Foto: Kronborgfotos

Ishøj IF – AGF: Avancement trods startvanskeligheder


| Jonas Roulund |

En del af Pokalens magi består i, at mandskaber fra landets bedste række kan møde glade amatører fra nær og fjern på sene efterårsaftener. Her til aften var det Ishøj, der fik en på opleveren, da AGF’s Superligamandskab leverede en professionel indsats og avancerede til kvartfinalen.

To hold med vidt forskellige udgangspunkter betrådte græstæppet på Ceres Park her til aften.

Ishøj fra 3. division mod AGF, der aktuelt er placeret som Danmarks 6. bedste fodboldhold.

Ville der bliver plads til spænding og overraskelser? Ville vi få nogle af de knap så profilerede spillere i aktion?

De knap 2000 fremmødte var i hvert fald klar på en sikker sejr til De Hviie – og efter lidt startvanskeligheder, så fik de, hvad de kom for.

Kampens forløb

Bayern München var netop sendt ud af den tyske pokalturnering til et hold fra den tredjebedste række, OB var røget ud til Fredericia fra 1. division og havde efterfølgende fyret træneren. Med disse fakta i baghovedet stillede Rösler i dag op med en stærk opstilling, der skulle sætte tryk på Ishøj fra start.

Men 3. divisionsholdet var ikke kommet for at grave sig ned. 

De første 20 minutter gik selvfølgelig med AGF mest på bolden, men de rød-sort-klædte gæster viste sig fint frem med flere omstillinger og perioder på bolden.

Og så kom der søreme også et hjørnespark til Ishøj, som blev overraskende farligt. Her gled bolden fra Hansen og trillede ud til en Ishøj-spiller, som dog ikke fik afsluttet ordentligt.

Men så vågnede De Hviie op. Kahl smækkede kuglen på overliggeren, Beck huggede til, Mortensen lige ved. Links på stolpen, Anderson tæt på! Trykket tog til.

Julius Beck i kamp på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Kahl fik også headet på stolpen, og Knudsen fik afsluttet lige på målmanden fra en meters afstand, inden det simpelthen blev en kendsgerning, at pausestillingen mellem Superligaholdet AGF og 3. divisionsholdet Ishøj IF blev 0-0.

2. halvleg

Krisen blev dog afværget fra første minut efter pausen. Et Links-hjørnespark røg ind til almindelig tumult i feltet, hvor Beijmo til sidst fik prikket kuglen i kassen. 1-0 til De Hviie!

Felix Beijmo jubler og brøler efter mål på hjemmebanen.
Foto: Kromborgfotos

Nu skulle man så tro, at AGF ville cruise sejren i hus – måske tilføje et par mål eller tre – og køre roligt hjem i varmen.

Men ak, Ishøj gav ikke op og med knap en time spillet havde sjællænderne en kæmpe mulighed for at udligne. Et hug fra feltkanten blev dog pillet på flotteste via af Jesper Hansen i fuld længde. Puhada.

Og lige da man sad lidt nedtrykt og så et tiltagende velspillende Ishøj-mandskab, så skiftede Uwe unge Andersen og Sauer ind. 

To minutter senere lå bolden i rusen – mål af Sauer på oplæg af Andersen. Skønne drenge – skønt mål!

Og så gik det stærkt! Et minut senere lavede Anderson og Mortensen en hurtig et-to-aktion, og så var islændingen alene igennem – 3-0! 

Anderson med løber med bolden på Ceres Park.

Efter en rolig periode med AGF mest på bolden dukkede Mathias Sauer endnu en gang på! 4-4-4-4-0! Den unge mand smækkede bolden flot ind med et fladt hug fra feltkanten. Og så måtte et slukøret Ishøj-mandskab se kampen gå til ende.

Kvartfinalen venter – pokaleventyret fortsætter!

Hvad vi lærte

Problemerne er ikke ovre for AGF. Sejrene over Lyngby og Randers gav positive tendenser, men man må nok indse, at der stadig er meget at arbejde med, inden AGF igen kan kalde sig et tophold i Danmark. Længe havde Superligaholdet svært ved at åbne Ishøjs defensiv, og hvis det er et problem mod et 3. divisionshold, så må man for alvor være bekymret, når Brøndby, FCK og FCN venter i den kommende tid.

Young Guns er klar. Det er skønt at se de unge gutter komme ind med energi og gå-på-mod. Andersen og Sauer arbejder benhårdt, og man sidder hele tiden og håber, at Rösler vil bringe dem lidt tidligere i de fastlåste kampe.

Kampfakta:

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C.

Tilskuertal: 1911

Resultat: 0-4

47: Felix Beijmo (AGF).

72: Mathias Sauer (AGF).

73: Mikael Anderson (AGF).

88: Mathias Sauer (AGF).

Gult kort: Sahin (ISH), Anderson (AGF), Bjur (AGF).

Opstillinger:

Ishøj IF (5-3-2):  Jensen – Kruse, Kristensen, Vestergård (55: Cordua), Munck, Badran, Salamoun (72: Kutlu), Sahin (46: Moussa), Kannah. – Azaquoun (70: Warlo), Bagou.
AGF (3-5-2): Hansen – Beijmo, Tingager, Mølgaard (74: Akoto) – Kahl (70: Andersen), Beck (60: Bjur), Knudsen (60: Poulsen), Anderson, Links – Mortensen Bech (70: Sauer).

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.