FC Nordsjælland – AGF: Leverpostejsbold i rødvinsdistriktet


| Jonas Roulund |

Superligaen skulle genstartes med et eftermiddagsslag i Farum. En mulighed for begge mandskaber til at vise, hvilken vej pilen peger for det kommende Mesterskabsslutspil. Det blev dog aldrig en decideret sprudlende affære.

Et fortsat skadsplaget AGF-mandskab drog til Farum søndag eftermiddag for at vise, at man hører til i top seks.

Og hvad kunne man så forvente på den jævne kunstgræsbane i Nordsjælland? Kunne De Hviie udnytte hjemmeholdets slingrende formkurve, eller ville opgøret blive en opvisning fra de unge sjællændere?

Ikke rigtigt nogen af delene, skulle det vise sig…

Kampens forløb

Opgøret blev åbnet med Nordsjælland mest på bolden, mens AGF’erne lige skulle finde fodfæste på kunstgræsbanen.

Før man havde set sig om, fik hjemmeholdet desværre udnyttet deres gode start. Et indlæg blev sendt i feltet og headet på tværs. Efter en nærkamp endte bolden for fødderne af Martin Frese, som kanonerede bolden i nettet.

Et VAR-tjek reddede dog De Hviie, da målet blev underkendt for offside – puha, sikke en start…

Det var som om, at annulleringen ændrede kampgens gænge en anelse. AGF vågnede i hvert fald op til dåd, fik mere fat i kuglen, og det hele lysnede en smule – selvom nordsjællænderne nu stadig også havde masser af boldbesiddelse.

Kort før pause var vi så lige ved at være helt oppe at flyve – et lækkert frisparksforsøg fra varme Bech endte på overliggeren efter en stor redning af Eriksson i målet, og Poulsen var efterfølgende tæt på at kunne udnytte riposten, men det hele blev afværget, og så gik mandskaberne til pause med nul mål på tavlen.

2. halvleg

AGF-mandskabet kørte videre på Bech-energien fra 2. halvlegs start – mere boldbesiddelse, masser af indlæg og forsøg på at bryde igennem den nordsjællandske defensiv. Gift Links fik også afsluttet snært forbi efter 48 minutter. Positive takter.

Alligevel var det i flere omgange Jesper Hansen, der måtte levere store redninger, da hjemmeholdet forsøgte sig fra distancen med skarpe afslutninger fra både Frese og Schjelderup. 

Ellers begyndte kampen så småt at udvikle sig i en retning, hvor det lignede, at begge hold gik mere op i at undgå et nederlag frem for at jagte en sejr, og der var langt mellem regulære chancer i den sidste fjerdedel af opgøret.

Lidt fik vi dog at glæde os over, da Mads Emil Madsen entrerede grønsværen efter 82 minutters spil – et dejligt gensyn med en mand, der forhåbentligt kan bidrage til at binde AGF’erne spil bedre sammen i den kommende tid.

Det blev dog ikke i dag, at han fik sat sit præg på tingene, og således gik en kedelig affære til ende uden scoringer – en pointdeling, som begge mandskaber virkede ganske tilfredse med.

Hvad vi lærte

Medaljedrømmen lever. Ja, det er optimistisk, men AGF holder sig trods alt inde i kampen om de mere spændende pladser ved at undgå nederlag i dag, og Mesterskabsslutspillet kan derfor blive mere, end bare en tur på bagsædet, når vi når dertil. Der skal dog mere kvalitet til, hvis det skal lykkes at hente metal i 2024.

Kampfakta:

Spillested: Right to Dream Park, Idrætsvænget 2, 3520 Farum.

Tilskuertal: 

Resultat: 0-0

Gult kort: Jacob Andersen (AGF), Mohammed Diomande (FCN), Eric Kahl (AGF)

Opstillinger:

FCN (4-3-3): Eriksson– Villadsen (60: Hey), Hansen, Nagalo, Frese – Svensson, Tverskov, Diomande (60: Schjelderup) – Osman (87: Harder), Ingvartsen (35: Rasmussen), Nygren.
 
AGF (3-5-2): Hansen– Mølgaard, Tingager, Beijmo – Andersen (45: Kahl), Brandhof, Knudsen (82: Madsen), Poulsen, Links (90: Akoto) – Mortensen, Bech (75: Serra).
 
 

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.