Foto: Matti Kronborg

FC Viktoria Plzen – AGF: Endnu en uafgjort under sydens sol


| Jonas Roulund |

Februar blev indledt med en testkamp på træningslejren i Alicante, hvor de pilsnerglade tjekkere fra Viktoria viste muskler overfor De Hviie.

Viktoria Plzen og AGF testede formen torsdag eftermiddag, da De Hviies fjerde træningskamp i 2024 blev afviklet på Estadio Camilo Cano i Spanien.

Rösler havde oprindeligt et ønske om at spille med ét hold torsdag og et andet hold mod Viborg FF på søndag, men grundet en række skader og skavanker blev den plan ændret.

Der var derfor god rotation igen i dagens test.

Uwe Rösler ser misfornøjet ud.
Foto: Matti Kronborg

Kampens forløb

Mens transfervinduet nærmede sig sin afslutning med alle de dertilhørende rygter og spekulationer kunne 11 udvalgte hviie gutter betræde det lune græstæppe på Estadio Camilo Cano under sydens sol torsdag eftermiddag.

Der var blevet trænet en del på spillet med bolden i bagkæden på træningslejren, hvilket fra kampens begyndelse kunne ses.

Det var dog tjekkerne, der generelt kom bedst fra start og efter knap et kvarters spil sendte de bolden i mål efter en omstilling.

Her blev en lang bold sendt i dybden til en hurtig mand, der løb fra Brandhof og Tingager på lidt for let vis. Han sendte en blød afslutning forbi en halvsløj Hansen og fik nettet til at blafre. Ikke det mest glorværdige moment for de tre AGF-folk.

Jesper Hansen trasker rundt og kigger ned i græsset.
Jesper Hansen (Foto: Laura Hjørringgaard)

Pilsner-drengene fortsatte trykket, og det blev generelt en hård halvleg for de 11 hvide.

Der var både nærgående frisparksforsøg og en afslutning på stolpen fra tjekkerne, inden AGF ud af ingenting pludselig fik udlignet.

Her var det Frederik Brandhof, der blev sendt afsted i højresiden og fint fandt Mathias Sauer i feltet. 1-1 efter 37 minutter.

Kort efter opsnappede Sauer bolden og fandt Bech, der var tæt på at bringe holdet i front, men bolden gik forbi, og så gik holdene til pause.

2. halvleg

Det var de samme 11 AGF-spillere, der fortsatte efter pausen, og kampen var igen domineret af Viktoria Plzen, der dog ikke kom til de store chancer.

Og sådan fortsatte det egentlig længe.

Efter 65 minutter foretog Rösler så sine første udskiftninger, og skiftene fortsatte i en lind strøm gennem resten af opgøret.

Uwe Rösler instruerer Eric Kahl.
Foto: Kronborgfotos

Her var det godt at se Mikkel Duelund på vingerne igen, mens AGF’erne stille og roligt fik lidt mere fat i spillet. 

Det var dog igen tjekkerne, der var farligst i anden halvleg, og Hansen måtte et par gange ud i gode redninger for at holde måltavlen i ro. Han så dog også lidt uheldig ud ved et hjørnespark, som havnede i nettet – men AGF’erne blev reddet af en offside.

Således gik kampen til ende med med 1-1 på måltavlen – AGF kan åbenbart kun spille uafgjort, når de spiller i Spanien for tiden…

Hvad vi lærte

Anderson på vej væk? Endnu en gang måtte man se langt efter Mikael Anderson, hvilket kun bestyrker rygterne om, at islændingen er på vej videre til en klub i udlandet.

Sauer er varm. Den unge mand har gennem hele opstarten virket selvtillidsfyldt og gjort en god figur i alle testkampene. Det bliver spændende at følge hans udvikling i foråret.

Solid defensiv. Der var fine takter fra Tobias Anker, Tingager og Beijmo, og det ligner dermed, at AGF-fansene kan ånde lettede op, hvis Anker bliver nødt til at starte grundet skader til konkurrenterne i sæsonpremieren mod Vejle.

Kampfakta:

Spillested: Estadio Camilo Cano, Partida Muixara, S/N, 03530 La Nucia, Alicante, Spanien.

Resultat: 1-1

13: Pavel Sulc (FCVP)

37: Mathias Sauer (AGF)

Opstilling:

AGF (3-4-2-1): Hansen – Beijmo, Tingager (75: Kristensen), Anker – Andersen, Brandhof, Madsen (75: Beck), Kahl (75: Callø) – Sauer (85: Bjur), Bech (65: Duelund) – Serra (65: Mortensen).
 

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.