Frederik Ihler i aktion for AGF (Foto: Ole Nielsen / AGF.dk)

Frederik Ihler om AGF-retur: Det ville da være fedt!


| Jonas Roulund |

Lyden AGF har taget en snak med Frederik Ihler om tiden i AGF, om tilværelsen i Sverige, og om hvad fremtiden mon bringer for det unge angrebstalent.

20-årige Frederik Ihler skiftede denne sommer på en permanent kontrakt til Superettan-klubben, Landskrona BoIS.

Her er han kommet godt fra land med ni kampe og to mål. Derudover har han fået tilkendt et straffespark. Kontrakten med svenskerne løber til 31. december 2026.

Lyden AGF har taget en snak med angriberen om tiden i AGF, hvor han kom til fra VSK i 2017 som ungdomsspiller og siden arbejdede sig op til Superliganiveau. Her blev det dog kun til ganske få optrædener, samt lejemål til islandske Valur og 2. divisionsholdet Skive IK.

Thomas Berg og Frederik Ihler viser Ihlers AGF trøje med nummer 45 frem,
(Foto: Thomas Berg)

I sommer var der derfor enighed om, at den unge angriber skulle prøve lykken andetsteds.

– Det var et skifte, som jeg havde tænkt længe over. Der skulle ske noget nyt for at sætte lidt mere gang i min udvikling som seniorspiller. Jeg havde nogle gode snakke med staben her i Landskrona, og Uwe og Stig Inge var enige i, at det var det rigtige for min udvikling, fortæller Ihler.

Han nåede 38 kampe for AGF’s U19-mandskab, hvor han scorede 17 mål og lavede to assists, mens det blot blev til otte Superligaindhop med et enkelt mål til følge.

– Hvis jeg skulle blive den bedst mulige fodboldspiller, så var der brug for spilletid. Jeg kunne ikke vente 1,5 år på min chance. Jeg havde brug for at komme ud og spille fast, og det var Stig enig i, så vi fandt en god løsning, fortæller angriberen.

Vil aldrig udelukke en retur til AGF

Ihler er en ægte Aarhusdreng, men efter lejemål i Skive og Valur i 2022/2023-sæsonen stod det efterhånden klart, at han ikke ville få chancen som spydspids i AGF.

– Jeg var selvfølgelig lidt skuffet over ikke at få en større rolle i AGF. Jeg følte, jeg gjorde det godt, når jeg fik chancen og lavede et vigtigt mål mod FCN. David så et lys i mig, men efter trænerskiftet kom der nye øjne på tingene, fortæller Ihler.

Nu har han god succes i det svenske, hvor fast spilletid og selvtillid følges bedre ad, men angriberen sigter dog fortsat højere.

– Med en god sæson her, så er jeg også hurtigt oppe på et højere niveau igen, siger Ihler, der ikke udelukker en retur til AGF, hvis alting arter sig i fremtiden.

– Jeg var ærgerlig over, at det ikke blev til det store gennembrud. Men der kan ske meget i fodbold, og jeg vil aldrig udelukke en retur til AGF. Det ville da være fedt, siger angriberen.

Du kan høre hele interviewet med Ihler i KSDH’s podcast, Lyden AGF, hvor panelet også snakker om, hvilket andre tidligere AGF’ere, der kunne være interessante at signe på ny.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.