Foto: Kronborgfotos

FC Midtjylland – AGF: Den ægte Bech sikrede et point


| Jonas Roulund |

Med transfervinduet vel overstået skulle AGF forsøge at lægge afstand til søndagens hjemmehold fra FC Midtjylland i den sene søndagskamp på MCH Arena.

Der var to nye navne på dagens trupliste, og der var vigtige point på spil, da FC Midtjylland tog imod AGF til det 58. opgør mellem mandskaberne.

Hedens drenge var uden Kristoffer Olsson, Sverrir Ingi Ingason og Henrik Dalsgaard, mens AGF til gengæld havde Links tilbage fra sin skade.

Samtidig kom midtjyderne lige fra en hård torsdagskamp mod Legia Warsawa, hvilket De Hviie skulle udnytte med friske ben og god energi.

AGF's stemningsskabende fans på udebane med pyroteknik.
Foto: Kronborgfotos

Kampens forløb

Da røgen efter lidt lækkert pyroteknik lettede, og kampen blev sat i gang inklusiv buhe-råb mod Mads Bech Sørensen, som valgte at droppe sin aftale med AGF på transfervinduets sidste dag, var det hjemmeholdet, der satte tryk på, og AGF, der forsvarede sig bravt med den nye konstellation – Mølgaard – Tingager – Akoto bagtil.

Lige så stille åd aarhusianerne sig dog ind i opgøret, og særligt Duelund viste sig frem med flotte dribleture og lige-ved-og-næsten-situationer.

Men ak. Efter 26 minutters spil var det alligevel FC Midtjylland, der bragte sig i front. Et satset udspil rettet mod Knudsen fra Bailey Peacock-Farrel ramte en midtjyde, der hurtigt sendte bolden videre til Cho, som derefter fandt debutanten Ola Brynhildsen. Han kunne bringe hjemmeholdet i front, mens AGF’erne græmmedes ved tanken om den store kikser.

AGF's nordirske keeper, Bailey Peacock-Farrell i aktion for AGF på Ceres Park.
Foto: Laura Hjørringgaard

Den resterende del af halvlegen blev desværre opad bakke for De Hviie, som havde svært ved at spille sig ud af midtjydernes pres. Trods hjemmeholdets spilovertag, så var det dog ikke fordi, Peacock-Farrell kom på overarbejde.

Men 1-0 til pause og meget at rette op på for Rösler ved taktiktavlen.

2. halvleg

Efter pausen blev spillerne mødt af et sublimt festfyrværkeri fra de medrejsende AGF-fans, der i bogstavelig forstand fyrede den af fra minut 45.

Imens fik vi Serra at se på banen i stedet for den ikke særligt velspillende Akoto. Nu skulle der skabes målchancer i en 4-4-2-formation!

Da klokken rundede 50 minutters spil var det tæt på at give gevinst. Mortensen hamrede en kanonkugle afsted med et tungt aftræk fra kanten af det midtjyske felt, men bolden gik desværre på overliggeren og fortsatte ud i spil.

Både Kahl og Poulsen fik også testet Lössl i FCM-målet, mens vi i den anden ende pludselig måtte holde vejret, da Brynhildsen blev sendt dybt og udplacerede Bailey efter en times spil. Heldigvis var den norske frontløber offside og fortsat 1-0 efter et VAR-tjek og 65 minutters fodbold på Heden.

Vi fik debut til Knoester med et kvarter igen, mens Bech afløste Duelund, og så måtte vi håbe, at der kunne komme lidt mere liv i offensiven mod slutningen. 

Med otte minutter tilbage af den ordinære spilletid kunne vi så endelig hoppe op af stolene i jubel. Et hjørnespark blev sendt tæt ind under mål. Lidt klumpspil. Mortensen pludselig med bolden for fødderne. Et lækkert indlæg – og så var det Tobias Bech, der kunne heade udligningen ind bag Jonas Lössl. 1-1 og en noget federe måde at slutte ugen på!

Med AGF-slagsangene rungende på MCH Arena gik kampen til ende, og det med et resultat, som begge mandskaber vel egentlig vil være nogenlunde tilfredse med efter en intens dyst i det midtjyske.

Hvad vi lærte

Akoto skal oppe sig. Det var ikke Michael Akotos store dag på kontoret, og da Mats Knoester blev bragt på banen mod kampens slutning leverede han en ganske stabil indsats, som muligvis allerede bringer ham op i hierarkiet til næste spillerunde. 

Kampfakta:

Spillested: MCH Arena, Kaj Zartows Vej 5, 7400 Herning.

Tilskuertal: 8.027

Resultat: 1-1

26: Ola Brynhildsen (FCM)

83: Tobias Bech (AGF)

Gult kort: Magnus Knudsen (AGF), Jonas Lössl (FCM), Thomas Thomasberg (FCM), Emiliano Martinez (FCM), Paulinho (FCM), Tobias Bech (AGF), Nicolai Poulsen (AGF).

Opstillinger:

FC Midtjylland (4-4-2): Lössl – Gabriel, Bech Sørensen, Juninho, Paulinho (85: Dyhr) – O. Sørensen, Rømer (76: Gigovic), Martinez, Simsir (68: Charles)– Brynhildsen (76: Djú), Cho (85: Osorio).

AGF (3-4-2-1): Peacock-Farrell – Mølgaard, Tingager, Akoto (45: Serra)– Beijmo (74: Knoester), Poulsen, Knudsen, Kahl – Duelund (74: Bech), Anderson (90+2: Links)– Mortensen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.