Skip to main content


Benjamin Hvidt gør sig klar til at komme på banen (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Benjamin Hvidt skifter til Esbjerg: – Det giver god mening for mig


| Thomas Vedel |

En ægte klubmand er tabt for AGF. Benjamin Hvidt skifter til Esbjerg fB.

Lørdagen byder på en nyhed fra Fredensvang, som mange AGF-fans vil begræde. Klubmanden Benjamin Hvidt er nemlig tabt for AGF og skifter til Esbjerg fB.

Benjamin Hvidt fik sit gennembrud som seniorspiller i AGF, hvor han også har fået sin fodboldopvækst siden skiftet fra AGF’s samarbejdsklub Kolind/Perstrup IF på Djursland. I flere år var Hvidt også udråbt som en af fremtidens mænd på Ceres Park, men et par alvorlige skader i de seneste år, har desværre sat Hvidts udvikling i stå.

I takt med en skærpet konkurrence på AGF’s førstehold, ser vejen til regelmæssig spilletid for AGF nu efterhånden lang og svær ud for Hvidt. Derfor sender AGF nu Benjamin Hvidt videre til Esbjerg, hvor han forhåbentligt får gang i karrieren igen.

– Det bliver godt for Benjamin Hvidt at komme til en ny klub og få en frisk start, hvor han har gode udsigter til spilletid. Han var en stor og vigtig del af vores hold i sæsonen 2019/2020 og sæsonen efter, men har også været igennem et par alvorlige skader. Her har han vist et stort hjerte og kæmpet hårdt for at komme tilbage – og også på den måde er han et eksempel til efterfølgelse for andre unge AGF’ere, siger Stig Inge Bjørnebye til klubbens hjemmeside og fortsætter:

– Hvidt er vokset op i AGF og fik debut helt tilbage i 2017, og det er da heller ikke uden vemod, at vi nu siger farvel. Men det her er den bedste løsning for alle parter og derfor har vi også været meget velvillige i forhold til aftalen med Hvidt og Esbjerg.

Det blev i alt til 69 kampe for Benjamin Hvidt i den hvide trøje, herunder 51 i Superligaen, og i tiden på Fredensvang blev han endvidere noteret for 28 ungdomslandskampe for Danmark.

Hvidt: – Jeg har været på udkig efter en ny start

24-årige Benjamin Hvidt ser frem til en ny start på karrieren ude vestpå hos Esbjerg, som netop er rykket op fra 2. division til den næstbedste række.

– Jeg har været på udkig efter en ny start, og da interessen fra EfB viste sig, var jeg faktisk ikke i tvivl om, det var en mulighed, jeg ville forfølge. Det giver god mening for mig på nuværende tidspunkt i min karriere at blive en del af et nyt projekt, der skal bygges op over tid, og jeg kan virkelig se mig i de planer, der er i Esbjerg, siger Benjamin Hvidt til Esbjergs hjemmeside og fortsætter:

– Samtidig har jeg fået et rigtig godt indtryk af både faciliteterne og de mennesker, jeg har talt med, så det bliver spændende at komme i gang. Jeg glæder mig til at møde mine nye holdkammerater, når vi tager hul på opstartsperioden og fansene, når vi skal i gang med kampene.

Hvidt træder til hos EfB d. 2. juli, hvor esbjergenserne starter deres forberedelser til den nye sæson i 1. division.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle