• Forside
  • AGF Nyheder
  • FCN reagerer efter bortvisning af fans: – Forundrede over AGF’s forundring

Foto: Kronborgfotos

FCN reagerer efter bortvisning af fans: – Forundrede over AGF’s forundring


| Jonas Roulund |

FC Nordsjælland har udsendt en reaktion efter AGF’s forundring over, at omkring 40 fans blev bortvist fra Right to Dream Park fredag aften.

AGF har været forundrede over, at omkring 40 AGF-fans blev bortvist fra neutrale tilskuerafsnit for at udvise fanforhold til udeholdet i fredagens pokalsemifinale på Right to Dream Park, men FC Nordsjælland forstår ikke, hvordan det kan komme bag på AGF.

De har nu udsendt en reaktion efter AGF’s hårde udmeldinger tidligere på dagen, som vi bringer i sin fulde version herunder.

AGF fans i Farum.
Foto: Kronborgfotos

Trine Hesselund Hopp Møller, FC Nordsjællands administrerende direktør:

– Vi har handlet i fuld overensstemmelse med reglementet i Right to Dream Park. Et ordensreglement, der er det samme på, hvis ikke alle, så langt de fleste stadioner i Superligaen – inkl. Ceres Park i Århus. Derfor er vi uforstående over for, at AGF’s ansvarlige ledelse kan være overrasket over et ordensreglement, der er identisk med klubbens eget, herunder at det rent faktisk håndhæves, siger hun til FCN.dk.

– Vi vil naturligvis helst undgå situationer, hvor det er nødvendigt at håndhæve reglerne ved at eskortere folk ud fra stadion, men for at det skal kunne lade sig gøre, kræver det en proaktiv indsats af begge klubber, inden kampen fløjtes i gang. Og der må vi desværre konstatere, at AGF’s spottere ikke lykkedes med at udpege en eneste AGF-fan ved indgangen til det pågældende stadionafsnit dedikeret til hjemmeholdets fans.

– Vi bliver bekymrede for sikkerheden i dansk fodbold, når AGF under kampen offentligt problematiserer vores korrekte håndtering af et regelsæt, der er identisk med deres eget på hjemmebane, og tillige belønner de af deres fans, som har brudt ordensreglementet. Vi er bekymrede for, at denne ageren fremadrettet legitimerer gestikulerende og aktive udefans i områder, hvor de kan udgøre en sikkerhedsrisiko – både for dem selv og for andre.

– Vi vil gerne understrege, at det ikke er op til AGF’s direktør at vurdere, om ordensreglementet i Right to Dream Park skal håndhæves eller ej. Og slet ikke om det skal gradbøjes alt efter mavefornemmelsen. Vi føler os overbeviste om, at der generelt i dansk fodbold er bred enighed om, at klubbernes stort set enslydende ordensreglementer er hensigtsmæssige og naturligvis skal håndhæves.

– Klubben vil samtidig anmode om, at emnet sættes på dagsordenen til næste møde i Divisionsforeningen, hvor alle Superliga-klubbernes ledelser vil være repræsenteret, da FCN er helt enige med AGF om, at temaet er af principiel karakter.

Begge klubber har udarbejdet grundige redegørelser omkring forløbet til Divisionsforeningen vedrørende billetsalg, adgangsforhold, observering og håndtering af udebanefans inden og under kampen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.