Foto: Matti Kronborg

Bjørnebye om Daghim-salg: Det lå ikke i kortene


| Jonas Roulund |

AGF kunne i dag berette, at Adam Daghim er solgt til FC Red Bull Salzburg for et tocifret millionbeløb. Noget, der ikke var forventet skulle ske allerede i dette transfervindue, fortæller sportschef, Stig Inge Bjørnebye.

17-årige Adam Daghim er solgt til FC Red Bull Salzburg. Transfersummen ligger i omegnen af 21 millioner kroner

Det sker blot 18 måneder efter, at han som 16-årig blev den yngste debutant for AGF i Superligaens historie, da han kom på banen i 0-0-kampen mod Vejle B.

Det er i alt blevet til 11 optrædender for førsteholdet, og Stig Inge Bjørnebye erkender da også, at man egentlig ikke havde regnet med, at offensivspilleren allerede skulle sendes afsted på en stor transfer denne sommer.

– Det lå ikke umiddelbart i kortene, at Adam skulle afsted lige nu, men hans flotte udvikling på først U17 og U19, og senere som en del af førsteholdstruppen har vakt opsigt ude i Europa. Og vi er stolte af, at vi nu kan sende ham videre i en meget tilfredsstillende aftale for AGF og ikke mindst, at Adam nu kommer til en klub, der er kendt for at udvikle unge spillere til et endnu højere niveau, siger sportschefen til AGF.dk.

Adam Daghim
Foto: Matti Kronborg

Daghim bliver nu holdkammerater med danskerne Maurits Kjaergaard (Tidligere Lyngby BK) og Mads Bidstrup (Tidligere FC Nordsjælland), som begge har fået spilletid i sæsonens første fem kampe i den østrigske Bundesliga.

En bekræftelse af talentarbejdet

Daghim nåede at optræde i 17 U19-kampe i den hvide trøje, hvor han scorede fire mål, og Bjørnebye glæder sig over det arbejde, der bliver gjort i AGF’s talentafdeling, som har gjort handlen med de østrigske mestre mulig.

– Dagens transfer med Adam bekræfter det stærke arbejde, som der bliver gjort i AGF Talent og i vores ungdomsafdeling. Vi har en klar ambition om at bringe endnu flere spillere igennem fra vores talentafdeling til førsteholdet og gøre dem klar til større udfordringer i Europa. Og Adam Daghim er et mønstereksempel på vores strategi, fortæller sportschefen.

Daghim har fået kontrakt med FC RB Salzburg til sommeren 2026.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.