Skip to main content


Brøndby IF – AGF: Spillerkarakterer og MOTM


| Mikkel Gyngstrup |

AGF drog til Brøndby med en 2-0 føring. Dog var det Brøndby. der tog teten og gik til pause med 2-0 på deres hjemmebane, hvilket betød, at de havde udlignet målscoren. Heldigvis var Mortensen på plads og fik prikket bolden ind over stregen, hvilket bragte AGF i semifinalen. Her kan du se KSDH.dk’s karakterer for spillerne og Uwe Rösler.

Det var to vidt forskellige kamp, vi var vidne til i sidste uge. I Aarhus var det AGF, der stod for alt spillet og fik lukket Brøndby fuldstændig ude af kampen. I Brøndby var det så omvendte fortegn, da de gik til pause efter en god første halvleg.

Det skulle dog ikke tage andet end fire minutter efter pausen for den garvede skarpretter Patrick Mortensen at finde målet og sende Aarhus videre til semifinalen.

Her fortsætter vi selvfølgelig med at give karakterer og kåre KSDH.dk’s MOTM efter den noget hæsblæsende kvartfinale. Afstemningen foregår som altid i facebook-gruppen KSDH – Gruppen for AGF Fans. I fans har stemt og kampens Man Of The Match blev Nicolai Poulsen med 43 %. Stærkt efterfulgt af Frederik Tingager som lander på 28 %. På tredjepladsen ligger vores nordirske målmand Bailey Peacock-Farrell med 10 %.

Et lille utraditionelt shout out skal den tyske cheftræner Uwe Rösler have. Selvom det ikke var sprudlende fodboldspil, så gjorde han lige præcis det, der skulle til – nemlig at have hive en samlet sejr hjem og sikre AGF’s første semifinale siden 2021.

Patrick Mortensen og resten af holdet fejrer anførerens 2-1 mål på Brøndby Stadion. 10. december 2023.
Foto: Matti Kronborg

AGF-spillernes karakterer mod Brøndby IF

Herunder finder du vurdering af spillerne, der tørnede ud mod Brøndby IF på Brøndby Stadion. Skalaen går fra 1-5. Du kan se, hvad de forskellige rangeringer betyder nederst i artiklen.

Bailey Peacock-Farrell
Karakter: 4
Påfuglen var igen at finde mellem målstængerne efter at være tilbagevendt fra skade. Selvom han ikke holdt et cleansheet, som han gjorde i det første opgør, så reddede han AGF et par gange. Især meget kort inde i anden halvleg, hvor Tingager kokser en tilbagelægning og næsten giver Brøndby en tidlig julegave. Det trækker en del op i min bog og holder ham på et firtal, dog med pil ned grundet de mange upræcise målspark.

Jacob Andersen
Karakter: 1
Selvom han er et spænende talent og har nogle gode takter af og til i løbet af kampen, så er han bare desværre hovedpart i Brøndbys udlignende mål, da han ikke får dækket op. Det var en akavet dropbold, der måske hopper lidt højere, end han forventer – men han skal simpelthen dække bedre af. Ikke en god kamp for vores unge ven, der har nogle måneder til at komme sig, inden det går løs igen med turneringsfodbold.

Felix Beijmo
Karakter: 3↓
Han fik desværre en lidt negativ rolle for Brøndbys succes i første halvleg, da han langer den ind i eget mål – selvom han ingen menneskelig chance har for at afværge den. Det er selvfølgelig rent uheld, men svært at ignorere. Dog redder han sin præstation lidt ved ellers at spille en nogenlunde kamp samt være bagmanden bag bolden, som Mortensen prikkede ind over.

Tobias Mølgaard
Karakter: 3
Han fik kun en enkelt halvleg, så ikke meget at vurdere efter i forhold til de andre forsvarer. Dog klarede han sig fint nok – selvom det blev til to indkasserede mål.

Frederik Tingager
Karakter: 3↓
Han lukkede ned for det meste – ingen stor aktør i nogle af målene, dog så spillede han ikke nogen brandkamp, som han gjorde i det første opgør. Han havde en kokset aflevering, som påfuglen heldigvis redder, og dermed holder Tingager på et tyndt tre tal

Gift Links
Karakter: 1
Total usynlig og gjorde ikke noget væsen af sig. Svært at se, hvad han bragte til bordet og generelt bare en dårlig kamp af ham.

Nicolai Poulsen
Karakter: 3
Det var ikke nogen køn kamp for hele holdet, hvilket passede meget fint til Poulsens egenskaber. Nemlig at rydde op og tackle igennem. Dog intet bemærkelsesværdigt, men heller ikke nogen skidt indsats.

Frederik Brandhof
Karakter: 3
Han gjorde det, som han er sat til nemlig at knokle røven ud af bukserne og kæmpe igennem. Ikke nogen stor boldspiller eller nogen vigtige indgreb offensivt. Han har grebet chancen og virkelig udnyttet den.

Mikael Anderson
Karakter: 3
Det blev heller ingen kamp, hvor han kunne få vist sine tekniske kvaliteter og i en ellers chancefattig kamp, så er det naturligt, at en spiller som ham ikke får lov at shine helt. Dog spillede han en god kamp med god evne til at holde på bolden og bringe spillet længere frem i banen – når AGF altså havde bolden.

Tobias Bech
Karakter: 2
En lidt anonym halvleg for ham. Havde en lige-ved-og-næsten chance midt i anden halvleg efter et hjørnespark dog uden noget slutprodukt. Det blev aldrig rigtig en kamp, der faldt naturligt for ham.

Patrick Mortensen
Karakter: 3↑
Ikke noget pragtfuld præstation hvis man ser bort fra det utroligt vigtige mål, som selvfølgelig trækker op – specielt når det sender Brøndby ud af pokalturneringen. Udover det så var han ikke ret tydelig i kampbilledet, det var også en svær kamp offensivt for AGF, og Mortensen skal serviceres, for at han virkelig viser sig, som den angriber han er.

Indskiftere:

Michael Akoto (Ind: 45)
Karakter: 4
Skiftet ind for Mølgaard til anden halvleg – noget der kunne tyde på var aftalt før kampen, efter at Møllen pådrog sig en skade i det første opgør. Han spillede en ganske fin kamp. Gjorde det godt defensivt og var god til at holde på bolden, når situationen tillod det. Fortsætter han takterne, så er der sikkert flere minutter til ham i foråret.

Eric Kahl (Ind: 45)
Karakter: 2↓
Blev skiftet ind i 2. halvleg. Lidt den samme historie som Links. Dog skal han have ros for det frispark, der finder vej gennem adskillige AGF’ere, som til sidst ender ved foden af Patrick Mortensen. Men det var vist også det for den unge svensker, der ellers var ret anonym i kampen.

Mads Emil Madsen (Ind: 45)
Karakter: 4
Han fik også hele anden halvleg, da han tog over for Tobias Bech – dog naturligvis ikke på Bechs position. Selvom håbet nok var, at AGF skulle have mere boldbesiddelse, så fik de det ikke rigtig til at virke. Mads Emil Madsen lykkedes dog med en masse gode ting og var god til at fordele bolden rundt. Lignede en der igen kommer til at gøre sig positivt bemærket til foråret, når han bliver helt frisk igen.

Janni Serra (Ind: 45)
Karakter: 2
Tyskeren blev også skiftet ind til starten af anden halvleg og tilsluttede sig Patrick Mortensen i angrebet. Det blev desværre ikke til endnu et mål mod en københavnsk klub. Han var involveret i 2-1 målet, eftersom han forlængede den videre til Beijmo, dog er det ikke nok til en bedre karakter.

Magnus Knudsen (Ind: 82)
Karakter: UB
Blev skiftet ind i det 82. minut i stedet for Mikael Anderson og skulle hjælpe holdet med at køre sejrs-resultatet hjem.

Trænerkarakter

Uwe Rösler
Karakter: 4
Selvom det blev et nederlag på Brøndby Stadion –  og et mindre kønt et af slagsen, så formåede Uwe bare at gøre det som altid har været savnet. Nemlig at få resultater. En samlet sejr mod Brøndby i en kvartfinale, hvor mange havde spået, det ville blive utroligt svært og nærmest umuligt, så satte Uwe spillerne op til præcis at modbevise alle. Nemlig at få et resultat på en meget svær udebane. Dog trækker 1. halvleg ned, hvor holdet slet ikke virkede klar på, hvad de gik ind til. Det endte dog med en perfekt afslutning på et efterår med et noget svingende spil – men Aarhus ligger på fjerdepladsen i Superligaen og har nu en pokalsemifinale at se frem til.

Karakterskala

1. Den elendige præstation – Uacceptabelt, sløjt niveau, hvor intet fungerede.

2. Den utilstrækkelige præstation – Fik sat enkelte gode ting sammen, men spillede generelt en dårlig kamp. Ikke godkendt.

3. Godkendt uden at imponere – En kamp på det jævne, med både positive og negative ting at sige om præstationen.

4. Den gode præstation – En flot kamp, hvor spillerens kerneopgaver blev løst med få fejl og mangler.

5. Den fremragende præstation – Sublim kamp, hvor spilleren stort set ikke satte en fod forkert.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle