FCK – AGF: Medaljedramatik med tung afslutning


| Jonas Roulund |

Et historisk stort udvidet udebaneafsnit stod klar fyldt med forhåbningsfyldte aarhusianere, da FCK tog imod AGF i suverænt solskinsvejr søndag aften. Alt var på spil for begge hold, der hver især drømte stort forud for topkampen i et udsolgt Parken.

Et karantæneramt FCK-mandskab skulle kæmpe for at bevare mesterskabsfavoritværdigheden, mens AGF’erne havde alt på spil i kampen for bronze- og eventuelt sølvmedaljer.

Det 86. Superligaopgør mellem de to storklubber bød på et par lidt anderledes startopstillinger fra begge hold, da Mads Emil Madsen og Mikkel Duelund var skadede, mens københavnerne måtte undvære Claesson, Haraldsson og Stamenic med karantæner.

I stedet havde Bjur og Poulsen fundet vej til GF’ernes startopstilling, mens et tremandsforsvar for tredje kamp i træk måtte praktiseres hos hjemmeholdet i mangel på forsvarsspillere.

AGF-fans før kampstart i Parken.
(Foto: Kronborgfotos)

Kampens forløb

En fortættet topkampsatmosfære prægede Parken ved startfløjt, hvor de godt 3300 hviie udefans gjorde en smuk figur med pyro og tifo i bedste stil. På den tilrøgede bane indledte aarhusianerne også flot med hurtig boldomgang og megen boldbesiddelse overfor de sultne killinger på den modsatte banehalvdel.

Det var dog alligevel hjemmeholdet, der først blev farlige i et par omgange. Jordan Larsson og Diogo Gonçalves forsøgte sig på skift, uden dog for alvor at sætte Hansen på prøve, men allerede efter otte  minutter måtte vi se i øjnene, at københavnerne ville få den bedste start. En ufarlig situation langs baglinjen blev pludselig vekslet til den farligste af alle, da Bisseck stemplede en FCK’er. Straffespark og effektivt omsat til en 1-0-scoring af Gonçalves.

Og det skulle blive værre endnu. Ti minutter senere satte topholdet endnu et godt angreb sammen og sendte et skarpt indlæg ind til selvsamme Diogo, der kanonerede den i mål fra kanten af feltet. Den normalt så stærke AGF-defensiv led i disse minutter, men efter en spillersamling med Kaptajn Mortensen i midten, kom der mere ro på vores spil og kampen generelt.

Og så tog Anderson fat! To frække træk og så et dundrende langskud, der gik på undersiden af overliggeren og… ud i feltet igen, hvor Mortensen desværre ikke kunne få hovedet på riposten. Stadig 0-0 efter 26 minutters energisk boldspil.

Kun to minutter senere viste Mål-Mortensen så næsen, som har bragt ham til tops på goal-getterlisten i år. Et strålende indlæg fra Beijmo og et veltimet hop – 2-1 og ny power til en i forvejen vild match!

Mål-Mortensen i jubel.
(Foto: Kronborgfotos)

Og det var GF’erne, der med mest ild i øjnene sørgede for mere målmagi. En lang bold til en storspillende Beijmo, der med lækker præcision ramte Anderson i feltet. En flot helflugter – og så kunne de medrejsende fans ellers gå amok i lykkerus! 40 minutter spillet – 2-2, og sådan gik de to mandskaber til pause.

2. halvleg

2. halvleg blev fløjtet i gang, og de fleste på klapsæderne sad/stod i spænding og afventede – ville energien kunne fastholdes, eller ville de sidste 45 blive en mere taktisk præget affære, nu hvor begge mandskaber igen havde et resultat at forholde sig til?

Umiddelbart det første. Masser af tænding og nærkampe indledte nemlig 2. halvleg og flotte kombinationer blev sammensat af begge mandskaber.

Ilden var fortsat tændt, og Yakob bragte brænde til bålet af den bedst antændelige slags med en forløsende hovedstødsscoring efter 53 minutters spil. Et hjørnespark – en Tingager-header – en Yakob-afretning, og så kørte Aarhus-bussen ellers derudad. De følgende minutter bød på Anderson-afslutninger, Beijmo-overlap, Yakob-driblinger, Links-forsøg og generelt overlegen hvii fodbold i Parken. KOM NU MED ÉN TIL, kunne man høre fansene skrige, og det var da også tendensen, at netop det skulle ske i denne periode af kampen.

De pressede kjøwenhavnere fik dog lige så stille tag på kampen igen efter den rystende oplevelse, det må have været at være udspillet i et kvarters tid, og det gav desværre pote med et kvarter igen. Mølgaard blev overspillet af en lang aflevering fra Diks, og Jordan Larsson sendte kuglen ind bag Hansen til 3-3.

Så gik tingene sin gang, og man sad så småt og vænnede sig til tanken om et point til hvert hold, men ups… Så scorede de trælse FCK’ere igen og ødelagde søndagen fuldstændigt. Et indlæg fløj indover til en fri Kevin Diks, der satte pandebrasken på, og så stod der pludselig 4-3.

Få minutter senere lød slutfløjt. En vanvittig topkamp nåede sin ende. Stærk mentalitet fra begge mandskaber, og man sad helt forpustet tilbage, men status er nu, at AGF er tre point fra bronzemedaljerne med to runder igen.

Hvad vi lærte

Four more years til Beijmo? Lejesvenden Felix Beijmo fes op og ned ad højreflanken dagen lang og kronede værket med to assists. Nu må Stig Inge Bjørnebye gerne snart melde ud, at man har fundet frem til en permanent aftale med svenskeren. Sikke en lækker flødekarl med den lækreste flødefod.

Anderson er i sit livs form. Mikael Anderson kunne det hele i dag, indtil kræfterne løb op mod slutningen. Hæl, tå, kreative driblinger, afleveringer, mål og deslige. Flot kamp af islændingen, som virker til at være topklar til de sidste finaler, der nu venter i de kommende uger.

Manglende bredde bliver afgørende. Vi har sagt det før, og vi må sande det igen i dag. AGF’s bænk er lige nu ikke stærk nok til at tage kampen op mod de absolutte tophold i ligaen. Brandhof, Haugen, Kahl og Sauer gør bare ikke samme forskel som Daramy, Roony og Karamoko. Forhåbentligt kan vi bygge på over sommeren.

Fuldt fokus på bronzemedaljerne. Med dagens resultater må vi sande, at AGF’s fokus skal forblive på de bronzemedaljer, som vi så smukt hentede tilbage i 2020. Det kan forhåbentligt lade sig gøre at indhente Viborg, mens FCK og FCN må fordele guld og sølv.

Kampfakta: FCK – AGF

Spillested: Parken, Per Henrik Lings Alle 2, 2100 København Ø.

Resultat: 4-3

Mål:

8: Diogo Gonçalves (FCK)

18: Diogo Gonçalves (FCK)

29: Patrick Mortensen (AGF)

40: Mikael Anderson (AGF)

53: Kevin Yakob (AGF)

76: Jordan Larsson (FCK)

87: Kevin Diks (FCK)

Gult kort: Yann Bisseck (AGF), Elias Jelert (FCK), Christian Sørensen, Tobias Mølgaard (AGF), Valdemar Lund (FCK), Sigurd Haugen (AGF).

Opstillinger:

FCK (3-5-2): Grabara – Diks, Vavro, Lund – Jelert, Falk, Clem (67: Daramy), Bergmann, Sørensen (68: Bardghji)– Gonçalves (Karamoko), Larsson.

AGF (3-4-2-1): Hansen – Mølgaard (90: Sauer), Tingager, Bisseck – Links (83: Kahl), Yakob (72: Brandhof), Poulsen, Beijmo – Anderson, Bjur (72: Haugen) – Mortensen.

 

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.