Skip to main content


Grafik: KSDH.dk

Ishøj IF – AGF optakt: Vigtig kamptræning til alle


| Jonas Roulund |

3. divisionsholdet Ishøj IF venter i 4. runde i Oddset Pokalen, og AGF går ind til opgøret med både voksende selvtillid og favoritværdighed efter de seneste ugers præstationer.

Kampfakta: Ishøj IF vs. AGF

Spilletidspunkt: Torsdag den 2. november kl. 18.

Spillested: Ceres Park, Stadion Alle 70, 8000 Aarhus.

Dommer: Lasse Læbel Graagaard (Linjedommere: Jakob Mastrup & Daniel Cortzen).

Følg kampen her: Twitter: AGFFodbold, pokalturnering.dk samt på P3.

Hashtag: #ifcagf #oddsetpokalen #ksdh #ultratwitteragf

Nykøbing FC blev ekspederet ud af pokalen i seneste runde, og nu skal vi en række længere ned for at finde AGF’s næste modstander i den sagnomspundne turnering.

Ishøj IF venter – og af praktiske årsager sker det på Ceres Park, når det torsdag aften går løs i Oddset Pokalens 4. runde.

Kan de undertippede sjællændere skabe overraskelsen? Forhåbentligt ikke.

Ishøj IF – AGF indbyrdes kampe

Der er aldrig før spillet en kamp mellem AGF og Ishøj IF, så vi er hurtigt videre fra dette afsnit.

Men for at opsummere klubbernes pokalhistorie, så er AGF jo rekordholdere sammen med FCK. De to klubber er nemlig de eneste, der har vundet turneringen ni gange hver.

Seneste pokalsejr for AGF ligger dog helt tilbage til 1996. AGF legenderne fra pokalfinalen 1996

Det er i alt blevet til 12 finaler, og mantraet “Pokalen er vigtig i AGF” giver konstant genlyd, så denne torsdag er ingen undtagelse.

Seneste sæson endte med en exit i 3. runde, da FC Nordsjælland slog De Hviie 2-0 på Ceres Park, mens det året før blev SønderjyskE i 4. runde, som stod i vejen for de aarhusianske pokaldrømme.

Hos Ishøj har man også gode minder i forbindelse med pokalturneringen. Seneste sæson var man således tæt på at slå Viborg ud i 3. runde, men endte med at tabe 2-3 efter forlænget spilletid.

I denne sæson er det blevet til sejre over Vallensbæk IF (S2), Gørslev IF (DS) og Vanløse (3. div).

Status på AGF

Skadessituationen presser Uwe Rösler. Det gentager han gang på gang, men indtil videre har han alligevel formået at løse situationen – senest mod Randers med en systemændring, hvor Beijmo indtog pladsen i centerforsvaret, mens Serra gjorde Mortensen selskab som topangriber.

Janni Serra scorer mod Randers FC.
Foto: Kronborgfotos

Disse ændringer giver en taktisk smidighed, som må kunne overraske fjenden, men torsdag aften bør der nu ikke være grund til at opfinde den dybe tallerken for at finde nøglen til sejr.

Et 3. divisionshold SKAL besejres – spørgsmålet er blot, hvor stort.

Brandhof har – med sit røde kort i Superligakampen mod Randers – spillet sig i torsdagens startopstilling, og Rösler vil højst sandsynligt også give spilletid til nogle af dem, der ligger lidt i udkanten af truppen såsom Beck, Duncan og Bjur.

Derudover må Hansen nok forventes at få en startplads i målet.

Jesper Hansen for AGF.
Foto: Matti Kronborg

Cheftræneren understregede dog samtidig, at man ser med stor seriøsitet på pokalturneringen, så det bliver ikke et rent reservehold, der triller på banen i morgen.

Knoester, Madsen, Yakob, Duelund og Hvidt er alle fortsat på skadeslisten.

Mats Knoester varmer op, forud for sin debut mod FC Midtjylland d. 3. september 2023.
Foto: Matti Kronborg

Status på Ishøj IF

Torsdagens modstander fra Ishøj var oprykker fra Danmarksserien til 3. division i seneste sæson, men sluttede alligevel på en flot fjerdeplads. Samtidig var mandskabet det mest scorende i rækken. 

I denne sæson halter det en anelse mere, og man er en del af en tæt sidste halvdel i tabellen. Målene vælter heller ikke ind på samme vis, og målscoreren lyder 22:20 efter 13 kampe. Fem af målene er scoret af Donovan Bagou, men Ishøj IF fremhæver selv hele holdet som stjernen – en sammentømret enhed, der vil fremad. 

De går ind til kampen oven på to sejre i træk i ligaen, men kvaliteten op til Superligaen må nu alligevel kunne anes, når kampen fløjtes i gang klokken 18 i morgen.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Brandhof leverede sin nok bedste præstation i den hvide trøje i mandags – lige indtil det røde kort – og det vil være fremragende, hvis den stortonsende maskinmester kan fortsætte takterne torsdag aften.

Frederik Brandhof (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Herudover vil blikket være rettet mod de unge gutter, som får chancen – kan Andersen, Beck og Sauer komme ind og gøre forskellen?

Sidst men ikke mindst er målmandskampen fortsat tæt, men hvis Hansen ikke starter, så er det i hvert fald et tydeligt signal fra Rösler om, at Peacock-Farrell ser ud til at have vundet den dyst.

Ishøj IF:

Sjællændernes offensive kort er topscorer, Donovan Bagou, men mon ikke AGF’erne nok skal få ham pakket godt ind torsdag aften?
 
Et resultat for 3. divisionsholdet kræver en stor præstation af deres målmand, Devrim Sahin, som har lukket 20 mål ind i 13 3. divisionskampe i denne sæson – det ser svært ud for “hjemmeholdet”.

Skader & Karantæner:

Karantæner:

Ishøj IF: Ingen.

AGF: Ingen

Skader:

Ishøj IF: Ingen.

AGF: Yakob, Hvidt, Madsen, Duelund, Knoester.

Bud på startopstillinger:

Ishøj IF (4-3-3): Jensen – Kruse, Kristensen, Vestergård, Munck – Badran, Salamoun, Sahin – Azaquoun, Bagou, Kannah.

AGF (3-5-2): Hansen – Akoto, Tingager, Beijmo – Links, Poulsen, Brandhof, Sauer, Kahl – Bech, Serra.

Se hele AGF’s kampprogram her >

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle