(Foto: Kronborgfotos)

Det hviie landsholdsoverblik: Unge gutter med mål og sejre


| Jonas Roulund |

AGF’erne er ikke repræsenteret på det haltende danske A-landshold, men der er alligevel mange, der har været i aktion i de seneste dage. Her er overblik over de hviie landsholdspræstationer.

Danmark slog både San Marino og Finland i denne landskampspause, men det var uden AGF’ere i landsholdstrøjen.

Til gengæld er der masser af AGF’ere på ungdomslandsholdene, og så har både Anderson og Peacock-Farrell også været i aktion.

Bailey Peacock-Farrell for AGF på Ceres Park.
Foto: Matti Kronborg

Talenter med blandet succes

På ungdomslandsholdene var AGF repræsenteret på både U17, U18, U19 og U21-landsholdene.

Rasmus Düring kom på tavlen, da han scorede til 2-0 mod Tyskland, mens han også fik spilletid i 3-1-nederlaget til Italien. Frej Elkjær Andersen var desuden med i kampen mod Tyskland. I går blev det så til en 2-1 sejr over Israel. Alle kampe var venskabskampe.

Hos U18 var Mikkel Kristensen i aktion. Her blev Sverige besejret 3–1, inden Norge ventede i går. Her sad Kristensen desværre på bænken i et medrivende 3-3 opgør.

Nyankomne Julius Beck har også allerede været væk fra Aarhus igen. Han var nemlig anfører for U19-landsholdet, som vandt 1-0 over Polen, mens han blot fik de sidste 25 minutter mod Norge. Her tabte landsholdet 2-1. Adam Daghim var desuden med i begge disse kampe.

Julius Beck i AGF-trøje.
Foto: AGF.dk

Og sidst, men ikke mindst på U-niveau, så fik vi Tobias Bech efterudtaget til U21-landsholdet. Han blev skiftet ind med et kvarter igen mod Slovakiet, som desværre vandt kampen 2-0.

Internationale stjerner i aktion

Mikael Anderson og Bailey Peacock-Farrell er AGF’s internationale bidrag til denne landskampspause, og de har begge fået rigeligt med spilletid.

For Nordirland spillede Peacock-Farrell begge kvalifikationskampene i samme gruppe som Danmark. Det var dog ikke den store succes, da Bailey gik fra banen med to nederlag – 4-2 mod Slovenien og 1-0 mod Kasakhstan.

Bailey Peacock-Farrell på vej på banen i sin debut for AGF på Ceres Park.
Foto: Matti Kronborg

Så var der lidt mere at glæde sig over for Mikael Anderson, som også er i gang med EM-kvalifikationen. Han optræder som bekendt for Island, og de lagde ud med at tabe 3-1 til Luxembourg. Her fik Anderson dog kun de sidste ti minutter på banen. Det skuffende resultat blev dog fulgt op med en 1-0 sejr over Bosnien-Hercegovina, hvor AGF’eren startede inde. Jon Dagur Thorsteinsson, som i dag tørner ud for Oud-Heverlee Leuven på klubniveau var også med Island på tur, og han erstattede Anderson med et kvarter igen af sidstnævnte opgør.

Nu vender spillerne retur til Fredensvang for at forberede sig på Superligaens genstart på søndag, hvor Brøndby IF venter.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.