Foto: Matti Kronborg

Knudsen om fansene og fremtiden i Aarhus


| Jonas Roulund |

Magnus Knudsens kontraktsituation er speciel grundet krigen i Ukraine, men når man taler med nordmanden er det tydeligt, at Aarhus har en særlig plads hos ham.

22-årige Magnus Knudsen smiler som altid, da vi møder ham til ugens sidste åbne træning på Fredensvang.

Det er også sæsonens sidste.

På søndag venter Brøndby IF, og det er en kamp, der – ligesom alle andre – skal vindes, hvis man spørger midtbanespilleren.

– Det bliver en fed kamp. Vi lykkedes med at tage mesterskabsdrømmene fra FCK, så det ville da være fedt at gøre det mod Brøndby også, siger nordmanden, der har fået sin far på besøg til sæsonafslutningen.

– Det er hyggeligt. Han skal se kampen på søndag. Han var også nede og se os, da vi spillede mod FCM i efteråret i Herning. Han har selv spillet i Ikast i 1999-2000. Der var han målmand. Han kender mange på Heden, så det synes han var meget sjovt, fortæller Magnus, hvis far, Jon Knudsen, ganske rigtigt optrådte 14 gange for FCM omkring årtusindeskiftet.

Nu kæmper faderens tidligere klub så om mesterskabet med Brøndby, og sønnens aktioner på søndag kan få stor betydning for, hvor titlen lander. Det er da også noget, der spiller ind i forberedelserne, selvom AGF primært fokuserer på sig selv, forklarer Magnus Knudsen.

– Vi vil altid vinde, men det er da ekstra sjovt at spille de store kampe, som betyder noget. I denne omgang betyder det jo ikke så meget for os i tabellen, men det bliver en stor kulisse, som vi skal udnytte.

Knudsen håber på at holdet fortsætter de positive takter fra opgøret mod FCK forleden.

– Jeg håber at se samme energi som vi havde mod FCK og i 1. halvleg mod Silkeborg. Det var gode præstationer, hvor vi fik skabt mange chancer. Den samme energi, den samme offensive mentalitet, den dynamiske stil, det gør det sjovt at spille, og det er det, vi skal bruge, fortæller Knudsen.

Magnus Knudsen med bolden for fødderne.
Foto: Kronborgfotos

– Det vil være et godt afsæt for næste sæson at slutte med to sejre mod de her mesterskabskandidater. Vi kom i en pokalfinale og kom i top seks, så vi hvis vi kan slutte med to sejre mod nogle af de bedste hold i Danmark, vil det give et boost til næste sæson og vil vise, at vi er et godt sted, siger midtbanemanden, vis kontraktsituation dog fortsat er uafklaret.

Intet nyt fra Østfronten

Ja, vi kigger jo mod øst for tiden for at finde svar.

For Rusland har stadig gang i deres frygtelige krig mod Ukraine, og da Magnus Knudsen er ejet af russiske FK Rostov, er det herfra, der skal komme nyt om kontraktsituationen i den kommende tid.

– Med min situation med det russiske hold, så er det meget svært at sige noget om fremtiden. Jeg har ikke hørt noget som helst fra Rostov, og det er egentlig alt, hvad jeg kan sige lige nu, fortæller Knudsen, som dog virker som en mand, der gerne vil blive i Aarhus.

– Det er virkelig stort for mig at få lov at spille med det her logo på trøjen. Det gør mig stolt, siger Magnus Knudsen og klapper sig på brystet.

– Kampen mod FC København var et perfekt billede på, hvordan vores fans generelt har været. Vi har fået nogle slag – særligt med pokalfinalen, men folk kommer stadig, og man kan høre dem gennem hele kampen, de synger, råber og støtter os i alle 90 minutter. Det er utroligt stort, og det er et perfekt billede på, hvordan AGF’s fans er. De står der i tykt og tyndt, siger midtbanespilleren, som har fået 35 kampe i den hvide trøje.

Magnus Knudsen og Bailey Peacock-Farrell på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Både den ukrainske og russiske liga er i øvrigt i fuld gang. I morgen spiller FK Rostov sæsonens sidste kamp, og det må forventes at parterne herefter går i dialog om situationen. Magnus Knudsens kontrakt med AGF udløber ved sæsonens afslutning, da han er tilknyttet klubben under FIFA’s krigsklausul.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.