Foto: Kronborgfotos

Duin: Jeg elsker den her by!


| Jonas Roulund |

Jelle Duin er ikke en mand, vi har set meget til i denne sæson. Alligevel er det ham, vi alle kommer til at huske tilbage på, når vi snakker bronzesæsonen 22/23. Han glæder sig over at have sat sit mærke på AGF’s historie.

Jelle Duin kom til Aarhus og AGF på en lejeaftale fra AZ Alkmaar inden denne sæson. Han skulle skabe yderligere konkurrence om angrebspositionerne hos De Hviie, men længe lignede det ikke, at han ville komme til at få en betydende rolle i AGF. Men så mødte AGF Brøndby en søndag aften i juni, og så blev historien i den grad skrevet om.

Duin blev skiftet ind med 20 minutter tilbage – sendte to mål ind bag Hermansen og fremtvang et rødt kort til modstanderne og et straffespark, som Mortensen kunne eksekvere. Wauw, Jelle, hvad har du selv at sige til sådan en tur?

– Det var fuldstændig fantastisk. Faktisk var målet min første berøring, og man kunne mærke, at hele stadion begyndte at tro igen. Så kommer mit skud – straffespark – og hele stadion stod bag os. Og der kom så meget tro på tingene. Det var bare vildt, sagde Jelle Duin, da vi talte med ham efter kampen.

Han har spillet 18 kampe og scoret fire mål for De Hviie i denne sæson, men lejekontrakten står til at udløbe 30. juni, så hvad skal der nu ske?

– Hvis dette bliver min sidste kamp, så er det fedt at gøre det på den her måde. Men jeg gjorde det selvfølgelig ikke alene. Det var en stor holdindsats. Jeg er bare så glad, og så må vi se, hvad der sker, siger Duin.

Jeg elsker den her by

Duin er stolt over at have sat sit præg på AGF og på Aarhus, og det kommer efter en sæson fyldt med skader og modgang for den 24-årige hollænder.

– Det har været en hård sæson for mig personligt. Jeg blev skadet, kom tilbage, blev skadet igen, og så slutter det på denne måde. Det er fantastisk. Vi er som brødre, og jeg elsker den her by og den her klub, siger angriberen, der lyser af lykke:

– Det er fedt at bringe europæisk fodbold til byen igen. Særligt efter den sæson, klubben havde sidste sæson, fortæller Duin, som altså har kontraktudløb 30. juni.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.