Skip to main content


Jacob Nielsen, AGF’s direktør (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Jacob Nielsen efterlyser en mere fair model for pokalfinalerne


| Thomas Vedel |

AGF-direktør Jacob Nielsen har medvirket i podcasten Ren Bold med Sture Sandø, og her efterlyser AGF-direktøren en mere fair model for afviklingen af de danske pokalfinaler.

Vi er mange som har sagt det i mange år. Det er en stor fordel for FC København, sportsligt og økonomisk, at pokalfinalerne afvikles i Parken. FCK har som udgangspunkt hjemmebanefordel hver gang de spiller sig i en pokalfinale, og derudover tjener de ovenikøbet en skilling på det også.

Men vi er nok også mange – i denne traditionernes klub – som synes at traditioner er vigtige at holde i hævd, og måske bør afviklingen af pokalfinalerne altid finde sted i den danske nationalarena?

Det er et dilemma som også kom op til debat, da AGF-direktør Jacob Nielsen i denne uge – i selskab med journalist Jeppe Laursen Brock – medvirkede i Sture Sandøs podcast, Ren Bold.

– FCK hjemmebane er en uskik

I denne uges Ren Bold podcast episode, “Pokalturneringen med Jacob Nielsen og Jeppe Laursen Brock“, som udkom torsdag morgen, sætter Jacob Nielsen bl.a. ord på den fordel FC København opnår ved at eje det danske nationalstadion, hvor pokalfinalerne traditionelt afvikles hvert år med kun få undtagelser.

– Jeg har i mange år syntes, at det er en uskik, at FC København har så stor en fordel i en finale om så vigtig en titel, siger Jacob Nielsen og påpeger endvidere de økonomiske fordele for FC København:

– Det vil heller ikke være fair, hvis vi i Aarhus havde hjemmebanefordel og tjente så mange penge på en pokalfinale. Lige nu får man jo et helt kinderæg med venue, overskud og hjemmebanefordel. Det er for mange fordele, konkluderer AGF-bossen.

Er flere finalestadions den rigtige løsning?

Men hvad er løsningen så iflg. Jacob Nielsen? Det har han umiddelbart ikke et klokkeklart svar på, for han lægger heller ikke skjul på, at det kan noget med pokalfinaler i den danske nationalarena. Men han kommer dog alligevel med et bud på et løsning, som måske også kunne betyde pokalfinaler på det nye stadion i Aarhus i fremtiden:

– Det kunne jo løses med at have tre forskellige finalestadions klar. Det er én mulighed. Jeg siger ikke, at det er den mest rigtige løsning, men det er den mest fair model, siger Jacob Nielsen.

Siden den første pokalfinale i 1955, som i øvrigt blev vundet af AGF med 4-0 over Aalborg Chang i Københavns Idrætspark, som Parken hed dengang, er kun fem finaler blevet afviklet andetsteds. I to af disse har det ene hold været på rigtig hjemmebane på eget stadion, bl.a. AGF i 1992, hvor De Hviiie slog 3’erne med 3-0 på Aarhus Stadion.

OB havde året forinden også vundet pokalen på eget græs. Så måske er der noget om snakken om hjemmebanefordelen?

Pokalfinaler afviklet andetsteds end Parken
Årstal/Stadion Resultat
1991
Odense Stadion
OB – AaB
4-3 i straffe
1992
Aarhus Stadion
AGF – B1903
3-0
2020
Blue Water Arena
SønderjyskE – AaB
2-0
2021
Ceres Park
RFC – SønderjyskE
4-0
2022
Brøndby Stadion
FCM – OB
4-3 i straffe

Parken i København er vært for pokalfinalen igen i år, mens den i 2025 afvikles på Brøndby Stadion. Herefter spilles finalen igen i 2026 i Parken, og så kan man måske håbe, at der kommer flere pokalfinaler til Aarhus, når det nye stadion efter planen står klar i 2026.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle