Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

Club Brügge – AGF: Tribunesejr i belgisk magtdemonstration


| Jonas Roulund |

Så skete det. AGF entrerede europæisk fodbold igen. Denne gang mod mægtige Club Brügge, og det blev en hård omgang for De Hviie, som fik problemer med at holde sig i live til returopgøret, der spilles i Aarhus om en uge. Til gengæld vandt De Hviie på tribunen.

Et par gode dage fyldt med aarhusianere i de belgiske gader skulle her til aften krones med et brugbart resultat forud for næste uges hjemmekamp på Ceres Park mod forhåndsfavoritterne fra Club Brügge. 1500 AGF-fans havde således taget turen til Belgien, og der kunne nok godt være solgt mange flere hviie billetter, såfremt Brügge havde haft modet til at udvide dagens awayafsnit.

Forfesten var lang og god på trods af, at det belgiske politi valgte komme med alverdens tossede meldinger på vej til stadion – og inde på Jan Breydel Stadium skulle en ny fest så tage sin begyndelse med spillerne i hovedrollen.

Her var Haugen igen fraværende, mens lejesvenden Bailey Peacock-Farrell til gengæld var med på bænken for første gang. Og så var det jo ellers bare at stille sig klar til den største europæiske kamp længe set med aarhusianske øjne – med nerverne uden på tøjet og spændingen i top – KOM SÅ DE HVIIE!

Kampens forløb

Det var med Knudsen i stedet for Duelund på den offensive midtbane, og han markerede sig hurtigt på det ganske velbesøgte og tilregnede Jan Breydel Stadium.

Dog skulle hjemmeholdet lige teste Hansen først med et hårdt skud som vores rutinerede keeper tog sig af efter 1,5 minut. Velkommen til Belgien!

Men selvom belgierne begyndte med et tungt pres mod det aarhusianske mål, så kunne GF’erne skam også noget med kuglen, og Knudsen trak et gult kort på Brandon Mechele efter bare fem minutter, da han kropsfintede og sendte sig selv i dybden. Kun fordi Mechele fik fat i nordmandens trøje, blev det ikke til mere.

Magnus Knudsen med bolden for fødderne.
Foto: Kronborgfotos

Opløftende start med fantastisk opbakning på lægterne for De Hviie.

Det stod dog også med det samme klart, at TK ville få en lang kamp i sin venstreside. Lynhurtige Tajon Buchanan tordnede i samarbejde med Andreas Skov Olsen frem over kanten igen og igen og udløste det ene “Uha” efter det andet fra de halvnervøse GF-fans.

Og allerede efter 10 minutter gik det så galt. Skov Olsen spadserede lidt for let ind gennem feltet og loppede den lidt tilfældigt op på TK’s mås, hvorefter kuglen endte hos – ja, hvem ellers – Buchanan… og han hamrede den så op i nettaget. 1-0 til Brügge. Puha…

Bech blev manden med kampens første AGF-afslutning efter knap 20 minutters spil, da han opsnappede et halvskidt Mignolet-udspark, men bolden røg et godt stykke over mål. Det gav dog lidt fornyet tro på tingene hos de hvidklædte, der efterfølgende gik en anelse højere på banen – for en ganske kort stund. For ret hurtigt overtog hjemmeholdet igen styringen på kampen mod det dybt stående AGF-mandskab.

Mod slutningen af halvlegen kom AGF’erne lidt mere på bolden og lidt længere frem på banen, og det blev endda til et par lovende dødboldssituationer. Men når Gift Links vælger at sparke frispark og hjørnespark, som han gjorde her til aften, så får man altså ikke noget foræret mod et af Belgiens bedste mandskaber.

Dermed måtte vi gå til pause bagud 1-0.

2. halvleg

Pausen var knap slut, inden billedet fra første halvleg gentog sig. En masse små kombinationer, et lidt for passivt forsvar, en afrettet afslutning fra Rits, og så stod der 2-0. Øv!

Bolden var knap givet op, før hjemmeholdet var farlige igen. Først et skud på overliggeren fra Thiago og så en god redning af Hansen på riposten. Puha, det brændte på. 

Generelt gav 2-0 målet tilsyneladende belgierne motivation til at forsøge at lukke det samlede opgør, for det blev lige gearet lidt op igennem hele halvlegen. Hansen måtte tage sig af en række afslutninger fra kanter, angriber, midtbanespillere… ja, der var nok at se til for vores hårdtkæmpende aarhusianske fodboldhær.

Med godt et kvarter igen sendte Brügge nye kræfter på banen – heriblandt nyindkøbte Hugo Vetlesen. Og han satte desværre sømmet i kisten kort efter. Et indlæg blev delvist afvist af indskiftede Akoto, men endte alligevel hos Vetlesen, som kanonerede bolden i mål med en flugter. Bum. Så så det sort ud for de aarhusianske Europa-drømme.

Hansen måtte også ud i endnu en stor redning efter et hovedstød, og så løb tiden ud.

Et klart nederlag til De Hviie, som dog kan bryste sig af at have vundet på tribunen. Flot præstation af den hviie fanscene!

Hvad vi lærte

Sæt nu Gift Links til at træne indlæg. KUNNE man lave en træningssession, hvor Gift Links får trillet bolde ud til sig uafbrudt, som han bare skal sparke indover til angriberne? Det ville gavne AGF så meget at have en mand på wingbacken, der leverede det ene kvalitetsindlæg efter det andet. Man kunne savne Casper Højer i sådan en kamp, som i dag, hvor der faktisk var en række gode indlægsmuligheder, men hvor boldene aldrig fandt den rigtige endedestination.

Der er langt fra Vejle til Brügge. Vi vidste det jo godt. Club Brügge er en helt anden størrelse, end weekendens Superliga-modstandere, og i dag var der kvalitetsforskel. Ingen afslutninger inden for rammen, selvom De Hviie kæmpede bravt, og så endte resultatet ganske retvisende 3-0 til belgierne. Vi må sande, at vi stadig har lang vej op til de hold, der år efter år deltager i de europæiske gruppespil. MEN – vi er på vej, og det skal vi tage med. Og der venter jo også et returopgør om en uge, hvor alt kan ske.

Kampfakta:

Spillested: Jan Breydel Stadion, Koning Leopold III-laan 50, 8200 Brugge, Belgien

Resultat: 3-0

10: Tajon Buchanan (CB)

48: Mats Rits (CB)

76: Hugo Vetlesen (CB)

Gult kort: Brandon Mechele (CB), Tobias Mølgaard (AGF), Thomas Kristensen (AGF),

Opstillinger:

Club Brügge (4-2-3-1): Mignolet – Spileers, Mechele, Cuyper (73: Meijer- Nusa (73: Skoras), Vanaken, Onyedeka, Rits (73: Vetlesen), Buchanan (73: Odoi) – Thiago, Skov Olsen (90: Nielsen)

AGF (3-4-2-1): Hansen – Mølgaard (71; Akoto), Tingager, TK – Beijmo, Madsen (54: Anderson), Poulsen, Links (54: Kahl) – Knudsen (79: Brandhof), Bech (54: Duelund) – Mortensen

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle