Foto: KSDH.dk

Dagens træningsobservationer: Anker og Akoto i fokus


| Jonas Roulund |

Den sidste åbne træning inden Lyngby-kampen blev afviklet under den lune sommersol uden en række profiler på græs. Her får du dagens observationer fra træningen på Fredensvang.

Solen bagte, og der var god intensitet på dagens træning, hvor man måtte kigge langt efter folk som Mortensen og TK, mens vi til gengæld fik lidt interessante signaler at se fra trænerstaben.

Hvornår: Torsdag den 24. august kl. 11.00-12:30.

Hvor: Bane 1 + 2 på Fredensvang.

Fraværende spillere: Mads Emil Madsen, Thomas T. Kristensen, Patrick Mortensen, Jonathan Hutters, Benjamin Hvidt og Kevin Yakob.

Kevin Yakob er stadig langt fra at kunne vende tilbage til træningen, grundet sin korsbåndsskade. Benjamin Hvidt er også ude på ubestemt tid. Gift Links og Frederik Brandhof er på vej tilbage fra småskader og trænede for sig selv med den fysiske træner. TK, Hutters og Mortensen brugte dagen i fitness, mens Mads Emil Madsen ikke var til at se i dag.

Træningens forløb

Træningen blev startet en anelse anderledes end normalt. Vi er vant til at se målmandsgruppen gå ud i samlet flok og varme op, men i dag var Hutters i fitness, mens Jesper Hansen blot havde selskab af U19-keeperen Asker Hemmer-Hansen og målmandstræner Pold. 

Bailey Peacock-Farrell fik lov at starte træningen med fødderne i selskab med resten af truppen, som efter en let opvarmning begav de sig ud i to firkanter, hvor der blev spillet possession-spil med et undertalshold i midten. 

Bailey Peacock-Farrell (Foto: AGF.dk)

Gift Links og Frederik Brandhof trænede sammen ved siden af, hvor de i selskab med den fysiske træner lavede småøvelser og let løb under den dejlige blå himmel.

Peacock-Farrell luntede roligt ind i omklædningen, og så blev en opspilsøvelse igangsat, hvor Anker – i TK’s fravær – agerede venstre stopper, mens der også blev afprøvet en konstellation med Akoto på højre stopper, Tingager i midten og Mølgaard på venstre. 

– Faster, faster, lød det ofte, når Anker fik bolden, og det virker måske til, at vores store stopper fortsat har lidt tempo at arbejde med, før han for alvor kan blive et aktiv.

Opspilsøvelsen havde et klart fokus i forhold til at flytte bolden hurtigt, få den ud til wingbacks, der kunne smide flade indlæg ind til et velfyldt felt. 

– Detail, detail. It’s not sharp enough, råbte Rösler et par gange med fokus på, at afleveringer, dybdebolde og indlæg skulle ligge millimeterpræcist, selvom tingene blev afviklet i højt tempo.

Stig Inge Bjørnebye luntede herefter ud og fik sig en snak med målmandstræner Pold, mens den sidste del af træningen gik sin gang med den klassiske 11 mod 11-kamp.

Stig Inge Bjørnebye (Foto: Matti Kronborg)

Her fik vi en klar A- og B-kæde at se med Hansen, Tingager, Mølgaard, Anker, Poulsen, Knudsen, Kahl, Beijmo, Duelund, Anderson og Serra på det ene hold. Dog blev der skiftet undervejs, og her fik vi blandt andet Daghim på venstre wingback, mens Bech og Duelund også byttede. Derudover så vi igen forsvarskonstellationen skifte fra Mølgaard – Tingager – Anker til Akoto – Tingager – Mølgaard. Umiddelbart et signal om, at konkurrencen mellem Anker og Akoto er tæt.

Dagens træningstanker

Med TK og Mortensens fravær i dag fik Serra og Anker/Akoto chancen for at vise sig frem, og det gjorde de ganske fornuftigt. Der var i hvert fald rigeligt med ros til Serra undervejs. Til gengæld virkede Anker en smule langsom i betrækket, og det tyder på, at Rösler overvejer at spille med Mølgaard i venstresiden, hvis TK skulle være ukampdygtig. Dog tyder det ikke på, at hverken Mortensen eller TK vil være fraværende på søndag.

Samtidig fik vi et signal fra trænerstaben i forhold til Adam Daghim, der før denne sæson blev erklæret en fast del af angrebsgruppen. Det ser nu ud til at have ændret sig, for ligesom mod OB, så trænede han på wingbackpositionen hele dagen i dag.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.