Skip to main content


Frederik Ihler i aktion for AGF (Foto: Ole Nielsen / AGF.dk)

Frederik Ihler: – Røg af holdet på Island på unfair grundlag


| Thomas Vedel |

19-årige Frederik Ihler er i dag udlejet fra AGF til Skive i 2. division. Inden turen gik til Skive, var Ihler på leje hos islandske Valur, hvor det endte ud i et mislykket lejeophold. Nu sætter Ihler selv ord på opholdet på vulkanøen.

Vi skrev juli 2022 i kalenderen, da AGF kunne offentliggøre, at Frederik Ihler var blevet lejet ud til Valur på Island for resten af sæsonen. Sådan gik det dog ikke. Det blev nemlig kun til tre uger på vulkanøen i Nordatlanten, før AGF igen hentede Ihler hjem til Danmark. Årsag: manglende spilletid for Valur.

I et interview med bold.dk, sætter Frederik Ihler nu selv ord på, hvorfor opholdet på Island endte ud i en fiasko for den talentfulde AGF-angriber.

– Der skete det, at de valgte at fyre trænerne, og klubben gik måske tilbage til nogle mere gammeldags, islandske dyder. Der var jeg ikke lige i planerne. Jeg havde bare brug for at få noget spilletid, og det fik jeg også, da jeg startede under den daværende træner. Da han blev fyret, så kom der en gammel træner ind, som havde lidt sine favoritter i ældre, rutinerede islandske kræfter. Sådan er fodbold, og så fik jeg det med, siger Ihler til bold.dk.

Det blev kun til tre kampe for Valur på Island, men alligevel fortryder Ihler ikke, at han tog chancen med et islandsk eventyr.

– Det var svært, fordi det var ikke det, som jeg havde regnet. Man havde hørt en masse interesse, og klubben vil gerne have én. Træneren så frem til at få én op. Sådan kan fodbold også være. Det har jeg bare fået med i tidlig alder, så det lægger jeg i rygsækken, siger Ihler og fortsætter:

– Jeg røg næsten helt ud af holdet. Jeg tror, at jeg fik fire minutter i den første kamp under ham. Vi havde måske ikke helt de samme forventninger som under den gamle træner. Det, synes jeg, var på et lidt unfair grundlag.

Tre mål i 11 kampe for Skive IK

Med kun ringe udsigt til spilletid i Superligaen for AGF, var det vigtigt for den unge angriber at få spilletid andetsteds. Missionen slog fejl på Island, men heldigvis lykkedes det hurtigt for AGF at få sat et nyt lejeophold i stand for Frederik Ihler. Allerede i slutningen af august 2022, meldte AGF nemlig ud, at Ihler var på vej til Skive i 2. division indtil sommeren 2023.

– Frederik er en lokal dreng, som er udviklet i vores talentafdeling, og som vi har stor tiltro til. Derfor tog vi også det valg at trække ham hjem fra Island, da forudsætningerne for hans ophold ændrede sig. Men vi lagde ikke skjul på, at ambitionen var, at Ihler skulle ud og finde mere kontinuerlig spilletid for at tage de næste skridt i sin udvikling. Det har vi fundet en god løsning på nu. Lejeaftalen skal ses som et led i hans udvikling, og det vil være med til at udvikle ham som spiller. Så vi ønsker Ihler held og lykke og ser frem til at følge hans videre udvikling, sagde Stig Inge Bjørnebye dengang.

Og hvilken udvikling har Ihler så gennemgået i Skive? Målt på data ser det i hvert fald fornuftigt nok ud. Hos Skive IK står Ihler nemlig noteret for 11 kampe og tre mål i efterårssæsonen. Han har ikke fået fuld spilletid i samtlige kampe for Skive, men 837 minutter i 11 kampe giver et snit på godt 76 minutter pr. kamp.

De to mål for Skive kom i henholdsvis september og oktober, hvor han først scorede to gange mod HIK og senere en enkelt kasse mod Aarhus Fremad. Siden har Ihler været på banen for Skive i seks kampe uden at finde vejen til netmaskerne.

Skive er i øvrigt placeret midt i 2. division på en sjetteplads, og de åbner forårssæsonen på hjemmebane mod HIK d. 11. marts.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle