FC København – AGF optakt: Til kamp for logoet på trøjen


| Jonas Roulund |

Uha, det gjorde ondt, da FC Nordsjælland pryglede De Hviie i seneste spillerunde, og nu venter ligaens tredjeplads fra FCK i Parken. Ikke et nemt sted at skulle revanchere sig, men på den anden side har AGF’erne alt at vinde søndag aften.

Kampfakta: FC København – AGF

Spilletidspunkt: Søndag den 28. april kl. 18.00

Spillested: Parken, Per Henrik Lings Alle 2, 2100 København Ø.

Dommer: Sandi Putros (Linjedommere: Jesper Dahl og Jakob Mastrup).

VAR dommer: Jakob Alexander Sundberg (AVAR: Deniz Yurdakul).

Følg kampen her: X: @AGFFodbold samt på TV 3+

Hashtag: #fckagf #sldk #ksdh #ultratwitteragf

Seneste besøg på Sjælland blev lidt af en fadæse, da pokalfinalisterne fra AGF skulle forsøge at finde noget motivation frem til at levere en god præstation i Superligaen. Det lykkedes som bekendt ikke, og nu står de storsnudede københavnere klar 25 kilometer syd for Right to Dream Park til en kamp med lignende motivationsfaktorer i spil; AGF uden det store at spille for rent placeringsmæssigt med 38 point, mens FCK stadig er inde i kampen om guld, sølv og bronze med deres 49 point.

Kan De rigtige Hviie revanchere seneste spillerunde? Lysten til at vise sig præsentabelt frem bør i hvert fald lyse ud af øjnene denne gang.

AGF fans i Parken med flot tifo.
Foto: Kronborgfotos

Indbyrdes kampe

AGF skal rejse sig efter seneste spillerunde, men i det indbyrdes regnskab, er det faktisk FCK, der skal prøve at tage hævn.

I december hentede Poulsen, Tingager og co. nemlig en imponerende 1-2 sejr i Parken foran knap 25.000 tilskuere, og det er ikke noget, der sker så tid.

Faktisk har AGF kun vundet i Parken syv gange i 47 forsøg i Superligaens historie. To AGF-sejre i samme sæson over FCK er desuden ikke sket siden 19/20-sæsonen, så pilen peger i dén grad på favoritværdighed til hjemmeholdet.

I alt har mandskaberne dystet 89 gange i Superligaen, hvoraf det blot er blevet til 19 sejre, mens FCK har vundet 47. 26 kampe er endt uafgjort.

Hvis man er typen, der sammen med sine medfans gætter på resultatet inden kampstart, så skal man nok huske på, at holdene kun har spillet 0-0 i otte af de 89 indbyrdes kampe – så det borger jo for en målrig affære søndag aften.

Status på AGF

Efter en overraskende god præstation mod Brøndby kom det stærkt roterede AGF-mandskab pludselig i menneskehænder i Farum. Bum, bum… og bum, bummelum – 7-2, et hak i selvtilliden og et hak i kisten til dem, der måtte have troet på, at AGF kunne holde sig lidt inde i kampen om bronzemedaljer.

Til gengæld kom Mortensen på tavlen to gange, og man undgik skader – og så er der da noget at spille for i de kommende to kampe: Revanchen!

Det er nu, spillerne skal rykke sammen i bussen og vise, at FCN-præstationen var en engangsforestilling. Det er nu, vi skal se holdet med brystet fremme. Det er nu, der skal skabes momentum frem mod pokalfinalen.

At det så skal ske uden en skadet Mølgaard, Beijmo og Kevin Yakob, gør så bare opgaven lidt udfordrende. Poulsen fortæller selv til KSDH.dk, at han nok er med i truppen til søndagens kamp, men om han kommer i spil er stadig tvivlsomt, da han kun lavede individuelle øvelser til torsdagens træning. Frederik Brandhof og Jonas Jensen-Abbew ser bedre ud og har deltaget i de fleste øvelser til ugens træninger uden dog at være på 100 %. Brandhof fortæller til KSDH.dk, at han forventer at være en del af kamptruppen søndag. Der er stadig et stort spørgsmålstegn ud for Tobias Bech.

Tobias Bech i kamp for AGF.
Foto: Matti Kronborg

Når man ser på kampene i mesterskabsspillet, så er det ikke pæn læsning. To uafgjorte og to nederlag leder op til søndagens kamp mod medaljekandidaterne fra Østerbro, og Rösler skal forsøge at finde balancen mellem at undgå skader og at opbygge selvtillid. Han har bare ikke så mange legoklodser at bygge sin borg med, og man må derfor forvente en startellever a la den, vi så mod FCN, selvom det ikke gik specielt godt. Og så må fokus være på at stå godt i organisationen, så forvent et defensivt udgangspunkt i Parken.

Spillerne taler selv om, at man vil gøre Superligaen ære ved at stille op med ordentlige præstationer, der kan give et rygstød frem til pokalfinalen. Det skal vi gerne se søndag aften.

Status på FC København

Det er ikke den stærkeste udgave af FCK, vi ser for tiden – og det skal vi nok være glade for.

De seneste 10 kampe har budt på fem sejre, fire nederlag og en enkelt uafgjort, og i mesterskabsspillet er det blot blevet til en enkelt sejr indtil videre.

Den kom så i seneste spillerunde, hvor SIF blev slået 2-0 på mål af Dennis Vavro og Jordan Larsson, og man kan frygte, at københavnerne vil køre videre på det momentum mod AGF for at give sig selv de bedste muligheder for at indhente FCM og BIF.

I FCK-podcasten Kvart i Bold, beretter værterne om bedre humør end længe på træningsbanen, og der er ingen tvivl om, at københavnerne vil prøve at gøre det til en teknisk præget kamp, hvor de er spilstyrende, og de små kombinationer skal lykkes. Det bliver så udeholdets opgave at bryde rytmen med fysik, intensitet og en masse dødbolde.

Desværre for AGF er Magnus Mattsson og Rasmus Falk tilbage på fuldt blus efter skadespauser, mens Andreas Cornelius også er klar til at starte søndag aften.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Patrick Mortensen får en nøglerolle som indpisker, lederfigur og – forhåbentligt – målscorer.

Den 34-årige Superligatopscorer er for alvor tilbage nu med 12 ligamål i indeværende sæson. Han har det da også ganske udmærket mod FCK, som han har scoret syv gange mod i sin AGF-tid. Fem af de mål er lavet i Parken. Anføreren står bag de seneste tre AGF-scoringer i ligaen, og det er faktisk kun Bundu og Diks, der har haft en bedre stime for De Hviie gennem de seneste 10 år. De kom op på fire i træk i henholdsvis 2019 og 2021. Lad bare Mortensen udligne dem.

Mål-Mortensen i jubel.
(Foto: Kronborgfotos)

FC København: 

Mortensen er skarp, men det er københavnernes Elias Achouri også. 11 assists har tuneseren leveret i sæsonen, og vi får en nøgleduel mellem ham og Akoto, når hjemmeholdets venstrekant kommer buldrende.

Karantæner og skader

Karantæner:

FC København: Ingen. (Karantænefare: Rasmus Falk, Christian Sørensen og Elias Jelert).

AGF: Ingen. (Karantænefare: Gift Links, Frederik Brandhof, Mikael Anderson, Tobias Bech og Eric Kahl).

Skader

FC København: David Khocholava, Theo Sander, Nicolai Boilesen.

AGF: Kevin Yakob, Tobias Mølgaard, Felix Beijmo, Frederik Brandhof (Tvivlsom), Tobias Bech (Tvivlsom), Nicolai Poulsen (Tvivlsom), Jonas Jensen-Abbew (Tvivlsom).

Bud på startopstillinger

FCK: (4-3-3): Grabara – Ankersen, Vavro, Diks, Sørensen – Lerager, Falk, Elyounoussi – Larsson, Cornelius, Achouri.

AGF (3-4-2-1): Peacock-Farrell – Akoto, Tingager, Knoester – Kahl, Knudsen, Madsen, Links – Duelund, Anderson – Mortensen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.