FC Nordsjælland – AGF optakt: Kampen om det gode udgangspunkt


| Jonas Roulund |

Pokaleventyret fortsætter fredag eftermiddag, når teenagerne fra Farum tager imod AGF’s mandskab, der hungrer efter at sikre den 10. pokal til Aarhus.

Kampfakta: FC Nordsjælland vs. AGF

Spilletidspunkt: Fredag den 29. marts kl. 16:30

Spillested: Right to Dream Park, Idrætsvænget 2, 3520 Farum.

Dommer: Jens Maae (Linjedommere: Jesper Dahl og Henrik Sønderby).

Følg kampen her: X: AGFFodbold samt på DR2 og DRTV

Hashtags: #fcnagf #oddsetpokalen #ksdh #ultratwitteragf

Landskampspausen er overstået, og Byens Hold skal genoptage klubfodbolden med et af de vigtigste opgør i den tilbageværende sæson.

FC Nordsjælland venter således i den første af to pokalsemifinaler, der vil bringe et af mandskaberne videre til en finale mod enten Silkeborg IF eller FC Fredericia.

Ni gange har De Hviie tidligere hævet trofæet, mens FCN blot har taget pokalmestertitlen to gange.

Nu venter to “finaler før finalen”, og det gode udgangspunkt skal sikres, når dommer, Jens Maae, fløjter kampen i gang klokken 16:30 fredag eftermiddag.

Fejring af AGF-scoring mod FCN
Foto: Matti Kronborg

Indbyrdes kampe

De to fredagskombattanter ligger side om side i ligaen, hvor FCN indtager 4. pladsen, mens AGF ligger nummer 5.

I pokalen har holdene mødt hinanden to gange i historiens løb – senest i 4. runde i 22/22-sæsonen, hvor sjællænderne vandt 2-0.

Ellers skal vi helt tilbage til 00/01-sæsonen, hvor holdene også mødte hinanden i 4. runde – her endte kampen med omvendte fortegn.

Holdene vil begge øjne en stor mulighed for at løfte trofæet i årets pokalturnering, da store klubber som FCM, FCK og BIF er slået ud, men hverken AGF eller FCN er kommet ud til foråret på imponerende vis, så tiden vil vise, om landskampspausen har hjulpet eller svækket mandskabernes udgangspunkter.

Vi skal tilbage til april 2021 for at finde seneste AGF-nederlag på Right to Dream Park og senest mandskaberne mødtes i Superligaen var i november, hvor måltavlen ikke blev aktiveret i en 0-0-affære i Farum.

Status på AGF

AGF’s to faste A-landsholdsspillere har netop igen været afsted i nationernes tjeneste. Mikael Anderson fik dog ikke megen spilletid i Islands kampe, mens Peacock-Farrell heller ikke fik fuld tid – men mon ikke, de er topklar, når det går løs? De to, bliver i hvert fald vigtige for Röslers bestræbelser på at sikre et godt udgangspunkt forud for returopgøret den 11. april på Ceres Park.

Andre, der var afsted med landshold, er dog i en værre situation, da Tobias Bech blev sendt hjem fra U21 med en småskade og er tvivlsom til pokalsemifinalen. Duelund er ligeledes ude med sit dårlige baglår.

Nogle pladser, der er usikkerhed omkring er på den centrale midtbane, hvor Mads Emil Madsen, Nicolai Poulsen, Magnus Knudsen alle ser ud til efterhånden at være på 100 %, mens Brandhof måtte spare sig selv ved tirsdagens træning – dog meldes han klar til semifinalen. Der kan derfor komme rotation, da Brandhof og MEM indtil nu har været faste startere i 2024.

Nicolai Poulsen, AGF.
Foto: Matti Kronborg

I forsvaret er Mølgaard desværre fortsat ude med sin baglårdsskade, så Beijmo, Tingager og AJ starter nede bagved.

Status på FC Nordsjælland

Ligesom AGF er FC Nordsjælland havnet i en slags ingenmandsland i Superligaen, hvor “Tigrene” har otte point op til FCK på 3. pladsen.

Motivationen er derfor stor for at hente den tredje pokaltitel til den unge klub, der dog har døjet lidt med tingene i 2024.

Her er det blevet til uafgjort med Randers, en snæver 2-1 sejr over Hvidovre, en sejr over Silkeborg, et nederlag til FCK og en smal 3-2 sejr over Lyngby.

Nogle af dem, der skal være med til at få holdet ud af de spillemæssige problemer er Marcus Ingvartsen og Jeppe Tverskov, men det er netop meldt ud, at de til januar drager videre på nye eventyr. Begge spillere har således takket ja til et tilbud fra San Diego FC, der træder ind i den nordamerikanske MLS fra 2025-sæsonen, men de er nok alligevel motiverede for at nå at sætte deres aftryk på klubben med en pokal i deres sidste tid i klubben.

FCN har desuden haft 26 spillere i landsholdstjeneste i den seneste uge, hvor blandt andet Lucas Hey, Christian Rasmussen og Mads Hansen var med U21, mens Zidan Serdemir var med U19. De kommer dermed tilbage med friske øjne på tingene, og ligesom AGF vil de håbe, at den lille pause kan være et nyt afsæt for at tage skridt i den rigtige retning.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Der er ikke noget, der tyder på, at offensiven pludselig kommer til at trylle og lave magiske scener på Right to Dream Park, så vigtigt bliver det endnu en gang, at defensiven står stærkt med Tingager og AJ i topform. Og netop Tingager må så gerne tilføje en god indsats i forsvaret med et mål på hjørnespark, så De Hviie slipper fra Farum med et godt udgangspunkt.

Frederik Tingager header til bolden i kamp mod OB.
Foto: Kronborgfotos

FC Nordsjælland:

Som sædvanligt har FCN masser af truende fart at skyde afsted, og en mand som Ibrahim Osman kan blive farlig med sin acceleration og gode teknik. Derudover er Schjelderup og Ingvardtsen selvsagt farlige fyre, der skal tæmmes af AGF’ernes defensiv, hvis et godt resultat skal i hus.

Karantæner & skader

Karantæner:

AGF: Ingen.

FC Nordsjælland: Ingen.

Skader:

AGF: Kevin Yakob, Mikkel Duelund, Benjamin Hvidt, Michael Akoto, Tobias Mølgaard.

FC Nordsjælland: Ingen.

Bud på startopstillinger:

FCN (4-3-3): Hansen – Villadsen, Hansen, Nagalo, Frese – Tverskov, Svensson, Hansen – Schjelderup, Ingvartsen, Osman.

AGF (3-4-2-1): Peacock-Farrell – Jensen-Abbew, Tingager, Beijmo – Andersen, Madsen, Poulsen, Links – Anderson, Bech – Mortensen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.