandsynligheden for at kunne spille en snebold imod Lyngby var større, end at spille en fodboldkamp.

U17-talenterne startede Drenge ligaen med tre nederlag imod Silkeborg, FCN og FCM, inden de kom på rette spor med to sejre mod Randers Freja og AaB.

Herefter fulgte et nederlag ude mod Esbjerg og en flot 3-0 sejr ude over FCK.

Derefter faldt holdet fuldstændig fra hinanden i en kamp imod OB, der blev tabt 6-0.

Men drengene viste i den grad karakter og slog først vores ærkerivaler Brøndby hjemme på Fredensvang med 3-0 og samme tur fik Sønderjyske ude.

Foto: AGF/Ole Nielsen.

Der var nu gang i modsvar fra holdet, og når man nu er i gang med at vaske en plet væk, hvorfor så ikke bare slå AC Horsens hjemme og Vejle ude med 4-1.

Her på KSDH letter vi i hvert fald på hatten for den præstation – det er klasse!

Det efterlader U17-drengene på en sjetteplads i Drenge ligaen med 21 point for 12 kampe.

Rækken toppes af OB, der ser meget stærke ud med 35 point for 12 kampe.

Første turneringskamp i det nye år er den 24. februar, hvor AC Horsens tager imod U17-drengene.

Her på KSDH ønsker vi hele staben, herunder spillere, træner, holdledere, fysioterapeuter, forældre og alle involverede omkring Talent en fantastisk hviie jul.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.