Frederik Ihler i aktion for AGF (Foto: Ole Nielsen / AGF.dk)

Frederik Ihler skifter til svensk fodbold


| Thomas Vedel |

Frederik Ihler forlader AGF og skifter til den svenske Superettan-klub Landskrone BoIS på en permanent aftale.

Frederik Ihler er en rigtig Aarhus dreng og har et bankende hjerte for AGF, hvor han har slået sine folder som spiller siden skiftet fra VSK Aarhus i 2017.

– Mine drømme lige nu er at komme ind på AGF-holdet og score en masse mål. Jeg vil slå mit navn fast i AGF, sagde Ihler til campo.dk, da han i januar 2022 skrev under på en ny kontrakt med klubben. Den kontrakt stod til at udløbe med udgangen af 2024.

Nu ligger det dog fast, at Ihler må vente med at slå sit navn yderligere fast i AGF. Det bliver i hvert fald ikke til flere mål i den hvide ‘GF-trøje i denne omgang. AGF har nemlig offentliggjort, at klubben har sendt Ihler videre til Landskrone BoIS i den næstbedste svenske række, Superettan.

Ihler har fået kontrakt i den svenske klub til 2026, og her bliver han en del af et hold som frister en tilværelse i midten af tabellen. Landskrona BoIS er p.t. på en 9. plads i Superettan efter 14 kampe i den igangværende sæson, som i Sverige følger kalenderåret.

– Frederik er en af vores egne spillere, der har brug for spilletid for at tage næste skridt i sin udvikling. Det får han nu mulighed for i Landskrona, som er et godt match for ham. Vi har altid sat stor pris på Ihler, og vi takker ham for hans altid helhjertede indsats i AGF og ønsker ham al mulig held og lykke med det næste kapitel i hans fodboldkarriere, siger sportschef Stig Inge Bjørnebye til AGF.dk.

Det er ikke oplyst, hvorvidt den svenske klub har betalt en transfersum for at snuppe Ihler i AGF, eller om der er tale om en fri transfer.

Ihler fik sin debut for AGF i juli 2020 mod AaB, og nåede i alt at repræsentere AGF’s førstehold i 80 minutter fordelt på otte kampe. Et enkelt mål blev det også til, da Ihler pandede bolden i rusen på en fremragende assist fra Adam Daghim i overtiden i en 2-2 Superliga-kamp mod FC Nordsjælland i Farum.

Se Ihlers fremragende scoring mod FCN her:

 

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.