Foto: Kronborgfotos

Duelund er tilbage: Har en helt anden følelse i kroppen


| Jonas Roulund |

Mikkel Duelund undergik i efteråret 2023 en operation, der skulle gøre det af med de evindelige smerter, han oplevede i anklen. Nu er han tilbage, og det er med en helt anden fornemmelse i kroppen end tidligere.

26-årige Mikkel Duelund har været hårdt forfulgt af skader gennem sin fodboldkarriere, og tiden i Aarhus har desværre ikke været anderledes.

Siden ankomsten i januar 2023 har han spillet 24 kampe for De Hviie, mens smerter har været en fast del af hverdagen for aarhusianeren.

En følgeskade af et dobbelt ankelbrud, som han fik i en kamp for Dynamo Kiev blev nemlig ved med at drille, og i slutningen af september 2023 valgte han og klubben derfor, at Duelund skulle undergå en operation for at komme smerterne i anklen til livs.

Mikkel Duelund spiller kamp i regnvejr.
Foto: Kronborgfotos

Nu er han endelig retur – har fået spilletid i årets første kampe – og i søndags blev han endda helt i Aarhus, da han sikrede et point – og top seks – til AGF i de døende minutter mod OB med sin flotte scoring.

– Det var et et vigtigt point, og det er dejligt at komme tilbage efter at have været skadet i mange måneder. Det var ikke fedt at være involveret i FCM’s mål i sidste uge, så det var dejligt at kunne score i dag, fortæller Duelund, som kan mærke, at operationen var godt givet ud.

– Jeg har en helt anden følelse i kroppen, end jeg har haft, siden jeg kom til AGF. Jeg har stadig lidt kampform, der mangler, men sådan en oplevelse som mod OB, er jo noget af det, der hjælper på at genfinde topniveauet, fortæller midtbanespilleren.

Mikkel Duelund i AGF-trøje med sorte handsker.
Mikkel Duelund (Foto: Matti Kronborg)

Modtog hadbeskeder efter FCM-kampen

Cheftræner, Uwe Rösler fortalte efter søndagens kamp, at Duelund havde modtaget hadbeskeder efter FC Midtjylland-kampen, og at det derfor var ekstra dejligt at se ham score på Ceres Park mod OB.

Det varmede også, med den positive velkomst spillerne fik under opvarmningen.

– Først og fremmest er jeg virkelig glad på hans vegne, og jeg vil gerne takke vores loyale tilhængere for måden, de bød Duelund velkommen i opvarmningen. Jeg tror, at det var meget vigtigt for ham at få så god en opvarmning og modtagelse af vores fans, siger Rösler.

Uwe Rösler i sort jakke på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Duelunds sene scoring mod OB bringer AGF op på 30 point med to kampe tilbage af Grundspillet. Viborg indtager 7. pladsen med 23 point, og sæsonens første delmål om at ende i top 6 er dermed nået.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.