Brøndby IF – AGF optakt: Det Hviie juleønske skal opfyldes


| Jonas Roulund |

En flot 2-0 sejr i første kvartfinaleopgør mod arvefjenderne giver AGF’erne medvind, men intet er afgjort, og søndag eftermiddag skal arbejdet gøres færdigt på en svær udebane i årets sidste kamp.

Kampfakta: Brøndby IF vs. AGF

Spilletidspunkt: Søndag den 10. december kl. 15:30.

Spillested: Brøndby Stadion 30, 2605 Brøndby.

Dommer: Morten Krogh (Linjedommere: René Risum og Henrik Sønderby).

Følg kampen her: Twitter: AGFFodbold samt på DR1

Hashtags: #bifagf #oddsetpokalen #ultratwitteragf #ksdh

Julestemningen i de aarhusianske hjem kan meget vel blive afgjort søndag eftermiddag. Her brager to traditionsklubber sammen til årets sidste kamp – og hvilket et, vi har i vente.

Skal AGF videre på pokaleventyr, eller bliver det en tur i kulkælderen? Her er alt, hvad du skal vide, før dramaet kan begynde.

Indbyrdes kampe

En skøn 2-0 sejr kom i hus torsdag aften i det første kvartfinaleopgør mod Brøndby.

Her virkede udeholdet helt slukkede, mens AGF’erne til gengæld trykkede på med vanlig intensitet og vilje i tingene.

Dermed blev en sejrstørke mod Brøndby også brudt – de foregående 11 indbyrdes opgør var sluttet uden AGF som vindere.

Hvis vi går historisk til værks, så er det bestemt ikke hverdagskost, at AGF møder Vestegnens drenge.

Seneste møde var i 1996, hvor AGF hjemtog pokaltitlen med en 2-0 sejr. Før det havde holdene mødt hinanden i semifinalen i 1994, hvor det blev til et samlet 9-1 nederlag til AGF.

Første gang mandskaberne bragede sammen i pokalsammenhæng var i 1988, hvor De Hviie hentede pokaltitlen i finalen mod Brøndby via en 2-1 sejr.

Se eller gense pokalfinalesejren fra 1996 her:

Status på AGF

Rösler har måttet opfinde den dybe tallerken i flere omgange hen over efteråret på grund af diverse skader, og der bliver muligvis brug for hans kreative hjerne igen søndag eftermiddag.

Mølgaard måtte forlade banen med baglårsgener, mens Bech udgik med mavekramper. Samtidig er Knoester ikke klar til at starte før efter nytår, og så er der jo Duelund, Hvidt og Yakob på lazarettet.

Umiddelbart bør Bech være retur, mens Mølgaard er mere tvivlsom, men meldingerne fra AGF-lejren er, at man håber at have begge med fra start søndag eftermiddag.

Tobias Mølgaard (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Derudover er Mortensen nok igen at finde i startelleveren – det var allerede inden FCK-kampen aftalt, at Serra skulle starte en af årets sidste tre kampe, og han greb chancen – men det er næppe nok til genvalg frem for topscoreren.

Som en sidste note, må vi notere os, at det blot er blevet til ét nederlag på udebane for AGF i dette efterår – og på Sjælland har De Hviie slet ikke tabt efter sommerpausen – det varsler jo om gode ting søndag eftermiddag.

Status på Brøndby IF

De virkede slukkede og umotiverede, de gule, da de fik bank torsdag aften på Ceres Park.

Den vanlige dynamiske, energiske spillestil var erstattet af modløshed og sløvt tempo.

Dét kommer vi næppe til at se igen.

Jesper Sørensen må have rusket godt og grundigt op i sit ellers formstærke mandskab, og man må forvente, at hjemmeholdet kommer bragende ud for at lægge tryk på AGF fra kampens begyndelse.

Wass og Vallys har begge leveret varen i denne sæson, og det bliver igen en nøgle at få de to profiler lukket ned – hvilket lykkedes godt på Ceres Park.

Herudover er wingbacksene almindeligvis også en stor trussel, og det må forventes, at de kommer ud med mere fart over stepperne, end det vi så i torsdags.

Der bliver nok skiftet lidt ud i startelleveren for at få prøve at overraske Röslers stab, så folk som Heggheim og Sebulonsen kunne få chancen fra start.

Generelt er tonerne fra Brøndby, at man slet ikke har opgivet håbet om at avancere, og vi vil se et langt mere offensivt, positivt spillende Brøndby-mandskab – som AGF’erne skal forsøge at slå i stykker med vanlig fysisk og intens stil.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Kan Tingager gøre det til tre på tre? Det kan han, hvis Gift Links bliver ved med at slå sine indlæg, som han gør for tiden. Sydafrikaneren har virkelig fået trænet sin boldomgang, og når de ligger, hvor de gør for tiden, så er det bare svært at holde en mand som Tingager nede.

Herudover skal AGF igen lykkes med at pakke den centrale del af midtbanen for at lukke hjemmeholdets spil ned. Det blev i torsdags løst ved at Tobias Bech ofte droppede ned og dannede en tætpakket midtbane sammen med Mikael Anderson, mens Brandhof og Poulsen fylde på som 6’ere bagved.

Frederik Tingager scorer på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Brøndby IF:

Kan Vallys og Kvistgaarden nedbryde den stærke AGF-defensiv? De var skygger af sig selv i torsdags, men som beskrevet ovenfor, så sker det næppe to kampe i træk, at efterårets profil – Nicolai Vallys- og Brøndbys lynløber, Mathias Kvistgaarden – ikke gør livet surt for modstanderne.

Skader

AGF: Kevin Yakob, Benjamin Hvidt, Mikkel Duelund, Mats Knoester.

Brøndby IF: Clement Bischoff.

Bud på startopstillinger:

Brøndby IF (3-4-3): Pentz – Heggheim, Alves, Rasmussen – Klaiber, Wass, Greve, Sebulonsen – Omoijuanfo, Kvistgaarden, Vallys.

AGF (3-5-2): Peacock-Farrell – Mølgaard, Tingager, Beijmo – Andersen, Brandhof, Poulsen, Anderson, Links – Bech, Mortensen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.