Foto: Kronborgfotos

FC København – AGF: Dødboldsdynamit og Polle-show i Parken


| Jonas Roulund |

Superligaåret 2023 skulle afsluttes på den største scene herhjemme – nemlig i Parken, hvor Champions League-deltagerne tog imod De Hviie til et brag af en kamp.

Den frosne nationalarena dannede rammerne om det 88. Superligaopgør mellem AGF og FCK, og der var – som altid – både vigtige point og masser af æresfølelse på spil.

Kunne man gå ind til de kommende pokalkampe med medvind i sejlene? Kunne FCK overhovedet motivere sig til at spille i den hjemlige liga igen? Hvordan skulle det sidste mærkat for Superligaåret se ud? Svarene blæste i vinden om kap med snefnuggene, indtil Sandi Putros fløjtede opgøret i gang søndag aften.

AGF-fans i Parken med tifo.
Foto: Kronborgfotos

Kampens forløb

Knudsen havde overfor KSDH.dk i ugen op til opgøret meldt sig helt klar igen oven på sit slag mod FCN, men mere overraskende var det, at både Bailey Peacock-Farrell og Mikael Anderson også var at finde på bænken til dagens storkamp.

Ingen af de tre fik dog en hovedrolle i kampens indledning, hvor de første ti minutter udviklede sig til lidt af et Polle-show!

Efter ganske få sekunder modtog arbejdsmaskinen med 6-tallet på ryggen et gult kort for et højt løftet ben, der ramte Cornelius i nakken, og efter otte minutter var det så en scoring fra Poulsens støvle, der satte gang i festen!

Et fremragende hjørnespark fra Gift Links blev sendt ind i feltet, hvor Brandhof først forsøgte at mosle bolden over stregen. I det lille felt dukkede den skaldede AGF-hævner så frem med vanlig pondus og fik nettet til at blafre! En fantastisk – og overraskende – føring til AGF!

Nicolai Poulsen glider på knæene efter scoring.
Foto: Kronborgfotos

Og så blev kampbilledet mere som forventet – FCK på bolden, og AGF i disciplineret organisation på egen banehalvdel.

Men altså… det handler jo om at score mål, og det var noget, AGF kunne i dag!

Efter godt en halv time fik udeholdet endelig lidt fat i bolden igen, hvilket udløste et hjørnespark. Det sendte Links igen ind i det farlige område, og så var det enorme Tingager, som steg til vejrs og stangede kuglen uimodståeligt i mål! 2-0 til AGF! What a night!

Frederik Tingager header og scorer mod FCK.
Foto: Kronborgfotos

Achouri fik næste store chance, da Jelert på flot vis brød igennem i AGF’s venstreside og serverede bolden for tuneseren, der heldigvis sendte kuglen over mål fra otte meters afstand.

Elyounoussi nåede også frem til en afslutning efter et par vævre driblinger i AGF-feltet, men bolden trillede snert forbi Hansens stolpe, og få minutter senere var det Roony Bardghji, der leverede en sukkerbold til en helt fri Achouri ved bagstolpen, men endnu en gang kunne AGF’erne ånde lettede op, da afslutningen gik forbi mål – og SÅ kunne mandskaberne gå til pause med en smuk 2-0 føring til AGF.

2. halvleg

AGF-missionen var tydelig fra første fløjt efter pausen – der skulle forsvares med brystet fremme, og så skulle Bech, Mortensen og co. være klar til at styrte afsted i omstillinger, når muligheden bød sig.

Og man må sige, at Champions League-deltagerne satte tryk på. Efter 57 minutter gav det så også gevinst for hjemmeholdet.

Hurtige kombinationer førte til en Oskarsson-afslutning, som Hansen ikke kunne holde, og så fulgte Achouri op og prikkede riposten i mål. 1-2 med en halv time igen.

Kort efter svarede AGF igen – desværre uden det ultimative resultat. Et frispark blev sendt ind i potten på kaptajn Mortensen, som headede på overliggeren – riposten blev samlet op af Bech, som fik sit skud blokeret. Uha, dødboldene virkede som et aldeles farligt våben denne søndag.

Dødbolde er dog også noget FCK kan finde ud af. Cornelius fik et hjørnesparksindlæg sendt videre mod målstregen med pandebrasken efter 62 minutters spil, men her var Hansen på pletten. Kort efter kom den store angriber til endnu en stor chance på oplæg fra Achouri, men denne gang gik bolden over mål. Sikke en begivenhedsrig omgang!

Frisk blod kom ind – Anderson, Andersen og Serrra – og så skulle der lidt mere kontrol over tingene.

Mikael Anderson med fokuseret blik.
Foto: Matti Kronborg

Men ro på kom der nu ikke – 67 minutter spillet: Jelert til Cornelius – på tværs til Achouri – stor Hansen-redning – ripost til Oskarsson – over mål fra to meters afstand! Pulsen kunne føles…

Der kom også afslutninger fra Ankersen, Diks og Falk, inden Lukas Lerager på oplæg fra en storspillende Cornelius fik sendt bolden ind bag Hansen. 2-2… eller hvad?

VAR til undsætning – offside på målscoren, og så var der blot seks minutters overtid, der skulle klares for de hårdt prøvede AGF’ere.

Det var måske mere held end forstand, men missionen lykkedes! Tre point blev hentet med hjem til Aarhus – fjerdepladsen blev indtaget, og FCK er nu blot fem point foran AGF i tabellen.

Hvad vi lærte

Stimerne fortsætter! AGF har ikke tabt siden 1. oktober, og FCK har ikke vundet siden 5. november. Stimerne fortsætter dermed, og AGF kan nu for alvor skimte de sjove placeringer i ligaen!

AGF har læst på lektien. Det gælder om at kende sin besøgelsestid, sine stærke- og svage sider, og sine med- og modspillere. Disciplinen “God forberedelse” mestrer De Hviie for tiden, og man må tage hatten af for Röslers evne til at lægge en succesfuld gameplan! Boldbesiddelsen lød på 29 % ved pausen, men det var AGF, der brugte tiden med bolden bedst. 

Kampfakta:

Spillested: Parken, Per Henriks Lings Alle 2, 2100 København Ø.

Resultat: 1-2

8: Nicolai Poulsen (AGF)

33: Frederik Tingager (AGF)

58: Elias Achouri (FCK)

Gult kort: Nicolai Poulsen (AGF), Eric Kahl (AGF), Nicolai Boilesen (FCK), Christian Sørensen (FCK), Frederik Brandhof (AGF),

Opstillinger:

FCK (4-3-3): Grabara – Jelert, Vavro (24: Boilesen), Diks, Sørensen (64: Ankersen) – Elyounoussi (79: Claesson), Falk, Lerager – Bardghji (45: Oskarsson), Cornelius, Achouri
AGF (3-5-2): Hansen – Mølgaard, Tingager, Beijmo – Kahl (66: Andersen), Knudsen (66: Anderson), Poulsen (73: Madsen), Brandhof, Links (73: Anker) – Bech (66: Serra), Mortensen.
 

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.