Foto: Matti Kronborg

Dommerudvalget beklager: To straffesparksfejl i AGF vs Silkeborg


| Thomas Vedel |

Alle på Ceres Park kunne se det. Straffesparket på Duelund som aldrig blev dømt. Nu kryber dommerudvalget igen, igen til korset og indrømmer graverende og kampafgørende dommerfejl i en Superliga-kamp.

Sæsonen var end ikke én kamp gammel, før dommerne og VAR i fællesskab havde kvajet sig. Hvidovre IF blev på det groveste frarøvet et straffespark på MCH Arena i Herning, da FCM vandt sæsonpremieren med 1-0. Dagen derpå var dommerudvalget ude med en undskyldning til Hvidovre IF og forsikrede om, at det var en fejl man ville strække sig langt for ikke skulle gentage sig i fremtiden.

“Situationen blev tjekket igennem, men for hurtigt og med utilstrækkelig kvalitet. Hvidovre IF er blevet kontaktet med en dyb beklagelse fra alle involverede, som vil gøre alt for at undgå lignende fejl i fremtiden” lød det fra DBU’s Dommerudvalg.

Trods forsikringen til Hvidovre om, at man ville gøre alt for at undgå lignende fejl i fremtiden, var den dog helt galt igen i søndags; nemlig i opgøret på Ceres Park mellem AGF og Silkeborg. Først blev AGF snydt for et klokkeklart straffespark begået mod Mikkel Duelund, og sidenhen blev De Hviie tildelt et straffe for hands, som nok ikke skulle være dømt.

Det konkluderer DBU Elitedommer i dag på deres Facebook-side:

“I det 83. minut opstår en situation, hvor en AGF-spiller modtager en bold i feltet, men efterfølgende bliver tacklet af en Silkeborg IF-spiller. Kampens dommer, Jens Maae, vurderer i momentet, at Silkeborg IF-spilleren er først på bolden, hvilket medfører at han ikke dømmer straffespark. DBU’s dommervalideringsgruppe har vurderet situationen og konstateret, at der er tale om en forseelse til straffespark da det ved nærmere eftersyn er AGF-spilleren, der er først på bolden. Desuden er vurderingen, at VAR burde anbefale et on-field review og lade dommeren gense situationen. Ingen af delene skete, hvilket desværre er en fejl.”

I samme konklusion fastslår dommerudvalget, at der aldrig skulle være dømt straffespark til AGF i det 97. spilleminut:

“I det 97. minut opstår der en situation, hvor en AGF-spiller modtager en bold i feltet og sparker på mål. Sparket bliver efterfølgende blokeret af en Silkeborg IF-spiller, hvoraf bolden rammer spillerens arm. Kampens dommer skønner i momentet, at forseelsen ikke er til straffespark. Situationen bliver dog tjekket igennem af VAR-vognen, der anbefaler et on-field review. I VAR-vognens gengivelse til dommer, Jens Maae, bliver der desværre ikke lagt vægt på, at bolden først rammer Silkeborg IF-spillerens ben og derefter ryger op på armen, hvorfor der ikke burde dømmes straffespark i henhold til de nye hands-regler om deflection.”

Kampens dommer, Jens Maae, beklager naturligvis også fejlene:

“Vi er selvfølgelig ærgerlige over disse situationer, og den indflydelse de har på kampen. Vi har gennemgået dem flere gange nu med henblik på fremtidig udvikling. Vi, som dommerteam, har ikke gjort andet, siden vi fløjtede af end at prøvet at optimere os og har haft løbende dialog for at undgå fremtidige fejl”.

Dommerudvalget runder opslaget på Facebook af med en forsikring om, at man vil gøre alt for at undgå at fejlene sker igen.

Se opslaget fra DBU Elitedommer her:

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.