Skip to main content


Foto: Laura Hjørringgaard

Dagens træningsobservationer: Decimeret trup gør klar til tyskertur


| Jonas Roulund |

En decimeret Superligatrup afviklede en sidste træning på et regnvådt Fredensvang inden morgendagens testkamp mod KSV Holstein.

Landskampspausen skal blandt andet bruges på en testkamp mod 2. Bundesligaholdet KSV Holstein. Spillerne kunne derfor se frem til en lun bustur efter dagens regnvåde, taktisk prægede træning.

Hvornår: Onsdag den 11. oktober kl. 12.00-13:00.

Hvor: Fredensvang, Bane 1 og 2, Terp Skovvej 16-20, 8260 Viby.

Fraværende spillere: Mads Emil Madsen, Mikkel Duelund, Kevin Yakob, Bailey Peacock-Farrell, Mikael Anderson og Julius Beck.

Benjamin Hvidt og Mats Knoester fyrede den af i fitnesslokalet, mens Mads Emil Madsen, Yakob og Duelund holdes ude af deres respektive skader. Bailey Peacock-Farrell, Mikael Anderson og Julius Beck er på landsholdstjeneste.

Træningens forløb

Både ungdomsspillere og seniorer er i disse dage i landsholdstjeneste, og der var derfor tale om en mindre spillergruppe, end vi er vant til at se til dagens træning.

Her hoppede Hutters og Hansen først ud under den dryppende oktoberhimmel, mens Tobias Anker og Michael Akoto trænede for sig selv med en fysisk træner.

Begge forsvarsspillere så ganske fit ud og ligner to gutter, der vil være klar til at genindtræde i kamptruppen efter landsholdspausen.

Mats Knoester havde fået lov at blive inden døre, og han nød varmen i fitnesslokalet sammen med Benjamin Hvidt.

Mats Knoester varmer op, forud for sin debut mod FC Midtjylland d. 3. september 2023.
Foto: Matti Kronborg

På grønsværen blev opvarmningen overstået, hvorefter et intenst intervalspil tog fart.

Her var der masser af lyd, afslutninger og mål på menuen på den minimerede bane, og vi fik både flere gode Hansen- og Hutters-redninger at se undervejs.

Regnen tog til, men spillerne blev ikke skånet, og en række skabelonøvelser på fuld bane blev afviklet på Bane 1.

Her måtte Felix Beijmo indtræde som venstre stopper, da både Akoto, Anker og Knoester altså stod boldtræningen over i dag.

Felix Beijmo poserer for kameraet med AGF's træningsanslæg Fredensvang i baggrunden.
Felix Beijmo efter træning på Fredensvang (Foto: Valdemar Jarl Andreasen)

Der blev trænet opspil i en 11 mod ni-opsætning, hvor Serra indtog toppen i A-kæden, mens Andersen og Sauer også bidrog på det angribende 11-mandshold med sædvanlig god energi, gå-på-mod og boldomgang.

Uwe stjal mere og mere fokus under øvelsen – konstant i bevægelse og kommenterende på hver enkelt lille aktion.

Spillet blev derfor præget af en række spilstop, hvor tyskeren gennemgik spillernes ageren.

En spøjs sekvens udspillede sig, da cheftræneren pludselig tog bolden i hænderne og begyndte at løbe rundt på banen – her skulle hele holdet reagere med korrekte løbemønstre og pres, alt efter hvor den højtråbende Uwe trissede hen.

Uwe Rösler styrer slagets gang til træning på Fredensvang
Foto: KSDH.dk

Træningen blev afsluttet med en række dødboldsøvelser med Gift Links som den udførende part.

Det var dog primært indløb og forsvar, der var fokus på – her cirklede samtlige trænere – fem styks – om forsvars/angrebslinjen, og David Reddington var inde over med en række dessiner til spillerne. Detaljernes mand.

Herefter måtte spillerne endelig løbe i tørvejr. I aften venter en overnatning på hotel, og så er KSV Holstein klar til kamp kl. 12 i morgen.

Dagens træningstanker

En typisk “landskampspause-træning”, hvor man har tiden til at dykke lidt ned i skabeloner og dødboldstaktik, som man normalt ikke har så meget tid til i løbet af en kampuge.

Det bliver interessant at se Jacob Andersen og Mathias Sauer fra start i morgen. Deres udvikling kører derudad, ser det ud til.

Mathias Sauer løber på banen.
Foto: Kronborgfotos

Samtidig er Janni Serras første scoring måske startskuddet til en god tid for tyskeren, som så ganske selvtillidsfuld ud i dag, så lad os håbe, at han kan bygge på herfra.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle