Foto: Laura Hjørringgard.

Dagens træningsobservationer: Fokus på forsvarsmekanismer


| Jonas Roulund |

AGF-truppen havde fuldt fokus på forsvaret til dagens træningssession på Fredensvang, hvor Tingager og Mølgaard dominerede.

En kampfri uge benyttes til at lave fokustræninger. Rösler har således delt ugens sessioner op i angrebs- forsvars- og dødboldstræninger, der skal medvirke til at få skovlen under hestene fra Kronjylland. ‘

Hvornår: Fredag den 27. oktober kl. 11.00-12:30.

Hvor: Fredensvang, Bane 1 og 2, Terp Skovvej 16-20, 8260 Viby.

Træningens forløb

Den sædvanlige målmandstrio indfandt sig først på Fredensvangs grønsvær – Hutters, Hansen og Peacock-Farrell driblede således ud til let opvarmning i den stille regn anført af målmandstræner Nikolai Pold.

Resten af truppen fulgte op med opvarmning – løbeøvelser og pasninger, inden dagens hovedfokus viste sig.

Truppen blev nemlig opdelt i offensive og defensive spillere, og mens den angribende flok gik over og lavede skudøvelser på Jonathan Hutters, så koncentrerede Uwe Rösler og Dave Reddington deres energi om den defensive halvdel.

I forsvarsøvelsen blev der trænet igangsætninger og presspil, og Hansen og Peacock-Farrell skiftedes til at stå klar med bolde og efterfølgende redninger i målet.

Jesper Hansen (Foto: AGF.dk)

– NO! Don’t miss this pass, udbrød Rösler med vanligt engagement, hvis en upræcis aflevering gled fra de angribende spillere – selvom der var tale om en slags skabelonøvelse, skulle folk holdes på dupperne.

Det var godt at se de unge folk Luka Callø og Marco Olsson Valdes brænde energi af med stort gå-på-mod og fin boldomgang – dog uden at blive farlige overfor en storspillende Tingager, som konstant var i dialog med sine medforsvarer og målmand.

Herefter fulgte en lang 11 mod 11-session med fuldt fokus på positionering – alle spillere skal vide præcis, hvad de skal gøre, når bolden er bestemte steder på banen, og derfor fik vi undervejs en “Uwe Classic” at se, hvor han tog bolden i hænderne og brølende løb rundt på banen, mens spillerne skulle positionere sig efter hans løbemønstre.

Uwe Rösler styrer slagets gang til træning på Fredensvang
Foto: KSDH.dk

Mens Jesper Hansen og en assistent fik en lille snak om, hvor meget de glædede sig til at komme ind i saunaen, så kunne man se Tingager og Mølgaard stjæle showet i denne øvelse.

Det var nemlig oftest dem, der gang på gang kom i vejen for det angribende hold og hurtigt fik spillet bolden videre.

Ellers var en varm Janni Serra værd at bemærke denne kolde efterårsdag. Han viste i flere tilfælde målnæse med skarpe afslutninger og fin fornemmelse for mål.

Janni Serra i kamp i den silende regn i Aarhus.
Foto: Matti Kronborg

Men målene – dem er der altså først fokus på i morgen. I dag kunne vi glæde os over at se en velfungerende, højt kommunikerende defensiv, der ikke gav meget væk.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.