Foto: Kronborgfotos

FC Nordsjælland – AGF: Påskeparty i plastikparken


| Jonas Roulund |

Slaget om det gode udgangspunkt skulle stå i Farum fredag eftermiddag, da AGF mødte FC Nordsjælland i den første af to pokalsemifinaler, der kan vise sig sæsondefinerende for begge parter.

Et AGF-mandskab uden Mikkel Duelund og Tobias Mølgaard drog fredag til Farum for at skabe det gode udgangspunkt forud for returopgøret den 11. april på Ceres Park i Oddset Pokalturneringens semifinaler.

Janni Serra og Michael Akoto var retur fra deres skader, og Uwe Rösler havde lovet en taktisk præget affære, da opgøret jo egentlig spilles over 180 minutter – men det blev nu meget andet end statisk, det vi blev vidne til.

Fem mål, et rødt kort, en underkendt scoring og masser af chancer i begge ender – og det hele endte lyksaligt for de mange medrejsende AGF’ere, kan vi vist godt afsløre…

AGF fans i Farum.
Foto: Kronborgfotos

Kampens forløb

Den hviie 12. mand stod smukt på tribunen i fredagssolen, da AGF’erne entrerede Right to Dream Park – og netop drømmene var der mange af forud for de forestående semifinaleopgør.

Drømme om pokaler og historieskrivning – og en drøm om at se De Hviie spille en omgang smuk offensiv fodbold.

Og det bølgede lidt frem og tilbage til en start – Mortensen med en mulighed efter et frisparksindlæg. FCN med et modsvar kort efter, der krævede en god redning af Peacock-Farrell i kassen.

Herefter satte hjemmeholdet sig lidt på begivenhederne og fik en række gode chancer mod et lidt afventende GF-mandskab, som før kampen havde meldt ud, at de netop forventede, at FCN ville have flest boldberøringer på kunstgræsset.

Men det handler jo ikke om antal boldberøringer – det handler om mål – og det fik Links pludselig lavet på fineste vis.

Med 33 minutter på klokken pressede Poulsen Farum-drengene til en opspilsfejl. Bolden havnede hos Links, der drev kuglen lidt ind i banen og kanonerede den i kassen uden chance for Hansen i Farum-målet. Wauw!

AGF-holdet jubler i Farum.
Foto: Kronborgfotos

0-1 og euforiske scener på lægterne! 

Men desværre nåede vi ikke helt til pause med den føring. To minutter før pausefløjt sendte Ibrahim Osman nemlig en udligning i kassen efter flot opspil af Marcus Ingvardtsen. 

Og så var man jo klar til at gå til pause med en lidt blandet følelse, men Tobias Bech og Gift Links ville det anderledes. Sydafrikanerens hjørnespark blev sendt i feltet til almindelig tumult, og så dukkede Tobias Bech frem med venstreskøjten og sendte bolden i mål.

Gift Links og Tobias Bech jubler.
Foto: Kronborgfotos

Og dén føring holdt til pause – 1-2 til De Hviie efter de første 45 minutter.

2. halvleg

AGF kom stærkt ud til 2. halvleg med megen boldbesiddelse og god energi. FC Nordsjælland skabte dog halvlegens første store chance ved at sende Osman i dybden. Heldigvis ramte ghaneseren ikke dagen – og bolden trillede forbi den fjerneste stolpe til stor lettelse i AGF-enden.

Den varede dog kort. 

Efter en times spil fik hjemmeholdet nemlig tilkendt et frispark på kanten af AGF-feltet, og det sendte Andreas Schjelderup forbi både mur og målmand, og så stod der 2-2 i plastikparken.

Nordsjællænderne pressede herefter gevaldigt på, men pludselig fik Tobias Bech vristet sig fri i en omstilling, og så var han helt alene med Andreas Hansen. Den duel tabte AGF’eren desværre og føjede endnu en stor brændt chance til kampens referat.

Men så er det jo godt, at der findes hjørnespark. For dem kan AGF dælme omsætte til mål.

Således også efter 79 minutter, hvor Frederik Tingager trods tætte markeringer fra tre nordsjællændere vandt sin duel og headede bolden i mål. Forrygende scener og fornyet føring til De Hviie!

Frederik Tingager jubler efter scoring i Farum.
Foto: Kronborgfotos

Dermed var dramatikken dog ikke overstået. Nordsjælland fik nemlig også headet bolden i mål på et hjørnespark. Men denne gang blev der heldigvis fløjtet for frispark til Jacob Andersen, som blev væltet omkuld i feltet. Pyhadada.

Minutterne gik, og Oliver Villadsen nåede akkurat at tilrage sig sit andet gule kort i kampen, hvilket sendte ham lidt tidligere i bad – og gør ham indisponibel i returopgøret.

Og netop returopgøret står AGF ganske godt rustet til, må man sige. Kampen gik nemlig til ende med 2-3 på måltavlen, og så kunne de mange medrejsende udefans bevæbne sig på en vidunderlig påsketur hjem til Aarhus.

Hvad vi lærte

Giftige Links er på rette vej. Hans hjørnespark har ligget perfekt i denne sæson, og nu kan han pludselig også lave vanvittige langskudsål. Den sydafrikanske wingback ligner en mand, der nyder at spille fodbold for tiden, så lad os bare håbe, at takterne fortsætter, og at dagens langskudsmål ikke bliver det sidste af slagsen.

Bailey er dæjlig. Den nordirske maskemand reddede i flere omgange AGF fra at komme bagud i første halvleg, og han har i dén grad gjort sig fortjent til sin startplads foran Jesper Hansen med sine flotte optrædener for tiden.

Kampfakta:

Spillested: Right to Dream Park, Idrætsvænget 2, 3520 Farum.

Tilskuertal: 5.834

Resultat: 2-3

33: Gift Links (AGF)

44: Ibrahim Osman (FCN)

45+2: Tobias Bech (AGF)

61: Andreas Schjelderup (FCN)

79: Frederik Tingager (AGF)

Gult kort: Jeppe Tverskov (FCN), Nicolai Poulsen (AGF), Marcus Ingvardtsen (FCN), Mats Knoester (AGF).

Rødt kort: Oliver Villadsen (FCN) 2 x gult.

Opstillinger:

FCN (4-3-3): Hansen – Villadsen, Hansen (84: Harder), Nagalo, Frese (70: Antman) – Tverskov, Svensson, Hansen – Schjelderup, Ingvartsen (90+2: Ascone), Osman (90+2: Rasmussen).
AGF (3-4-2-1): Peacock-Farrell – Jensen-Abbew, Tingager, Beijmo (90: Akoto) – Kahl (80: Knoester), Madsen, Poulsen (48: Knudsen), Links (81: Bach) – Anderson, Bech (80: Andersen) – Mortensen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.